خلاقیت‌کشی کودکان در دوره پیش‌دبستانی

    کد خبر :190078

مدیرکل دفتر پیش‌دبستانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که خواندن، نوشتن و حساب جزو آموزش‌های دوره پیش‌دبستانی نیست گفت: محور فعالیت‌ها در این دوره بازی و توانایی تحلیل و پردازش است.

رخساره فضلی در گفت‌وگو با  تسنیم، در خصوص آموزش‌های ارائه شده در دوره پیش‌دبستانی اظهار کرد: خواندن، نوشتن و حساب کردن جزو آموزش‌های دوره پیش دبستانی نیست و برای این دوره راهنمای فعالیت‌های آموزشی و پرورشی را داریم که بسیار مترقی است.

وی افزود: در راهنمای فعالیت‌های آموزشی دوره پیش دبستانی اعلام شده که محور فعالیت‌ها بازی، انتخاب، مواجهه با مسئله و توانایی تحلیل و پردازش هست. مدیرکل دفتر پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش گفت: این که در کلاس پیش دبستانی کودک رنگ‌آمیزی کرده یا وسائلی را به هم متصل می‌کند باید کمتر از 5 درصد فعالیت‌ها را به خود اختصاص دهد، اما هم اکنون این موارد بسیار پر رنگ شده است و 5 درصد وقت به سایر فعالیت‌ها اختصاص می‌یابد.

فضلی ادامه داد: کودک در دوره پیش‌دبستانی باید فضایی را داشته باشد تاهنگام ورود به کلاس خودش انتخاب کند که هم اکنون می‌خواهد با چه وسیله‌ای کار کند و در محیط‌های مختلف برای رشد قرار بگیرد.

وی مطرح کرد: به لحاظ فیزیکی و جسمانی رشدی که در دوره پیش دبستانی می‌تواند اتفاق بیفتد در هیچ دوره دیگری رخ نمی‌دهد و خواندن و نوشتن را یک فرد در سن 9 سالگی نیز می‌تواند شروع کند به گونه‌ای که هم اکنون شاهد هستیم سازمان نهضت سوادآموزی حتی افراد مسن را باسواد می‌کند و به آنها خواندن و نوشتن را می‌آموزد.

مدیرکل دفتر پیش‌دبستانی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: در دوره پیش دبستانی برای رشد کودک نیاز به توانایی ویژه داریم و حق نداریم زمان را صرف سایر مسائلی کنیم که کودک در آینده به روال عادی آنها را فراخواهد گرفت.

فضلی در توضیح بیشتر این مسئله گفت: به عنوان مثال اگر مربی بر روی زمین تصاویر مختلفی را ترسیم کند و به کودک بگوید هنگام حرکت پاهای خود را فقط بر روی تصاویر 4 گوش قرار دهد، این مسئله باعث می‌شود کودک فکر کند که هنگام حرکت پاهای خود را در چه نقاطی قرار دهد و همین مسئله باعث رشد ظرفیت مغزی او می‌شود.

وی بیان کرد: آن چیزی که هم اکنون اتفاق می‌افتد، راه رفته‌ای هست که در سایر دوره‌ها طی کردیم و می‌دانیم این راه رفته به نتیجه‌ای نمی‌رسد. اما نمی‌دانم چرا برخی همکاران اصرار دارند راه رفته سایر دوره‌ها را که می‌دانیم چه آسیب‌هایی به همراه دارد در دوره پیش‌دبستانی طی کنند.

مدیرکل دفتر پیش‌دبستانی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: اگر راهنمای فعالیت‌های دوره پیش دبستانی اجرا شود، مربی ازکار خود لذت برده و کودک به خوبی فرا می‌گیرد. همچنین دیگر هر فردی به خود اجازه نمی‌دهد به عنوان مربی وارد دوره پیش دبستانی شود.

فضلی در پاسخ به این پرسش که چرا راهنمای فعالیت‌های آموزشی دوره پیش‌دبستانی اجرا نمی‌شود؟ اظهار کرد: برخی مربیان که رشته تحصیلی آنها مرتبط با دوره پیش‌دبستانی است به خوبی فعالیت‌ها را انجام می‌دهند، اما هم اکنون با گرایش فرهنگی در میان خانواده‌ها مواجه هستیم که اصرار به فراگیری خواندن و نوشتن توسط کودک در دوره پیش‌دبستانی دارند و تصور می‌کنند اگر فرزند آنها زودتر این مسائل را فرا بگیرد یک گام جلوتر است.

وی ادامه داد: بخش دیگری از مشکلات به دلیل این است که مربیان ترجیح می‌دهند در کلاس درس فقط خودشان صحبت کنند بدون توجه به اینکه حداکثر آستانه تحمل و توجه کودک پیش دبستانی 10 تا 15 دقیقه است و در نهایت اگر مربی بسیار حرفه‌ای باشد تا 15 دقیقه می‌تواند کودک را درکلاس درس بنشاند، اما از آنجایی که اجرای سایر فعالیت‌ها مقداری دشوار است مربیان ترجیح می‌دهند به کودک بگویند مطالبی را که آنها ارائه می‌دهند او باید بنویسد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید