دلایل اصلی مرگ و میر در ایران چیست؟/گرافیک
مصرف بیش از اندازه چربی و نمک از دلایل اصلی تغذیه ناسالم در ایران بوده، همچنین۱۰ عامل از ۱۹ عامل مرگ و میر در بیماریهای غیرواگیر مربوط به تغذیه است.
رژیم غذایی نامناسب با ۱۱ میلیون قربانی اولین عامل خطر مرگ در جهان شناخته شده است.
در سال ۲۰۱۷ ایران ۲۹۹ هزار مورد مرگ داشته است که این رقم در سال ۲۰۴۰ میلادی به حدود ۸۰۰ هزار مورد میرسد که ۳۹۰ هزار مورد آن ناشی از بیماریهای غیر واگیر خواهد بود.
بار اقتصادی ناشی از بیماریهای غیر واگیر سالانه معادل ۴۴۶ هزار میلیارد تومان یعنی معادل ۳ درصد تولید ناخالص ملی (GDP) و هزینه غیرمستقیم این بیماریها معادل ۲۳۸.۲ هزار میلیارد تومان در کشور خواهد بود.
طبق آخرین آمار یک سوم جمعیت ۱۸ تا ۶۵ سال فعال کشور دارای کلسترول بالا، هستند. ۴۰ درصد آقایان و ۳۶ درصد خانمها نیز دارای اضافه وزن و ۵۱ درصد جمعیت در ایران تحرک بدنی کافی ندارند.
با افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن و افزایش تحرک بدنی شاهد کاهش ۲۶ درصدی هزینههای مراقبتی و کاهش ۳۲ درصدی هزینههای ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماریها خواهیم بود.