دستیابی به رتبه چهارم جهانی ظرفیت نیروگاه های حرارتی در سال 96

    کد خبر :253011

ط ظرفیت نیروگاه های برق حرارتی کشور در سال 1396 افزایش یک هزار و 904 مگاواتی را تجربه کرد و به این ترتیب ایران در این زمینه رتبه نخست منطقه و چهارم جهان را به دست آورد.

با افزایش ظرفیت بخش نیروگاه های برق حرارتی، ظرفیت نصب شده در این بخش به 78 هزار و 332 مگاوات رسید.
‌این ظرفیت های جدید نیروگاهی با بهره‌برداری نیروگاه هایی از جمله شیروان، سمنگان، تابان، پرند و بهبهان ایجاد شد.
پارسال در طرح های اقتصاد مقاومتی تکمیل و بهره‌برداری از سه هزار مگاوات نیروگاه حرارتی جدید تکلیف شده بود که براساس برنامه باید تا پایان سال به بهره برداری می‌رسید و به شبکه سراسری برق متصل می‌شد.
به باور برخی کارشناسان، علت اصلی محقق نشدن یک هزار و یکصد مگاوات ظرفیت باقیمانده (مابه التفاوت یک هزار و 904 اجرایی تا سه هزار مگاوات ظرفیت تکلیف شده) پیاده نشدن ماده 12 قانون رفع موانع تولید و نیز کمبود منابع مالی است.
به گزارش ایرنا، بر اساس این ماده قانونی باید با ساخت بخش بخار نیروگاه ها، سوختِ صرفه‌جویی شده یا مبلغ معادل آن به سرمایه‌گذاران پرداخت شود اما این مهم در قانون بودجه امسال لحاظ نشد و اعتبار کافی نیز برای طرح اختصاص نیافت.

** بازدهی 38.5 درصدی نیروگاه ها
بر پایه آخرین آمارهای وزارت نیرو، بازدهی نیروگاه های کشور حدود 38.5 درصد است.
آنگونه که مسولان وزارت نیرو به ایرنا تاکید کرده اند برنامه دولت دوازدهم، افزایش بازدهی نیروگاه های حرارتی به دستکم 40 درصد است.
با نرخ بازدهی کنونی (38.5 درصد)، بازدهی نیروگاه های ایران از نیروگاه های هند، امارات، عربستان، عراق، افغانستان و پاکستان بیشتر شده است.
یکی دیگر از مسائل مربوط به نیروگاه های کشور، سوخت مصرفی آنهاست.
پارسال سوخت مصرفی 88,5 درصد نیروگاه ها گاز طبیعی، 6,5 درصد گازوییل و پنج درصد مازوت بود.
هر یک درصد افزایش بازدهی نیروگاهی به کاهش 18 میلیون و 400 هزار تن انتشار دی اکسید کربن ناشی از مصرف سوخت منجر می شود و در مقایسه با حدود 20 هزار میلیارد ریال هزینه سالیانه، 500 میلیون دلار صرفه جویی در مصرف انرژی دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید