خطر بازگشت رکود تورمی اقتصاد کشور را تهدید میکند
یک کارشناس اقتصادی گفت: من نگران بازگشت رکود تورمی به بخشهایی از اقتصاد کشور هستم و پیش از آنکه دیر شود باید در این خصوص چارهاندیشی شود.
محمد حسین برخوردار اظهار داشت: دولت در عین حال که باید دغدغه مدیریت نقدینگی داشته و برای مهار غول نقدینگی برنامه ریزی کند، نباید از تبعات کاهش قدرت خرید مردم غافل شود، چرا که کاهش توان مالی مردم، همه معادلات اقتصادی را بهم خواهد ریخت.
به گزارش تسنیم، این کارشناس اقتصادی ادامه داد: همه می دانیم که نقدینگی از مرز ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان گذر کرده است و این به معنای وجود یک بمب انفجاری در اقتصاد کشور است ولی نکته اساسی این است که سیاستهای مهار نقدینگی باید به گونهای تنظیم شود که قدرت خرید مردم را بیش از این کاهش ندهد.
به گفته برخوردار، با کاهش قدرت خرید مردم، بیشک رکود افزایش پیدا میکند و این برای اقتصاد کشور که در حال دست و پنجه نرم کردن با معضلات متعدد است، اصلا خوب نیست.
وی افزود: از آنجایی که در کشور ما، تورم ریشه در افزایش حجم نقدینگی داشته، طبیعی است که دولت برای از کار انداختن موتور تورم، به سمت کنترل نقدینگی پیش برود. ولی به نظر میرسد عوامل داخلی و خارجی دست در دست هم داده، سبب شدند در انتقال نقدینگیها به سمت فعالیتهای تولیدی نتوانیم موفق عمل کنیم.
برخوردار اضافه کرد: آنچه که شاهد هستیم آن است که نقدینگی به جای تولید، در پرداخت سود سپردههای بانکی هزینه میشود و نکته قابل توجه آن است که با این وجود، بنگاههای اقتصادی در عطش نقدینگی، روزگار به سر میبرند.
وی در پایان تصریح کرد: من نگران بازگشت رکود تورمی به بخشهایی از اقتصاد کشور هستم و پیش از آنکه دیر شود باید در این خصوص چاره اندیشی شود. شاید ما برای گذر از این مرحله، نیازمند جراحیهای بزرگ در اقتصاد باشیم و دولت باید در این رابطه با مردم صریح و بدون ملاحظات سیاسی صحبت کند.