درختان خیابان ولیعصر یکی یکی آب میروند

بزرگترین و زیباترین خیابان پایتخت حالا به دلایل مختلف درختان بلندقامت خود را یکی یکی از دست میدهد. عوامل بسیاری بهرغم تأکیدات شهرداری بر حفظ درختان این خیابان سبب نابودی و خشک شدن این میراث سبز پایتخت شده است.
ساختوساز در حریم درختان، وجود فاضلاب مراکز درمانی و کسبه، ازدیاد جانوران موذی همچون موش، خشک شدن درختان به بهانه زیباسازی پیادهرو و حالا هم استفاده از درختان به عنوان ستون تبلیغات محیطی از سوی شهرداری، کسبه و… موجب شده درختان خیابان ولیعصر (عج) ایستاده میمیرند و کسی هم پاسخگو نیست. برای حفاظت از این درختان زیبا، تصویب لایحه حفاظت از درختان خیابان ولیعصر (عج) نیز سبب نشد تا این درختان از مرگ تدریجی رهایی یابند.
سالهاست رسانهها از نابودی درختان این خیابان زیبا خبرهای ناگواری را منتشر میکنند، درختان سرشماری میشوند ولی تعداد این درختان به دلیل خشک و قطع شدن به دلایل مختلف آب میروند. برنامههای بسیاری از سوی شهرداری برای حفاظت این درختان در سالهای متمادی به اجرا درآمده است اما در عمل فقط شاهد خشک شدن این درختان سربه فلک کشیده هستیم.
تجاوز به حریم درختان
ساختوسازها در گوشه و کنار خیابان ولیعصر (عج) در حال انجام است. این ساختوساز که از سوی سازندگان و بعضاً مراکز عمومی و دولتی صورت گرفته و همچنان در حال انجام است به دلیل رعایت نکردن ضوابط و مقررات با تجاوز به حریم ریشه درختان به دلیل گودبرداری سبب خشک شدن تدریجی درختان تنومند این خیابان شده است.
متأسفانه پلاکگذاری و شناسنامهدار کردن درختان در این خیابان فقط درحد شعار باقی مانده است. اینکه چرا مدیریت شهری تاکنون نتوانسته برای حفظ این چند هزار درخت کار مؤثری را با توجه به وجود طرحهای بسیار و وجود مهندسان فضای سبز و بودجههای کلان انجام دهد جای تأمل و سؤال دارد. چنارهای این خیابان با دخالتهای غیراصولی چه از نظر تعداد و چه از نظر کیفیت حال و روز خوبی ندارند.
وقتی به خیابان ولیعصر (عج) پا میگذارید درکنار مغازههای چندصدمیلیونی و برجهای آسمانخراش و ویترینهای با اجناس میلیونی، درختان رنگ و رو پریدهای میبینید که در حال مرگ تدریجی هستند.
زیرسایه درختان قدم میزنیم ولی خشک شدن درختان را نمیبینیم. بسیاری از مسئولان رده بالای کشور در روز چند بار از این خیابان که یکی از شریانهای اصلی معابر شهری است عبور میکنند اما هرگز از خود سؤال نمیکنند که چرا درختان این محدوده در حال نابودی هستند.
درختان با بن یکی دو ساله جایگزین درختان تنومند میشوند؟
درختان سر به فلک کشیده خیابان ولیعصر (عج) که روزگاری نه چندان دور این خیابان را دربر گرفته بودند و سبزی و خرمی و طراوت و شادابی آن زبانزد عام و خاص بود حالا به دست ما خشک و قطع میشود و کسی هم پاسخگوی نابودی این میراث سبز نیست.
درختان چند ده ساله قطع میشود و به جای آن درختان یکی دو ساله کاشته میشود تا جایگزین درختان قبلی شود. وقتی از پیادهرو خیابان ولیعصر(عج) عبور میکنید، وجود جانوران موذی که در جوی آب جولان میدهند در کنار زبالههای جامد و فاضلاب برخی مراکز و کسبه، منظره زیبای این خیابان را زشت کرده است از خود نمیپرسم چرا این میراث سبز باید از بین برود؟ حالا هم درختان خیابان ولیعصر (عج) جدا از تمام خسارتی که به آنها وارد ساختهایم توسط کسبه و برخی دستگاههای دولتی و خصوصی به پایه و ستونهایی تبدیل شدهاند. از آویزان کردن بنر، چسباندن بروشور گرفته تا کوبیدن میخ و تکیهگاه قرار گرفتن برای داربستها را میتوان در طول خیابان ولیعصر مشاهده کرد.
به راستی چرا درختان و فضای سبز خیابان ولیعصر (عج) باید نابود شود؟! اگر روند خشک شدن درختان چنار ادامه یابد، چند سال دیگر فقط باید مطالب و عکسهای این درختان را در کتابها و فیلمها و تابلوها مشاهده کرد و میراث سبز زنده را باید در میراث گنجینهای مشاهده کرد. پیشنهاد میشود برای حفظ درختان خیابان ولیعصر (عج) شورا و شهرداری قوانین ویژهای را تدوین و به تصویب برسانند، تا این میراث سبز برای آیندگان حفظ شود.