خطر در کمین فرزندان پناهجویانی که آسیب روانی دیدهاند
طبق بررسی گروهی از کارشناسان دانمارکی، فرزندان آن دسته از پناهجویانی که به دلیل تجربه سوانح ناگوار به “اختلال استرس پس از آسیب روانی” دچار شدهاند بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای روانی هستند.
کارشناسان دانمارکی با رجوع به آمار دفاتر مهاجرت و مرکز ثبت پژوهشهای روانپزشکی دانمارک خطر ابتلا به بیماریهای روانی در فرزندان پناهجویانی با سابقه “اختلال استرس پس از آسیب روانی” (PTSD) را بالا توصیف کردهاند.
به گزارش وبسایت “دویچلند فونک” آلمان به نقل از مطالعهای که نتایج آن در مجله علمی “د لانست پابلیک هلث” منتشر شده، خطر ابتلا به ناراحتیهای روانی در کودکانی که هر دو والدین، این اختلال را دارند ۷۵ درصد افزایش مییابد. حتی اگر تنها یکی از والدین چنین مشکلی داشته باشد باز هم این خطر بالاست.
“اختلال استرس پس از آسیب روانی” برای کسانی پیش میآید که در معرض سانحه یا سوانحی بسیار ناگوار با تأثیراتی شدید یا وسیع قرار گرفتهاند، مانند آنچه انسان معمولا در جنگ، زندان و سوانح طبیعی تجربه میکند.
طبق پژوهش یاد شده، این موضوع حتی در کودکانی که در دانمارک به دنیا آمده و تجربه شخصی از جنگ یا فرار ندارند نیز صدق میکند.
شایعترین اختلالاتی که در اینگونه موارد مشاهده شده اختلالات مربوط به رفتار، رشد و عواطف کودک است.
به گزارش ایسنا، کسانی که به “اختلال استرس پس از آسیب روانی” مبتلا شدهاند در زندگی روزمره خود با مشکلات زیادی روبرو هستند. آنها اغلب، علائمی مانند بیخوابی، سردرد، سرگیجه، اختلال در تمرکز و حافظه و همچنین تجربه مجدد رویداد آسیبزا در رؤیاها و کابوسها را از خود بروز میدهند.