دعوت از کودکان و نوجوانان برای فرهنگسازی و پیشگیری از اعتیاد
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به طرح یاریگران زندگی گفت: در طرح “یاری گران زندگی” از کودکان و نوجوانان برای مشارکت بیشتر در حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد استفاده می شود.
عارف وهابزاده با اشاره به قوانین متعدد در حوزه پیشگیری گفت: علاوه بر سند جامع پیشگیری از اعتیاد که نقشه راه ما در حوزه پیشگیری است، طرح ملی مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و روان گردان نیز کلیه تکالیف و وظایف دستگاه ها در حوزه پیشگیری از اعتیاد را مشخص کرده است.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به گروههای تحت پوشش ستاد بر اساس این اسناد عنوان کرد: محیط های آموزشی مدارس و دانشگاهها، خانواده، محیط های کاری اعم از صنعتی، کارمندی، کارگری و نظامی، محلات و استفاده از رسانهها جزو اهداف ما در این مجموعه هستند.
وی با اشاره به نقش مهم آحاد جامعه در مبارزه با مواد مخدر گفت: از این رو سعی ما ایجاد حساسیت در عموم جامعه و مسئولیت پذیری و هویت بخشی به ویژه در حوزه کودکان، نوجوانان و جوانان نسبت به این موضوع است.
وهاب زاده پیشگیری اولیه از اعتیاد را به عنوان اولویت اصلی در راهبرد های ستاد مبارزه با مواد مخدر معرفی کرد و افزود: همکاری وزارت آموزش و پرورش با ستاد قابل ملاحظه است. این همکاری در قالب طرحها و برنامه های متنوعی انجام می شود که از جمله آن میتوان به طرح “یاری گران زندگی” اشاره کرد. در این طرح با دعوت از کودکان و نوجوانان برای مشارکت بیشتر از خود آنها در حوزه فرهنگی و پیشگیری استفاده می شود.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر که در برنامهای رادیویی صحبت میکرد با اشاره به دیگر اقدامات پیشگیرانه ستاد برای مبارزه با مواد مخدر گفت: آموزش مهارتهای اساسی زندگی از اهم اقدامات ما در حوزه دانش آموزی و دانشجویی است و علاوه براین، آموزشهای فرزندپروری در مدارس و دانشگاهها برای والدین دانش آموزان را نیز در دستور کار داریم.
این مقام مسئول بر لزوم تدوین برنامههای مستمر و اثربخش برای کودکان و نوجوانان در این حوزه تأکید کرد و گفت: تاکید ما گنجاندن متون پیشگیری از اعتیاد در کتب درسی دانشآموزان است که البته این اتفاق در دو سال اخیر به همت آموزش و پرورش در برخی از کتب درسی صورت گرفته اما برنامهها باید مستمر و پایدار باشند.
وهاب زاده همچنین با تأکید بر لزوم انجام مشارکت دستگاهها بر اساس اسناد راهبردی و استانداردهای بینالمللی در این حوزه گفت: اثربخشی فعالیتها باید در پایان برنامه ششم توسعه به نقطهای برسد که سطح پوشش برنامههای ما بسیار بالا باشد اما متاسفانه در حال حاضر سطح پوشش برنامههای ما به دلایل مختلف از جمله کمبود اعتبارات پایین است.
به گزارش ایسنا،مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر در پایان با اشاره به نقش مهم خانواده در پیشگیری از اعتیاد فرزندان گفت: آگاهی بخشی به خانوادهها در جهت پیشگیریهای اولیه از اعتیاد بسیار ضروری است.