خبرهای جدید از فرآیند کاهش سهم کنکور و پذیرش دانشجو در راه است
وزیر آموزش و پرورش گفت: اجازه نمیدهیم مدارس طبیعتی که دارای مجوز هستند و ضوابط مورد نیاز را دارند، تعطیل شوند.
محمد بطحائی امروز در حاشیه مراسم تکریم خیران مدرسه ساز کشور که در محل برج سپید مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران، درخصوص مشکلاتی که اخیرا برای مدارس طبیعت به وجود آمده و برخی از آنها را به تعطیلی کشانده است، اظهار کرد: اگر مدارس طبیعت مجوز خود را بر اساس تفاهم نامهای که قبلا بین آموزش و پرورش و محیطزیست برقرار شده، گرفته باشند، مشکلی ندارند و آن مجوز معتبر است اما اگر مجوز خود را از سمنها گرفته باشند، معتبر نیست.
وی ادامه داد: خانم دکتر ابتکار که قبلا روی این موضوع کار میکرد با من در این زمینه صحبت کردند، این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص فرآیند حذف کنکورگفت: سهم کنکور در پذیرش دانشگاهها به تدریج در حال کاهش است. برای سال آینده سهم کنکور برای پذیرفتن در دانشگاهها کاهش یافته و حدود ۹۰ درصد صندلیهای دانشگاه که بر اساس سوابق تحصیلی امکان پذیرش داشتهاند از گردونه کنکور خارج شده است. دستورالعمل این موضوع حدود دو هفته دیگر در شورای پذیرش و سنجش کنکور تصویب میشود.
بطحائی در پاسخ به پرسشی در خصوص حمایتهای آموزش و پرورش از فرهنگیانی که در خراسان رضوی مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند، تصریح کرد: این موضوع بسیار ناپسند فقط در خراسان رضوی اتفاق نیفتاده و در استانهای دیگر هم بوده. همان طور که حقوق دانشآموزان برای ما محترم است، حقوق معلمین هم باید حتما مورد صیانت قرار بگیرد. در دفتر حقوقی خود بخش مستقلی را تشکیل دادیم که به صورت متمرکز به این موضوعات وارد میشود و حمایتهای قضایی صورت میگیرد. هر عضوی از خانواده بزرگ آموزش و پرورش مورد تعرض قرار بگیرد مثل این است که وزیر آموزش و پرورش مورد تعرض قرار گرفته است. بین معلم و وزیر و معاون وزیر هیچ فرقی نیست. به صورت متمرکر وارد میشویم و کار را پیگیری میکینم.
وی در خصوص خیران مدرسه ساز عنوان کرد: طی بیست سال گذشته که خیرین به صورت نظاممند در حوزه ساخت و ساز به کمک دولت آمدهاند تا به امروز ۱۱۳ هزار کلاس درس توسط آنها ساخته شده. در مهر ۹۸، هشت هزار کلاس را افتتاح کردیم. بیش از نیمی از این کلاسهایی که در مهر ۹۷ افتتاح شد توسط خیران احداث شده است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: کمکهای خیران آموزش و پرورش را از یک بحران جدی نجات داده است که امیدوارم با مساعدت بیشتر خیران در آینده نزدیک بخش عمده کلاسهای غیر ایمن را ایمن کنیم. یک سوم مدارس کشور یعنی حدود ۳۰ هزار واحد آموزشی یا نیازمند تخریب و بازسازی هستند یا نیازمند مقاوم سازی. از این تعداد حدود ۱۵ هزار مدرسه باید تخریب و بازسازی شوند.
به گزارش ایسنا، بطحائی خاطرنشان کرد: طرح احداث مشارکتی مدارس را سالها پیش در آموزش و پرورش شروع کردیم. در این طرح ۵۰ درصد آورده را دولت و ۵۰ درصد را خیران تقبل میکنند. تا پیش از سال ۹۵ این کمکها اندکی به سختی از جانب دولت داده میشد و انگیزه خیران برای مشارکت کم شده بود. خوشبختانه در سال ۹۶ و به ویژه ۹۷ همه اعتبارات پیشبینی شده برای سهم دولت تخصیص یافت و ما توانستیم اعتماد خیران را مجددا به دست بیاوریم و آنها برای پروژههای ۵۰ درصدی اعلام آمادگی کردند.حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای این موضوع پیشبینی کرده بودیم که تخصیص یافت. امیدواریم در بودجه ۹۸ این مبلغ افزایش یابد.