دستگیری سرشاخههای بزرگ قاچاق موادمخدر
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه علت ۵۵ درصد طلاقها ناشی از اعتیاد است گفت: اولویت اول ما در سال جاری، جمعآوری، نگهداری و درمان معتادان خیابانی است و با تفاهمنامههای امضاء شده بین بسیج، ۴۰۰۰ ظرفیت نگهداری، درمان و اشتغال در ۱۰ استان ایجاد شده است.
اسکندر مومنی در گردهمایی سراسری دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه کار در ستاد مبارزه با مواد مخدر کاری تعاملی، بینبخشی و سیاستگذارانه است، افزود: در ستاد مبارزه با مواد مخدر، بخش عمده کارهایمان بینبخشی است و در عین حال با سایر بخشها نیز تعامل داریم، چراکه موضوع مواد مخدر موضوعی ملی است و همه سازمانیها و نهادها باید در این موضوع ایفای نقش کنند.
دبیرکل ستاد مبارزه با تاکید بر اهمیت قدرت برنامهریزی، اقناع و تعامل با همه بخشها اظهار کرد: دبیران ستادها در استانها باید از همه ظرفیتها استفاده کنند. ظرفیتهای بسیار زیادی در کشور وجود دارد و باید از همه ظرفیتها استفاده کرد. قانون هم این موضوع را پیشینی کرده است.
مومنی با بیان اینکه امکان ندارد یک سازمان به تنهایی بتواند ماموریت مبارزه با مواد مخدر را انجام دهد، تصریح کرد: موضوع مواد مخدر نیازمند کارآمدی جمعی است. بنابراین در دستگیریها باید قدرت تعاملی، نظارت و اقناع خود را بالا ببریم و از همه ظرفیتها استفاده کنیم. اینکه تنها گلایه کنیم هیچ مشکلی را حل نمیکند و فقط باعث بیاعتمادی مردم میشود.
مومنی علت ۵۵ درصد طلاقها را ناشی از مواد مخدر دانست و گفت: علت زندانی شدن حدود ۷۰ درصد زندانیان نیز مرتبط با مواد مخدر است بنابراین مواد مخدر موضوعی ملی است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نخستین اولویت این ستاد را تعاملات بینالمللی عنوان کرد و افزود: ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در جهان است و با تمام توان در مبارزه با توزیع در داخل و خارج ایفای نقش میکند.
مومنی با بیان اینکه دیگر کشورها نیز باید نقش خود را در این حوزه ایفا کنند، اظهار کرد: در افغانستان ۲۰ سال پیش میزان کشت۲۰۰ تن بود، اما الان به بیش از ۱۰ هزار تن رسیده یعنی ۵۰ برابر شده است.
وی اولویت دیگر این ستاد را برخورد با باندهای بزرگ و سازمان یافته عنوان کرد و گفت: یکی از شاخصهای اصلی ما در استانها دستگیری و منهدم کردن سرشبکهها و سرشاخههای بزرگ است.
مومنی با اشاره به مسئله درمان گفت: مراکز ترک اعتیاد نباید صرفا محلی برای فروش متادون باشد بلکه باید نظارت لازم وجود داشته باشد و قطعا یکی از شاخصهای اصلی ارزیابی استانها محسوب میشود.
به گزارش ایسنا،دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به جمعآوری و درمان معتادان متجاهر اشاره کرد و افزود: اصلیترین شاخص ارزیابی ما برای سال ۹۷ مسئله معتادان متجاهر است. خوشبختانه تمام دستگاهها در این زمینه اعلام آمادگی کردند. بنابراین اولویت اول ما در سال جاری، جمعآوری، نگهداری و درمان معتادان خیابانی است و خوشبختانه با تفاهمنامههای امضاء شده بین بسیج چهار هزار ظرفیت نگهداری، درمان و اشتغال در ۱۰ استان ایجاد شد و باید تا پایان سال موضوع معتادان متجاهر ساماندهی شود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه رویکرد اصلی ما پیشگیری است گفت: باید یک «موج ملی» ایجاد و حساسیت لازم در ارتباط با موضوع پیشگیری به وجود بیاید. در بحث پیشگیری ظرفیت عظیمی وجود دارد که مغفول باقی مانده است.
مومنی با اشاره اینکه چهار حوزه مقابله، درمان، جمعآوری معتادان متجاهر و پیشگیری باید با هم پیش بروند، افزود: انتظار داریم همه به ویژه رسانهها در این زمینه کمک کنند. بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط نیروی انتظامی، اولین دغدغه مردم در بحث آسیبها مسئله اعتیاد به مواد مخدر است. بنابراین باید از تمام ظرفیتها برای پیشگیری از این معضل و آسیب اجتماعی استفاده کنیم و با برنامهریزی درست و جدیت و همین این موضوع را به سرانجام برسانیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به بحث انضباط مالی و نگهداری اموال مصادره شده اشاره و تصریح کرد: به هیچ عنوان حق نداریم حتی برای کار اداری بر خلاف قانون در هزینهکرد از اعتبارات استفاده کنیم. بنابراین حتما باید نظارت لازم وجود داشته باشد و فرایندها نیز به درستی طراحی شود تا امکان تخلف وجود نداشته باشد.
وی در ادامه بر ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان اصلی تاکید کرد و گفت: این مسئله مهمترین موضوع در مقابله است وگرنه صرف کشف مواد بدون ضربه زدن به بنیانهای اقتصادی باند قاچاق، ثمره لازم را نخواهد داشت.