جو هیجانی بازار، شاخص را بیقرار کرد

در دو ساعت ابتدایی معاملات اولین روز هفته شاهد بیثباتی شاخص در اثر شکل گیری جو هیجانی در اغلب گروههای بازار به ویژه گروه فلزیها هستیم. این در حالی است که نماگر اصلی بازار پس از ثبت افت ۳۵۰ واحدی در ابتدای معاملات اکنون و با بازگشایی نمادهای شیمیایی و پالایشی با رشد ۶۲۰ واحدی مواجه شده است.
بورس تهران در اولین روز هفته معاملات متفاوتی را تجربه کرد. در ابتدای بازار همانطور که پیش بینی می شد با افزایش ناگهانی عرضه ها از سوی سهامداران شاهد افت ۳۵۰ واحدی شاخص در دقایق ابتدایی بودیم. اما با بازگشایی مثبت نمادهایی همچون «شبریز»، «شاراک» و «پارس» ورق برگشت و معاملات پُرحجم و مثبت این نمادها سبب تغییر رنگ ناگهانی شاخص شد تا جایی درکمتر از نیم ساعت شاخص ۸۶۰ واحد افزایش یافت. اما بازهم ادامه روند هیجان زدگی معامله گران در این لحظات شاهد عقب نشینی دماسنج بازار هستیم.
گفتنی است در ابتدای صبح به دلیل به انتشار روز گذشته خبر به تعویق افتادن ارائه بسته صلاحات ارزی از سوی دولت تا پایان هفته و همچنین برپایی اعتراضات داخلی در روز پنج شنبه، شاخص کل از ادامه رالی صعودی هفته گذشته کناره گیری کرد. اما گفتنی است همچنان شاهد افزایش تقاضا در گروه فرآورده های نفتی و پتروشیمی هستیم. با بررسی رفتار حقیقیها تا این لحظه مشخص شد که این گروه از نمادهای فلزی به سمت گروه شیمیایی و پالایشی کوچ کردهاند و این تغییر زمین بازی سبب افت محسوس قیمت در تمام نمادهای گروه فلزی شده است.
همچنین گروه خودرو در حاشیه قرار گرفته و بی توجهی فعالان بازار به این گروه سبب قرمزپوشی یکدست تمام نمادهای گروه مذکور شده است.
در مجموع تا این لحظه شاخص کل پس از فراز و نشیب های بسیار با رشد ۵۳۰ واحدی در ارتفاع ۱۲۴ هزار و ۴۸۴ واحد قرار دارد. شاخص هم وزن اما به دلیل افت قابل ملاحظه قیمت در گروه خودرویی با افت ۱۰۵ واحدی به رقم ۱۸ هزار و ۸۲۷ واحد بازگشت.
در این بین تاکنون یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۵۱۰ میلیارد تومان در بورس دست به دست شده است که از این میزان ۳۸۸ میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این بازار اختصاص داشته است. اما حقیقی ها امروز دست به ماشه شدند و تا کنون بیش از ۹ میلیارد تومان سهم را از پرتفوی خود به حقوقی ها واگذار کردند که البته اهم اینواگذاری ها در نماهای گروه فلزی انجام پذیرفته است.
در بین نمادهای با اهمیت بورسی نیز نمادهای نفتی «پارس»، «پارسان»، «فارس» و «جم» تا این لحظه بیشترین تاثیر مثبت را بر نماگر اصلی بازار اعمال کرده اند. از طرف دیگر اما «فولاد» و «شپدیس» و «کگل» تا حدی از رشد بیشتر شاخص جلوگیری کرده اند.
در فرابورس هم افزایش فشار عرضه ها توان صعود آیفکس را گرفته و این شاخص با افت ۱۹ واحدی در ارتفاع یک هزار و ۴۰۸ واحد قرار دارد. در این بازار تا این لحظه بیش از ۴۰۰ میلیون سهم به ارزش ۲۳۰ میلراد تومان دادوستد شده است که از این میزان ۹۲ میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در فرابورس اختصاص داشته است.
در بین نمادهای مطرح این بازار همچنین «مارون»، «میدکو» و «ذوب» بیشترین تاثیر منفی را بر آیفکس تحمیل کرده اند. از سوی دیگر اما «زاگرس»، «شراز» و «دماوند» تا حدی از ریزش بیشتر شاخص فرابورس جلوگیری کردند.