خریدهای گول‌زنک؛ ته جیب‌مان را درز بگیریم

    کد خبر :187596

خرید افراطی یکی از نشانه‌های اختلال روانی است‌ اما همیشه هم پای اختلال در بین نیست یا خودمان خرید نمی‌کنیم که جیب‌مان را خالی کنیم! گاهی دیگران اعم از فرزندان، همسر و… برای‌مان خرج می‌تراشند و درنتیجه پایان هفته، بخشی از مبلغی را که حتی نباید خرج کنیم، خرج می‌کنیم.
وبسایت همشهری شش و هفت: پایان هفته! بلای جان جیب و کارت بانکی است برای بعضی‌ها! اصلا اسم آخر هفته که می‌آید، حال بعضی از والدین بد می‌شود! از طرفی هستند آنهایی که خودشان درآمد داشته و به خانواده وابسته نیستند اما بیش از حد لازم برای گردش و تفریح خوب، خرید مناسب برای خود یا منزل، دورهمی دوستانه، خرید هدیه، کفش و لباس و… هزینه می‌کنند. به‌عقیده روانشناسان بخشی از خرید افراطی افراد، به نیاز روانی آنها برای کسب آرامش برمی‌گردد.

درواقع خرید افراطی یکی از نشانه‌های اختلال روانی است‌ اما همیشه هم پای اختلال در بین نیست یا خودمان خرید نمی‌کنیم که جیب‌مان را خالی کنیم! گاهی دیگران اعم از فرزندان، همسر و… برای‌مان خرج می‌تراشند و درنتیجه پایان هفته، بخشی از مبلغی را که حتی نباید خرج کنیم، خرج می‌کنیم. بیایید ببینیم جیب‌مان از کجا درز باز می‌کند تا بتوانیم همیشه و به شکل خاص، پایان هفته این درز را بدوزیم و نگذاریم پول‌مان بی‌جا به هدر برود.

خریدهای گول‌زنک و ضروری را بشناسیم

یکی از مهم‌ترین عوامل برای ذخیره یا هزینه کردن اضافی، خرید پایان هفته است. بنابراین ضروری را از غیرضروری تشخیص دهید.

انجام ندهید

هر مرکز خریدی خوب نیست

گاهی ممکن است برحسب ضرورت از فروشگاه ناآشنایی خرید کنید‌ اما سعی کنید برای خریدهای مختلف، چند مکان ثابت را درنظر بگیرید که به قیمت و کیفیت محصولات آن مطمئن هستید.

تنها خرید نروید

وقتی به تنهایی و متمرکز روی مساله خرید، بیرون می‌روید، معمولا کالاهای بیشتری می‌خرید تا زمانی‌که همراه دوست یا اعضای خانواده خرید می‌روید. درحالت اول، خرید مساله شماست و احیانا چند قلم کالای اضافی هم برمی‌دارید‌ اما در حالت دوم، خرید تفریحی است که با برداشته شدن تمرکز شما از خرید صرف، کمتر خرید خواهید کرد.

یک بار دیگر قدم بزنید

اگر بدون گشت زدن قبلی و سنجش قیمت‌ها، خرید می‌کنید، این بار ابتدا چند فروشگاه را ببینید و قیمت کنید. وقتی مطمئن شدید، خرید کنید. ناگهانی و آنی خرید نکنید.

عضویت را بسنجید

پیش از آنکه جایی عضو شوید، اعم از باشگاه ورزشی، فروشگاه لباس، نوشت‌افزار ‌فروشی، فروشگاه موادغذایی و… شرایط را کاملا بسنجید. گاهی حق عضویت و هزینه‌های جانبی آن بیش از زمانی خواهد شد که بدون عضویت از این مراکز استفاده می‌کنید.

استفاده از موبایل را قانونمند کنید

درحال حاضر اغلب افراد از اینترنت ویژه موبایل استفاده می‌کنند. همین مساله یکی از دلایل افزایش هزینه پرداخت قبض خواهد شد.

هزینه بی‌دلیل و از دست دادن حقوق

انجام دهید

به حراجی‌ها سر بزنید

اگر قیمت واقعی کالاهای فروشگاه مورد نظر را می‌‌دانید، در زمان اعلام حراجی، درصورتی که نیاز به خرید لباس یا کالای دیگر دارید، حتما از آن فروشگاه خرید کنید.

فهرست بنویسید

هیچ وقت بدون نوشتن فهرست خریدهای‌تان وارد فروشگاه نشوید. این کار باعث می‌شود هم خریدهای اصلی را فراموش کنید و هم وسایلی بخرید که به آنها نیاز ندارید.

ذخیره داشته باشید

بعضی‌ها عقیده دارند نباید سرمایه را خواباند! بنابراین حتی از خرید کلی خانه هم سرباز می‌زنند‌ اما این عقیده اشتباه است. بهترین شیوه خرید، خرید نیازمندی‌های خانه بعد از دریافت حقوق، به اندازه حداقل یک‌ ماه است. به این ترتیب خطر مراجعه مکرر به فروشگاه و خرید اضافی، کاهش می‌یابد.

فله‌ای بخرید

بعضی از انواع کالاها را می‌توان به شکل فله‌ای خرید؛ چون از نظر بهداشتی مشکل‌ساز نیستند و خرید فله‌ای آنها ارزان‌تر تمام می‌شود؛ برای مثال گوشت، مرغ، میوه، سبزی و… را می‌توانید به شکل فله‌ای بخرید.

برای یک وعده

حتی اگر چند روز تعطیل باشید، برای یک وعده از یک روز تعطیل، برنامه رستوران‌گردی یا کافی‌شاپ بگذارید.

ذخیره پول با هزینه کرد هوشمند

می‌توان با تغییر رژیم غذایی، پولدار شد؟

تفریح آخر هفته شما عمدتا چیست؟ پیاده‌روی؟ شنا؟ رفتن به باشگاه؟ قرار کوهنوردی با دوستان؟ یا دورهمی‌هایی که اصل عمده آنها را خوردن تشکیل می‌دهد؟ شاید عجیب به‌نظر برسد، اما رژیم غذایی و برنامه تفریحی انتخابی‌‌‌تان می‌تواند باعث اتلاف هزینه ‌یا ذخیره پولی‌تان شود. باور نمی‌کنید؟ پس ببینید چطور می‌توان با کنترل خورد و خوراک در هزینه صرفه‌جویی کنید. این را هم یادتان نرود که با کنترل این بریز و بپاش‌ها، وزن‌تان هم کنترل خواهد شد.

۷۲ میلیون نفر

فقط در ایالات متحده آمریکا از اضافه وزن در رنج هستند که این رقم در سطح جهانی بیش از این مقدار است.

آیا کاهش حجم غذای مصرفی باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود؟

بله! اگر متوسط قیمت یک عدد همبرگر را ۵ دلار درنظر بگیریم، درصورتی که وضعیت تغذیه‌ای شما به شرایطی برسد که برای وعده شام فقط نیمی از آن را میل کنید، در طول سال رقمی معادل ۹۱۲.۵ دلار ذخیره خواهید کرد. برای بازگرداندن این رقم به پول خودمان، عدد را به ریال برگردانید! خواهید دید که کاهش مصرف مواد غذایی چقدر می‌تواند برای سلامتی جسم و جیب‌تان مفید باشد.

درمان حتی در صورت بیمه بودن شخص، رقم بسیار سنگینی به هزینه‌های زندگی تحمیل می‌کند
افراد دارای اضافه وزن، بیماران مبتلا به نوعی بیماری جسمی اکتسابی مانند دیابت نوع دوم، افراد مبتلا به بیماری جسمی که اختلالی در عملکرد طبیعی آنها ایجاد می‌شود، تا سه برابر هزینه‌های درمانی را به‌خود تحمیل می‌کنند.

حقوق‌تان را ذخیره کنید

مصرف روزانه یک لیوان نوشیدنی گازدار یا قندی، باعث افزایش وزن سالانه تا ۶و ۸دهم کیلوگرم می‌شود

کمتر بخورید، بیشتر ذخیره کنید

به بیمه‌ پول اضافی ندهید

چاقی و چاقی مفرط، به شکل کاملا پنهانی باعث بلعیدن بخش اعظمی از حقوق افراد می‌شود.

