خبر مهم درباره چکهای برگشتی

بر پایه آمار بانک مرکزی، در اردیبهشت ۱۴۰۴ بیش از ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار فقره چک در کشور مبادله شد که ارزش آنها بالغ بر ۹۳۱ هزار میلیارد تومان بوده است. از این تعداد، حدود یک میلیون چک معادل ۱۰.۱ درصد برگشت خورده و از نظر مبلغ نیز ۱۴.۴ درصد وصول نشدهاند.
تعداد و ارزش چکهای مبادلهای در اردیبهشت نسبت به فروردین رشد چشمگیری داشته است؛ بهطوری که تعداد چکها ۲۲.۵ درصد و مبلغ آنها ۴۷.۳ درصد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، ۸۹.۹ درصد از چکها در اردیبهشت وصول شدهاند. همچنین از نظر ارزش ریالی، ۸۵.۶ درصد از کل مبلغ چکها تسویه شده و مابقی به دلیل نبود منابع کافی یا سایر عوامل برگشت خورده است.
تهران؛ پیشتاز در صدور و مبادله چک
در میان استانها، تهران با ثبت بیش از ۳.۱ میلیون فقره چک به ارزش ۴۴۸ هزار میلیارد تومان، بیشترین سهم را از چکهای مبادلهشده داشته و ۳۱ درصد از کل چکهای کشور را به خود اختصاص داده است. پس از آن استان اصفهان با ۱۱.۲ درصد و خراسان رضوی با ۶.۹ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
از نظر ارزش ریالی نیز این سه استان در مجموع ۶۰.۹ درصد از کل مبادلات را به خود اختصاص دادهاند؛ بهطوری که سهم تهران ۴۸.۲ درصد، اصفهان ۷.۳ درصد و خراسان رضوی ۵.۴ درصد بوده است.
رشد وصول چکها نسبت به ماه گذشته
به گزارش خبرآنلاین، در اردیبهشت، بیش از ۸.۸ میلیون فقره چک به ارزش ۷۹۷ هزار میلیارد تومان وصول شده که نسبت به فروردین به ترتیب ۲۱.۱ درصد در تعداد و ۴۶.۳ درصد در ارزش افزایش داشته است. در استان تهران، حدود ۲.۸ میلیون فقره چک به ارزش ۳۹۲ هزار میلیارد تومان وصول شده که از نظر تعداد معادل ۹۰.۱ درصد و از نظر مبلغ معادل ۸۷.۴ درصد از کل چکهای مبادلهشده در این استان بوده است.