خواص خاکشیر و طرز تهیه جوشانده آن
مصرف خاکشیر و چگونگی استفاده از آن آثار متفاوتی دارد. در ادامه با خواص خاکشیر و طرز تهیه جوشانده آن آشنا میشوید.
خاکشیر از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است. مصرف خاکشیر صبح ناشتا در آب جوش یا آب سرد، بدون شکر یا با شکر، قبل از غذا یا بعد آن، با فاصلهای از غذا یا بدون فاصله شب و روز و همچنین چگونگی استفاده از آن دارای آثار متفاوتی است. در ادامه به خواص خاکشیر و طرز تهیه جوشانده آن میپردازیم:
۱- خاکشیر زخمها و جراحات را التیام میبخشد.
۲- ملین و خنککننده است.
۳- تنظیمکننده دستگاه گوارش است.
۴- خاکشیر یکی از بهترین داروها برای رفع بواسیر و واریس است.
۵- از خواص خاکشیر چربیزدایی کبد است.
۶- خاکشیر سرد ضد اسهال و خاکشیر در آب جوش یک داروی ضد یبوست است.
۷- خوردن آن سبب نیکویی رنگ و رخسار میشود. (خاکشیر را با دو برابر وزن آن با شکر مخلوط کنید و تا ۱۰ روز بخورید.)
۸- خاکشیر یکی از بهترین داروهای ضد آلرژی است.
۹- در فصل گرما با کاهش دمای بدن به پیشگیری از گرمازدگی کمک میکند.
طرز تهیه جوشانده خاکشیر
برای تهیه جوشانده خاکشیر باید ابتدا دانههای خاکشیر را ۱۵ دقیقه درون آب خیس کنید. سپس آب اضافی آن را خالی کنید و چندین مرتبه شستوشو را ادامه دهید. سپس خاکشیر را به مدت ۱۰ دقیقه با مقداری آب بجوشانید و پس از سرد شدن میل کنید. در صورت تمایل میتوانید آن را کمی شیرین کنید.
منبع: خراسان