جزئیات اختلاط برنج ایرانی با برنج های دیگر

    کد خبر :548488

دبیر انجمن برنج با بیان اینکه بحث اختلاط برنج ایرانی با سایر برنج ها بحث جدیدی نیست، گفت: نظارتی در این زمینه وجود ندارد.

جمیل علیزاده شایق در گفتگو با مهر درباره اختلاط برنج‌های داخلی با برنج‌های خارجی اظهارداشت: بنده زمانی هم که بحث آلودگی برنج‌های خارجی مطرح شده بود عنوان کردم که برنج وقتی از شمال به تهران می‌آید غیر از گرانی، دچار چند اتفاق می‌شود اول اینکه درصد خرده آن از ٢ تا ٣ درصد به حدود ٩ تا ١٠ درصد افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: همچنین این برنج خلوص برنجی را که در شمال خریداری می‌کنید ندارد. یعنی هم خرده آن زیاد شده هم ناخالصی آن، تازه گران‌تر هم عرضه می‌شود.

دبیر انجمن برنج کشور تصریح کرد: بنابراین متأسفانه بحث اختلاط برنج مساله تازه ای نیست و خیلی وقت است که این کار انجام می‌شود.

شایق افزود: نظارتی روی این مساله وجود ندارد، کسی نرفته دقت و کنترل کند.

وی ادامه داد: یک زمانی برنج‌های پرمحصول خودمان را مانند برنج ندا با برنج‌های کیفی داخلی مخلوط می‌کردند چون آن زمان قیمت تمام شده تولید برنج‌های پرمحصول ما خیلی پایین بود.

شایق با بیان اینکه متأسفانه آن زمان در گیلان این کار زیاد انجام می‌شد، افزود: چون سطح زیرکشت برنج پر محصول در گیلان نسبت به مازندران خیلی پایین است و شرایط آب و هوایی گیلان طوری است که نمی‌شود برنج پر محصول را خیلی ترویج کرد.

دبیرانجمن برنج گفت: الان هزینه تولید، بویژه هزینه کارگری که عمده هزینه تولید برنج است، افزایش یافته است؛ بنابراین برنج‌های پر محصول مانند سابق ارزان نیستند، پس صرف نمی‌کند که برنج پرمحصول را با برنج‌های کیفی مخلوط کنند.

شایق گفت: در نتیجه برنج‌های هندی و پاکستانی را که شبیه برنج‌های ایرانی است با برنج‌های داخلی مخلوط می‌کنند و برای اینکه خریدار شک نکند با قیمت بالا به فروش می‌رسانند و خریدار از سه چهار نقطه ضربه می‌خورد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید