امروزه میدانیم که تخممرغ بهطور کلی در گروه بهترین مواد غذایی قرار میگیرد و مصرف منظم آن میتواند کیفیت رژیم غذایی ما را ارتقا بدهد، البته به این شرط که از روشهای سالم مثل آبپز کردن برای آمادهسازی تخممرغ استفاده کنیم. با اینحال، زیادهروی در مصرف هر خوراکی یا غذایی حتی تخممرغ، میتواند پیامدهای منفی و ناخوشایندی را بهدنبال داشته باشد. در این مطلب دقیقا میخواهیم به پیامدهای منفی زیادهروی در مصرف تخممرغ بپردازیم.
هر وعده مصرفی از تخممرغ برابر است با یک تخممرغ کامل یا ۲ عدد سفیده تخممرغ. توصیه انجمن قلب آمریکا (AHA) این است که بیشتر از روزی یک عدد تخممرغ مصرف نکنید. متخصصان مایوکلینیک میگویند که بیشتر افراد سالم میتوانند در طول هر هفته، ۷ عدد تخممرغ کامل بخورند بدون اینکه به سلامت شان آسیب برسانند (البته تاکید میکنیم که روشهایی مثل سرخ کردن برای آمادهسازی تخممرغ مناسب نیستند).
۲. خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهید
اکثر متخصصان تاکید میکنند که مصرف یک عدد تخممرغ در طول روز، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش نمیدهد. حتی بعضی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف یک عدد تخممرغ آبپز در روز، خطر ابتلا به بیماریهای قلبیـعروقی را هم کمتر میکند. با اینحال، اگر میزان استفاده روزانه از تخممرغ به ۳ تا ۴ عدد برسد، شرایط کاملا تغییر میکند. هر عدد تخممرغ حدود ۱۹۰ میلیگرم کلسترول دارد، درحالی که میزان کلسترول موجود در رژیم غذایی افراد سالم نباید از ۳۰۰ میلیگرم در روز بیشتر باشد. بنابراین، مصرف ۳ تا ۴ عدد تخممرغ در روز، خطر ابتلا به بیماریهای قلبیـعروقی و همچنین خطر مرگ را حدود ۱۷ درصد بیشتر میکند.
۴. خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهید
یکی از مطالعات سال ۲۰۰۹ که در مجله Diabetes Care به انتشار رسیده است، نشان میدهد که اگر میزان مصرف تخممرغ بیشتر از ۷ عدد در هفته باشد، خطر ابتلا به دیابت هم نسبت به دیگر افراد افزایش مییابد. با اینحال، مصرف متعادل و کنترلشده تخممرغ (۱ عدد در روز و ۷ عدد در هفته) میتواند به کنترل قند خون و حساسیت به انسولین کمک کند و از این نظر برای افراد مبتلا به پیشدیابت یا دیابت نوع ۲ مفید باشد.