خانوادههای پرتنش مراقب کودکان خود باشند
یک روان شناس گفت: زندگی در محیطهای ناامن و با قانونهای بی ثبات بر شکل گیری شخصیت کودکان اثرگذار است.
افسانه رحمانی روان شناس خانواده مهمترین و موثرترین نهاد اجتماعی در تکوین شخصیت افراد است و اختلافات خانوادگی بر سلامت روانی کودکان و نوجوانان تاثیر منفی میگذارد.
رحمانی عنوان کرد: افرادی که سطح بالایی از تعارض والدین را تجربه میکنند، نسبت به افرادی که تعارضات کمتری را تجربه کردهاند، مشکلات بیشتری دارند.
وی با بیان اینکه فرزندان آنچه را که در محیط خانه میبینند، تقلید میکنند، افزود: به عبارتی ۷ سال اول زندگی سالهای شکل گیری اخلاق، رفتار و نگاه به زندگی است و هر چه کودک کوچکتر باشد، دنیای او نیز کوچکتر است و دنیا را از زاویه دید پدر و مادر خود میبیند.
رحمانی تشریح کرد: اگر کودک زیر ۶ سال احساس کند که در محیطی ناامن با قانونهای بی ثبات زندگی میکند، در شخصیت او تاثیر میگذارد و با همین نگاه بزرگ میشود و این افراد در برقراری تعامل با همسالان، مربی و همسر آینده خود احساس ناامنی میکنند.
وی با بیان اینکه بی پروا دعوا کردن در حضور فرزندان و فریاد کشیدن، بر شخصیت آنها اثرگذار است، تشریح کرد: بهتر است مشاجرات در حضور کودک صورت نگیرد و والدین باید در خلوت مشکلات خود را حل کنند. حتی مشاجرات کوچک والدین هم به کودک آسیب میرساند، از این رو مهارت کنترل خشم و عصبانیت، برای هر فردی به خصوص در زندگی مشترک یک اصل مهم است و به تعویق انداختن دعوا باعث میشود که عصبانیتها فروکش کند.