دلایل فحاشی در برخی نوجوانان
در صورتی که علائم اضطراب و افسردگی، افت عملکرد تحصیلی یا استفاده افراطی از خشونت کلامی یا رفتاری مشاهده شود، ضروری است که با یک متخصص سلامت روان مشورت کنید.
بازتاب_ لیلا صادقی درباره علل فحاشی در نوجوانان توضیح داد و گفت: فحاشی یک رفتار است که معمولاً هدف خاصی دارد. این رفتار میتواند ناشی از احساس خشم، انتقامجویی بهخاطر بدرفتاریها، تلاش برای نشان دادن قدرت و کنترل در مقابل والدین یا جلب توجه باشد. در نهایت، این مسائل به والدین این پیام را میدهد که باید در رفتارهای خود بازنگری کنند.
این متخصص روانشناسی کودک و نوجوان ادامه داد: اگر نوجوانی از شیوههای سالم برای ابراز خشم آگاه نباشد، ممکن است از کلمات توهینآمیز برای تخلیه هیجانات خود استفاده کند. همچنین گاهی حتی اگر نوجوان بداند که نباید چنین کلماتی را در محیطهای عمومی بهکار ببرد، آنها را در جمع دوستان نزدیک خود استفاده میکند.
وی در ادامه به دلایل بددهنی نوجوانان به والدین اشاره کرد و گفت: زمانی که والدین رفتارهای سالمی با نوجوان خود نداشته باشند، میتوانند موجب ایجاد احساس خشم، ناراحتی یا کلافگی در او شوند. در این صورت، اگر نوجوان روشهای سالم برای ابراز هیجانات ناخوشایند خود را نداشته باشد، ممکن است به فحاشی روی آورد.
صادقی افزود: والدین در مواجهه با چنین رفتارهایی باید با خود صادق باشند و از خود بپرسند که کدام یک از رفتارهایشان برای نوجوانشان آزاردهنده است. سپس باید فهرستی از این رفتارها تهیه کرده و برای اصلاح آن تلاش کنند.
این متخصص روانشناسی در خصوص نحوه مقابله با فحاشی نوجوانان نیز گفت: در صورت بروز علائم اضطراب، افسردگی یا استفاده افراطی از خشونت کلامی و رفتاری، لازم است که با یک متخصص سلامت روان مشورت شود. علاوه بر این، والدین باید در ابتدا خونسردی خود را حفظ کرده و سپس با ارائه بازخورد به رفتارهای فرزند و آموزش نحوه برخورد مودبانه، به تدریج از شدت بیادبی او بکاهند.