چاقی و چاقی مفرط، باعث افزایش خطر ابتلای فرد به دیابت نوع دوم و مشکلات گوارشی می‌شود. درمان و کنترل این بیماری‌ها قطعا هزینه‌بر است.

گوشه پزشکی

فردی که دچار اضافه وزن است، برای کنترل عوارض آن باید سالانه بیش از دیگران صرف درمان خود کند!

اسب‌تان را کم هزینه زین کنید

در تعطیلات آخر هفته، نقش خودروی شخصی پررنگ‌تر می‌شود؛ فقط کافی است بخواهید همین داخل شهر گشت بزنید و هوایی تازه کنید. در این شرایط باید وضعیت ماشین‌تان از هر نظر مناسب باشد. شاید به ظاهر نتوان در هزینه بنزین و کلا هزینه‌های مرتبط به ماشین صرفه‌‌جویی کرد‌ اما در باطن! می‌توان با راهکارهایی ساده در هزینه‌های مربوط به‌خودرو صرف‌جویی کرد.

آرام برانید

در مسیرهایی که نیاز به گاز دادن و سرعت گرفتن ماشین نیست، بی‌دلیل گاز ندهید. این کار باعث صرفه‌جویی در مصرف بنزین می‌شود.

از کولر بجا استفاده کنید

اگر با سرعت زیاد در مسیر تقریبا خنک در حال حرکت هستید، بهتر است به جای کولر از هوای بیرون استفاده کنید. بنابراین یا می‌توانید شیشه‌های ماشین را پایین بکشید یا اینکه از هواکش خودرو استفاده کنید.

تایرها را کنترل کنید

فرسودگی چرخ‌ها، اصطکاک آنها با سطح آسفالت را افزایش می‌دهد. بنابراین مصرف بنزین افزایش پیدا می‌کند.

لاستیک پر باد

پیش از حرکت، باد لاستیک‌ها را کنترل کنید. فرقی نمی‌کند می‌خواهید با خودروی‌تان داخل شهر گشت بزنید یا سفر بروید. کم باد بودن لاستیک هم رانندگی را سخت می‌کند و هم اینکه با افزایش اصطکاک با سطح آسفالت، مصرف بنزین افزایش پیدا می‌کند.

فیلتر را تعویض کنید

حتما ماهی یا دو‌ماه یک‌بار فیلتر هوای ماشین را بررسی کنید. این نکته به‌ویژه اگر در شهرهای آلوده و صنعتی زندگی می‌کنید، بسیار مهم است. هواکشی نامناسب باعث ایجاد اختلال در سوخت ماشین می‌شود. به این ترتیب ۱۰ درصد بنزین بیشتری مصرف خواهد شد.

به اندازه وسایل ببرید

بعضی‌ها برای یک سفر یکی، دو روزه، خانه را بار می‌زنند! قبل از اینکه چمدان‌های سفر را ببندید، به این فکر کنید که علاوه بر وزن چمدان‌ها، وزن افراد داخل ماشین هم باعث سنگینی ماشین، افزایش فشار به موتور و بالا رفتن مصرف بنزین، اصطکاک بیشتر لاستیک‌ها با آسفالت و افزایش میزان مصرف سوخت، سنگین شدن ماشین و کندی حرکت در ماشین و اختلال در هدایت آن و… می‌شود. بنابراین برای سفر، سبک باشید!

فرمان روان

وضعیت فرمان را کنترل کنید. باید کاملا نرم و روان گردش کند.

پیش از حرکت، فهرست را کنترل کنید

اگر قرار است پایان هفته سفر بروید، حتما فهرستی از موارد کنترل و چک کردن ماشین را آماده کنید. این موارد از کنترل سلامت برف‌ پاک‌کن‌ها و پر بودن باک بنزین تا آماده بودن لاستیک زاپاس را شامل می‌شود.

تنظیم موتور پیش از حرکت

قبل از حرکت به سمت شمال! حتما وضعیت موتور را بررسی و آن را تنظیم کنید. اختلال در عملکرد موتور خودرو می‌تواند مصرف بنزین را از ۴تا ۴۰ درصد افزایش دهد.

شتاب ماشین را بررسی کنید

عوامل متعددی باعث کاهش شتاب خودرو می‌شوند. این اختلال، باعث افزایش مصرف بنزین خواهد شد. بنابراین با مشاهده هرگونه تغییری، وضعیت شتاب را بررسی کنید.

درزهای جیب را بشناسید

اگر قراراست نگاه کلی به میزان دخل و خرج‌تان داشته باشید و ببینید اصولا جیب شما بیشتر کی و به چه شکلی درز باز کرده و پول‌تان خرج می‌شود، به این موارد دقت کنید. در بررسی‌های انجام شده، بیشتر میزان خرج اضافی مربوط به تعطیلات – اعم از پایان هفته یا تعطیلات موردی- و عمده آن مربوط به خرج تفریح است.

۱:تلویزیون

هزینه برق مصرفی برای تماشای تلویزیون در روزهای تعطیل، درصورتی که در خانه بمانید، تا دو و نیم برابر روزهای عادی است.

۲:کارت عابر بانک

بیش از هر زمان دیگری، در تعطیلات از کارت بانکی‌تان استفاده می‌کنید. به این ترتیب مبلغ حساب بانکی‌تان سیر نزولی خواهد داشت! سعی کنید مبلغ کمی پول داخل یک کارت بریزید و کارت اصلی حقوق‌تان را در خانه بگذارید.

۳:خرج‌تراشی‌ها

سر کمدتان می‌روید و حس می‌کنید لباس مناسب ندارید! به‌نظرتان رومیزی زیادی رنگ و رو رفته است، یا نیاز است سرویس بشقاب جدیدی بخرید! و… معمولا در تعطیلات اگر کار خاصی نداشته باشید، بررسی‌هایی انجام می‌دهید که به خرج اضافه منجر می‌شود!

۴:چراغ‌ها روشن می‌مانند

از آنجایی که در تعطیلات، اعضای خانواده منزل هستند و از طرفی ممکن است مهمان داشته باشید، بنابراین میزان مصرف برق و انرژی افزایش پیدا می‌کند. در این شرایط باید چراغ‌های اضافی را خاموش کرد و ترجیحا چراغ اتاق‌هایی روشن باشند که افراد در آنها حضور دارند. کنار زدن پنجره‌ها و استفاده بیشتر از روشنایی خورشید، راهکار خوب دیگری برای کاهش مصرف انرژی است.

۵:خرید

نفس خرید، یعنی هزینه کردن! اما اینکه از این سر دنیا تا آن سر دنیا با خودروی شخصی بروید و برگردید، هزینه‌های شما چند برابر خواهد شد. بهتر است خرید آنلاین را جایگزین کنید.

۶:اتصال به موبایل

تعطیلات است و برنامه خاصی ندارید. حوصله‌تان سر رفته و نمی‌دانید چه کار کنید. هرچقدر هم که اهل کتاب و فیلم و کارهای فرهنگی باشید، در نهایت خسته می‌شوید و دل‌تان تفریح می‌خواهد. بنابراین به موبایل پناه می‌برید. در این شرایط استفاده از اینترنت، افزایش یافته و حجم اینترنت مصرفی بالا می‌رود.

۷:کافه‌گردی

بعضی‌ها عادت به کافه‌گردی دارند. این رفتار، رفتار بدی نیست اما باید هزینه این گردش، متعادل و مناسب با میزان درآمد شما باشد. معمولا افرد کافه‌گرد، در زمان تعطیلات بیشتر این کار را انجام می‌دهند و به این ترتیب هزینه بیشتری به آنها تحمیل خواهد شد.

۸:رستوران‌گردی

خورد و خوراک پایان هفته، درصورتی که به درستی انتخاب نشوند، هزینه‌بر خواهند بود. پس در انتخاب و خرید دقت کنید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید