خبر خوش برای محیطبانان در بودجه 98
سرپرست مرکز برنامهریزی، تحول اداری و بودجه سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح ردیفهای اصلی و متفرقه بودجه پیشنهادی محیط زیست کشور برای سال ۹۸، از افزایش ۴۰ درصدی بودجه عمرانی این سازمان خبر داد و از پایین بودن حقوق پرسنل سازمان محیط زیست انتقاد کرد.
امیر زند در گفتوگو با ایسنا، ردیفهای اصلی بودجه پیشنهادی سازمان محیط زیست برای سال ۱۳۹۸ را برشمرد و اظهار کرد: برای فصل کاهش آلودگی هوا، ۵/۵۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. همچنین برای فصل حفاظت از گونههای زیستی که شامل حفاظت و احیای تالابهای کشور از جمله تالاب انزلی، هامون، تالابهای استان فارس، حفاظت و احیای پارک ملی گلستان و مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان میشود ۱۶۷ میلیارد تومان پیشبینی و ۵/۱۸ میلیارد تومان برای تحقیق و توسعه در امور محیط زیست لحاظ شده است.
وی ادامه داد: در ذیل ردیفهای متفرقه در لایحه بودجه سال ۹۸ اعتباری به میزان ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد تاسیسات منطقهای، تبدیل پسماند به مواد و انرژی با اولویت بخش خصوصی با هدف کاهش صدمات و خسارات ناشی از پسماند بهخصوص در شهرهای شمالی کشور پیشبینی شده است.
رشد ۴۰ درصدی بودجه عمرانی محیط زیست
سرپرست مرکز برنامهریزی، تحول اداری و بودجه سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با بیان اینکه میزان اعتبار پیشبینیشده برای طرحهای تملک داراییهای سرمایهای (طرحهای عمرانی)، ۲۴۳ میلیارد تومان است، تصریح کرد: اعتبارات طرحهای تملک داراییهای سرمایهای سازمان محیط زیست در سال ۹۸ با ۴۰ درصد افزایش نسبت به سال جاری همراه بوده است. بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست جزو معدود دستگاههای اجرایی کشور به شمار میآید که این درصد رشد در حوزه اعتبارات تملک دارایی برای آن در نظر گرفته شده است.
نگاه ویژه به محیطبانان در بودجه ۹۸
پازندی همچنین به اعتبارات هزینهای پیشبینیشده برای سازمان حفاظت محیط زیست اشاره و اظهار کرد: اعتبار پیشبینی شده برای هزینههای جاری این سازمان ۱۰۲ میلیارد تومان است که ۳۵ میلیارد تومان از این اعتبار برای اولین بار تحت عنوان برنامه ارتقای پوشش حفاظتی مناطق تحت مدیریت و حمایت از محیطبانان پیشنهاد شده است.
حقوق پرسنل محیط زیست پایین است
این مقام مسئول در سازمان محیط زیست در مورد بودجه هزینهای سازمان با اشاره به پایین بودن حقوق پرسنل سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: با وجود وظایف و ماموریتهای خطیر و متنوع محوله به این سازمان، سرانه اعتبارات هزینهای پیشبینی شده – که بخشی از آن صرف پرداخت حقوق و مزایای پرسنل سازمان میشود – از سرانه بسیاری از سازمانها و دستگاههای همتراز کمتر و بر اساس بررسیهای به عمل آمده این کمبود اعتبار حتی در حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد اعتبارات جاری است. به همین دلیل میزان پرداختی به کارکنان این سازمان در سطح پایینی قراردارد که رفع این موضوع نیازمند حمایت جدی مسئولان و به خصوص سازمان برنامه و بودجه کشور است.
وی در مورد مجموع نیروهای در حال فعالیت در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: در حال حاضر سازمان حفاظت محیط زیست در کل کشور حدود ۶۵۰۰ نفر پرسنل دارد و از این تعداد حدود ۳۰۰۰ نفر محیطبان و مابقی کادر و کارشناس اداری هستند.
وی با اشاره به حجم کار محیطبانان گفت: در حال حاضر برای هر ۶۰۰۰ هکتار از مناطق تحت مدیریت، یک محیطبان وجود دارد. بر همین اساس تعداد پرسنل سازمان طبق چارت سازمان امور اداری و استخدامی کشور حدود ۱۳۰۰۰ نفر پیشبینی شده است و برای جبران عملکرد گذشته با دستور عیسی کلانتری – رئیس سازمان محیط زیست – و نظر مساعد رئیس جمهوری، اقدامات لازم برای استخدام و جذب سالانه تعداد ۳۵۰ نفر محیطبان و ۲۰۰ نفر کارشناس در دستور کار است.
سرپرست مرکز برنامهریزی، تحول اداری و بودجه سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با اشاره به کمبود بودجه هزینهای این سازمان تاکید کرد: در سازمان محیط زیست به صورت روزانه شاهد جراحت و مصدومیت و شهادت تعدادی از همکارانمان هستیم؛ این در حالیست که به لحاظ محدودیت اعتبارات امکان رسیدگی مناسب به مجروحان و خانواده جانبازان و شهدای سازمان وجود ندارد.
این مقام مسئول در سازمان محیط زیست ضمن اشاره به وضعیت نامناسب اعتباری سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: از سالهای گذشته و دولتهای قبل، علیرغم تاکیدات در خصوص اهمیت محیط زیست کشور، اما بنا به دلایل مختلف اعتبارات مناسبی برای طرحهای حفاظت از محیط زیست تامین و تخصیص داده نشده است، البته ارائه نشدن برنامه مناسب و پیگیری آن توسط سازمان متبوع نیز یکی از دلایل این وضعیت بوده است. بنابراین انتظار افزایش چندین برابری اعتبارات سازمان محیط زیست نسبت به سالهای گذشته انتظاری به حق است.
کارگروه جذب سرمایه در سازمان محیط زیست
پازندی در پایان تاکید کرد:جهتگیری جدید برای بهبود وضعیت اعتبارات محیط زیست کشور به منظور برون رفت از بحرانها و مخاطرات روزافزون زیست محیطی امیدبخش است و امیدواریم که این افزایش پلکانی با شیب تندتری در سالهای آتی ادامه یابد. علاوه بر این با توجه به محدودیت اعتبارات داخلی و علیرغم وجود برخی تحریمها، با تدبیر و دستور ریاست سازمان محیط زیست، کارگروه تامین مالی و جذب سرمایه از محل منابع و تسهیلات صندوقها و موسسات بینالمللی که در زمینه محیط زیست فعالیت دارند، تشکیل و شروع به کار کرده است.