خوردن، استنشاق و تزریق محلول‌های الکی از کروناویروس پیشگیری نمی‌کند

    کد خبر :698442

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن غیرعلمی دانستن توصیه‌هایی مبنی بر خوردن، استنشاق و تزریق محلول‌های الکی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، گفت: توصیه می‌کنیم به هیچ روشی الکل را وارد بدن خود نکنید.

دکتر شاهین شادنیا رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم در خصوص انتشار مطالبی با عنوان تاثیر تزریق، استنشاق یا خوردن الکل، گفت: از زمانی که با بحران کرونا در کشور مواجه شدیم، شاهد معضل نسخه‌های بی اساس هستیم. از طرفی چون حساسیت ویروس در برابر الکل از ابتدا به اثبات رسید، این ذهنیت غلط شکل گرفت که استفاده از الکل به هر شکل و روشی می‌تواند ویروس را از بین ببرد. در صورتی که خوردن، استنشاق یا تزریق کردن الکل هیچ کمکی به این موضوع نمی‌کند. همچنین در برخی موارد الکل مصرفی، سمی بوده و مشکل را دو چندان می‌کند تا جایی که در بسیاری از موارد شاهد فوت هموطنان نیز بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه در خصوص روش‌های درمانی این ویروس مطالب علمی متعددی در داخل و خارج از کشور منتشر شده است، عنوان کرد: در هیچ کدام از این مطالب ادله‌ای مبنی بر نقش محافظتی الکل به شرط ورود آن به بدن، وجود ندارد.

وی بیان کرد: تزریق محلول‌های الکلی با غلظت بالا عوارض جدی را برای فرد به همراه دارد، علاوه بر آن ممکن است این الکل‌ها سمی باشد و مسمومیت‌های شدید را برای بیماران ایجاد کند. در واقع یک عمل غلط که هیچ پایه و اساس علمی هم ندارد، نه تنها کمکی در پیشگیری از این بیماری نمی‌کند، بلکه افراد را در معرض خطر جدی‌تری قرار می‌دهد.

دکتر شادنیا اظهار کرد: توصیه می‌کنم به هیچ روشی الکل را وارد بدن نکنید. تنها روش استفاده از محلول‌های الکلی، برای ضدعفونی کردن موضعی دست یا سطوحی است که دست ما با آنها تماس دارد. به هیچ عنوان روش دیگری را توصیه نمی کنیم.از طرفی بسیاری از محلول‌ها ممکن است حاوی الکل طبی نبوده و الکل‌های سمی متانول باشد که فرد را در معرض مسمومیت قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به کوری، کاهش سطح هوشیاری و کما و در موارد شدید، منجر به مرگ شود.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با بیان اینکه اگر الکل با غلظت‌های بالا به رگ تزریق شود، موجب آسیب عروق می‌شود، تصریح کرد: از طرفی ریسک عفونت و آلودگی‌های میکروبی به دنبال تزریق برخی از محلول‌ها بسیار بالاست. بنابراین تاکید می‌کنم هیچ روش درمانی در این خصوص وجود ندارد.

دکتر شادنیا با بیان اینکه اسپری یا قرقره کردن الکل نیز اثبات شده نیست، گفت: الکل از حفره بینی و دهان به سرعت جذب می‌شود و می‌تواند عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

وی در خصوص اهمیت تاریخ انقضای محصولات، گفت: تاریخ انقضا نشان دهنده عمر موثر ماده مصرفی است، حتی توصیه می‌کنیم مواد ضدعفونی کننده را برای مصرف ۲۴ ساعت خود تهیه کنید، چون بعد از این مدت، ماده اثر خود را از دست می دهد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه، در پایان خطاب به مردم عنوان کرد: بهترین راه مقابله با ویروس کرونا، پیشگیری از ابتلاست که با رعایت اصول اولیه بهداشت شخصی، به حداقل رساندن ترددهای درون شهری و برون شهری امکان پذیر است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید