میخائیل اولیانوف: در صورت توافق، تحریمهای اصلی ایران تا ماه آینده لغو خواهند شد
نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی ضمن تاکید بر تکمیل ۹۰ درصدی روند توافق میان ایران و طرف های برجامی تاکید کرد که در صورت توافق، تحریم های اصلی ایران تا ماه آینده لغو خواهند شد.
«میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی طی سخنانی گفت که روند حصول توافق هستهای میان ایران و طرفهای برجامی، تا ۹۰ درصد تکمیل شده است.
بر اساس این گزارش، اولیانوف در گفتگو با روزنامه روسی کومرسانت گفت: تخمینهایی مانند این، همیشه ذهنی هستند، اما آنطور که من متصور هستم، ما بیش از ۹۰ درصد کار را انجام دادهایم. کار نسبتاً کمی باقی مانده است اما در ۱۰٪ باقی مانده، موارد حساس سیاسی وجود دارد که میتواند باعث ایجاد وقفه شود. نمیتوان این موضوع را رد کرد.
وی همچنین افزود: از لحاظ تئوری، من این موضوع را بیش از یک بار در جلسات کمیسیون مشترک گفتهام که در واقع، پای نوعی ضمانت در میان است و یک مورد کاملاً جدی. اگر یک طرف بد رفتاری کند، طرف دیگر میتواند یکباره مقابله به مثل کند.
این دیپلمات ارشد روس همچنین توضیح داد: ما امیدواریم که آمریکاییها بتوانند از اشتباهات خود درس بگیرند. از آنجا که مخالفان توافق هستهای، به ویژه در ایالات متحده، سه سال فرصت داشتند این موضوع را دریابند، سیاست فشار حداکثری نتیجهای معکوس آنچه انتظار میرفت به همراه دارد.
در صورت توافق، تحریمهای اصلی در ماه آگوست برداشته خواهند شد
اولیانوف گفت: در صورت توافق برای بازگرداندن توافق هستهای، تحریمهای اصلی ایالات متحده ممکن است از ماه آگوست (ماه آینده میلادی) لغو شود. ایران قادر خواهد بود نفت خود و البته نه تنها نفت (بلکه اقلام دیگر) را به فروش برساند. در نتیجه، مبالغ هنگفتی به خزانه این کشور واریز خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، غنی سازی اورانیوم فلزی را نتیجه فشار حداکثر آمریکا علیه تهران دانسته و گفت: به عنوان اولین مورد برای کشورهای غیر هستهای، ایران غنی سازی اورانیوم ۶۰ درصد را آغاز کرد و اکنون در حال غنی سازی اورانیوم فلزی با غلظت ۲۰ درصد است. من فکر نمیکنم آمریکا از این مورد خشنود باشد؛ اما این نتیجه مستقیم سیاست فشار حداکثری است.
به گزارش دانشجو، اولیانوف با تاکید بر اینکه احتمالاً ایران پا را فراتر از مقدار فعلی در زمینه توسعه فعالیتهای هستهای خود خواهد گذاشت، گفت: ما همیشه از انتقاد شدید به ایران خودداری کردهایم، زیرا متوجه هستیم که این کشور در برابر سیاست فشار حداکثری، واکنش حداکثری نشان میدهد. وقتی درباره فاصله گرفتن تهران از توافق هستهای اظهار نظر کردیم نیز از کلمه «پشیمانی» استفاده کردیم. اما اکنون احتمالاً زمینههای نگرانی وجود دارند. به نظر میرسد ایران بیش از حد (در زمینه فعالیتهای هستهای) پیش رفته است.