دولت انگلیس به دنبال علت اکوئیفاکس
دولت انگلیس به منظور مشکل یابی و شناسایی مجرمان و همچنین آگاهی یافتن از جزییات دقیق هک بزرگ شرکت اکوئیفاکس مستقر در آمریکا، وارد مرحله انجام تحقیقات گسترده میشود.
پس از آنکه نزدیک به دوماه پیش اعلام شد که اطلاعات حدود ۱۴۵ میلیون نفر از مشتریان شرکت اکوئیفاکس اعم از آمریکایی، کانادایی و انگلیسی در این حمله سایبری به سرقت رفته است، دولت انگلیس هم اکنون اعلام کرده است که به منظور احقاق حقوق مشتریان و شهروندانی که در این شرکت عضو بوده و اطلاعات آنها در این حمله سایبری بزرگ به سرقت رفته است، به طور جدی و عملی تلاش خواهد کرد و وارد عرصه انجام تحقیقات گسترده میشود.
یک ماه پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر لو رفتن اطلاعات ۱۴۳ میلیون آمریکایی، شرکت اکوئیفاکس اعلام کرد که اطلاعات مالی و خصوصی ۶۹۳ هزار و ۶۶۵ نفر از مشتریان اهل انگلستان نیز در حمله سایبری اخیر مورد سوءاستفاده قرار گرفته است.
شرکت اکوئیفاکس، به عنوان یکی از سه آژانس برتری است که در رابطه با اعتبار مصرف کنندگان و مشتریانش در آمریکا گزارش میدهد. این شرکت که در ایالت آتلانتا در ایالات متحده آمریکا مستقر است، یک هدف بالقوه برای مجرمان سایبری بهشمار میآید؛ چرا که اطلاعات حساس و محرمانه بسیاری از افراد نظیر اقساط پرداخت شده، اطلاعات مربوط به وامها، کارتهای اعتباری بانکی، قبوض پرداخت شده ، آدرس ایمیل و پستی افراد و بطور کلی تمامی سوابق مالی افراد را شامل میشود. بدین ترتیب هکرها با نفوذ و دسترسی به این شرکتها و آژانسها می توانند به اطلاعات ارزشمند بسیاری از مردم دست یابند. هکرها همچنین به اسامی افراد، آدرس و تاریخ تولد این افراد دسترسی داشتند. شرکت اکوئیفاکس این اطلاعات را از جانب شرکتهای کارت اعتباری، بانکها، خرده فروشان دریافت میکند.
البته در خصوص هک و حمله سایبری شرکت اکوئیفاکس همواره شک و شبهه های فراوانی وجود داشته است. رسانه ها و تحلیلگران بسیاری بر این باورند که چندی از مدیران این شرکت اندکی قبل از رخ دادن این اتفاق ناگوار، به طور مشکوکی استعفا دادهاند؛ بنابراین مشتریان و دولت های آسیب دیده ، از آن پس به شدت درصدد یافتن علت و جزییات دقیقی از این شرکت هستند تا بتوانند مقصر را بیابند و در صورت اثبات سهل انگاری مدیران و متخصصان این شرکت بزرگ، جریمه های هنگفت و گزافی را برای این شرکت ببرند. این در حالیست که بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان امنیت سایبری، شرکت اکوئیفاکس را مقصر دانستهاند؛ چرا که به باور آنها این شرکت در بهروزرسانی، ارتقای سیستم امنیتی خود و شناسایی زودهنگام هکرها کوتاهی کرده است.
چندی پیش پس از اعلام لو رفتن اطلاعات مشتریان انگلیسی، مرکز امنیت سایبری دولت انگلستان در بیانیهای اعلام کرد که با لو رفتن اطلاعات شخصی و مالی شهروندان این کشور که از مشتریان شرکت آمریکایی اکوئیفاکس بودهاند، هکرها و مجرمان سایبری قادر خواهند بود از این اطلاعات برای پیش بردن اهداف شوم و همچنین ارسال پیام های اینترنتی و یا بسته های پستی با شکل و ظاهری معتبر تر و موجه تر، از این قربانیان در آینده نیز سواستفاده کنند.