خطرات جبران ناپذیر گوش دادن موسیقی با صدای بلند

    کد خبر :1120118
موسیقی

گوش دادن به موسیقی با صدای بلند خطرات جدی برای شنوایی دارد.

یک متخصص گوش، حلق و بینی هشدار داد که گوش دادن به موسیقی با صدای بلند می‌تواند به تدریج باعث آسیب شنوایی شود. به گفته محمدرضا شریفیان، موسیقی و اصوات در صورتی که با صدای معمولی شنیده شوند، مشکلی ایجاد نمی‌کنند، اما بسیاری از افراد برای لذت بیشتر از شنیدن موسیقی، صدای آن را زیاد می‌کنند، که این عادت در طول زمان می‌تواند منجر به افت شنوایی و آسیب‌های دائمی به سیستم شنوایی شود.

وی توضیح داد که شدت صدای روزمره در حدود ۴۰ تا ۶۰ دسی بل است، اما زمانی که شدت صدا به ۷۰ یا ۸۰ دسی بل می‌رسد، می‌تواند به حلزون شنوایی، سلول‌های مویی و عصب شنوایی آسیب وارد کند. این آسیب‌ها برگشت‌ناپذیر بوده و ممکن است منجر به کم شنوایی در فرکانس‌های مختلف شود که در نهایت فرد نیاز به سمعک پیدا کند.

شریفیان همچنین به تفاوتی که میان استفاده از هدفون و هندزفری وجود ندارد، اشاره کرد و تأکید کرد که آسیب شنوایی بیشتر به مدت و شدت صدا بستگی دارد نه نوع دستگاه. وی همچنین به تست‌های شنوایی و غربالگری‌هایی که در مراکز مختلف برای ارزیابی و درمان مشکلات شنوایی انجام می‌شود، اشاره کرد.

این متخصص گوش، حلق و بینی در پایان توصیه کرد که برای پیشگیری از آسیب‌های شنوایی ناشی از محیط‌های پر سروصدا یا استفاده نادرست از وسایل صوتی، افراد باید به پزشک متخصص مراجعه کنند و در صورت نیاز، از سمعک یا سایر وسایل کمکی استفاده کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید