وزارت کشور بنای تغییر استاندار اردبیل را ندارد؛ مجمع نمایندگان استان درخواست تغییر دارد
به زودی تکلیف استاندارهای دیگر نیز مشخص خواهد شد و گویا در نهایت استانداران 16 استان را تغییر خواهند داد.
گمانه زنی ها در مورد تغییر استانداران در حالی ادامه دارد که در جلسه روز گذشته هیات دولت تکلیف هفت استانداری مشخص شد. فریدون همتی، عبدالمحمد زاهدی موسی خادمی، محمد مهدی مروج الشریعه، اسماعیل تبادار، محمد احمدی و محمدعلی نجفی به ترتیب به عنوان استانداران استان های هرمزگان، قزوین، لرستان، خراسان جنوبی، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و البرز از هیئت وزیران رأی اعتماد گرفتند.به زودی تکلیف استاندارهای دیگر نیز مشخص خواهد شد و گویا در نهایت استانداران 16 استان را تغییر خواهند داد. بخشی از این تغییر به معنی جابه جایی و رفتن یک استاندار از استانی به استان دیگر است. برای مثال انتصاب جابرزاده استاندار آذربایجان شرقی در دولت یازدهم این گمانه را مطرح کرد که رحمانی فضلی ، خدابخش استاندار اردبیل را به جای او خواهد فرستاد. شکور پورحسین نماینده پارس آباد در مجلس شورای اسلامی اما این اقدام را با توجه به روابط مردم دو استان که به طور سنتی چندان صمیمانه نیست، نادرست می داند. او در گفت و گو با نامه نیوز گفت که این مطلب را به وزیر کشور یادآوری کرده و آقای وزیر نیز گفته است تلاش می کند استاندار آذربایجان شرقی را از ادبیل و استادار اردبیل را از آذربایجان شرقی انتخاب نکند.
او همچنین با اشاره به اینکه نمایندگان استان ترجیج می دهد فردی قوی تر و کارآمدتر از خدابخش منصوب شود ، گفت: « ظاهرا وزارت کشور بنای تغییر استاندار اردبیل را ندارد».
پور حسین که همین چند روز قبل در حاشیه نشست ستاد مواد مخدر با وزیر کشور ملاقات کرده است، گفت: « آقای رحمانی فضلی می گفتند که 16 استان در الویت تغییر استاندار هستند و اردبیل در این میان نیست. با این حال ما تصور می کنیم انتصاب آقای جابرزاده استاندار آذربایجان شرقی به عنوان معاون سیاسی موجب جابه جایی هایی در استان های آذری زبان شود».
نماینده پارس آباد در مورد اینکه مجمع نمایندگان استان با ماندنی شدن آقای خدابخش موافق است یا خیر، گفت: « ما پیش از انتخابات به این نتیجه رسیده بودیم که بهتر است استاندار در دولت دوازدهم تغییر کند».
وی افزود: « طی گفت وگوهایی که اخیرا داشته ایم به چند گزینه مناسب نیز رسیدیم اما اینطور که مشخص است آقای وزیر تغییر استاندار اردبیل را ضروری نمی بینند. به اضافه اینکه معیارها و شاخص های ما با شاخص های مورد نظر ایشان همخوانی ندارد».
عضو مجمع نمایندگان استان اردبیل توضیح داد: « آقای رحمانی فضلی مایل هستند که استاندار اردبیل با توجه به اهمیت مرزها یک فرد وزارت کشوری با نگاه حاکمیتی باشد. همین طور نگاه توسعه ای و قدرت هماهنگی و تجربه را ملاک قرار می دهند».
پورحسین در پاسخ به اینکه مجمع نمایندگان با کدام یک از این ویژگی ها مخالف است، گفت: « ما اعتقاد داریم که استاندار باید به توسعه متوازن استان باور داشته باشد و به همین خاطر ترجیح می دهیم که یک استاندار غیر بومی منصوب شود».
به گفته او ، استاندار غیر بومی که خانواده، فامیل و دوستانش در استان نیستند می تواند با عدالت بیشتری به همه شهرهای استان توجه کند و چون فردی از مردم استان به استاندار شدن او کمک نمی کند لذا وامدار کسی نمی شود.
پورحسین افزود: « به نظر ما آقای خدابخش بیشتر گفتار درمانی می کند و استان برای توسعه متوازن به فردی عملیاتی نیاز دارد. مایل هستیم که فردی کارآمدتر و توانمند تر از آقای خدابخش به عنوان استاندار منصوب شود و منظورمان از تغییر رسیدن به فردی ضعیف تر نیست».
نماینده پارس آباد از گزینه های مورد نظر مجمع نمایندگان برای استانداری نام نبرد و این درحالی است که رضا کریمی نماینده اردبیل معتقد است مجمع نمایندگان اساسا گزینه مشخصی در نظر ندارد. او در گفت وگو با خانه ملت، گمانه انتصاب خدابخش به جای جبارزاده را رد کرده است. به گفته او نمایندگان آذری زبان در راستای استفاده از ظرفیت مدیران آذری زبان در وزارتخانه ها، خدابخش را به عنوان گزینه پیشنهادی خود برای تصدی وزارت علوم به رئیس جمهور معرفی کرده اند.
یزدی ها به دنبال بدرقه استاندار فعلی
یکی دیگر از استان های بلاتکلیف یزد است. این درحالی است که شنیده ها از رفتنی بودن سید محمد میرمحمدی استاندار یزد در دولت یازدهم حکایت دارد. سید محمد میرمحمدی از اعضای حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام و استاندار یزد در دولت یازدهم، متولد سال 1327 و در آستانه 70 سالگی است. انتصاب او در دولت یازدهم نیز برای برخی از مسئولین استانی خوشایند نبود. برخی این انتصاب را نشانه لابی کردن های محمدرضا تابش نماینده این استان در مجلس شورای اسلامی می دانستند و برخی مدام از غیر مستقر و پروازی بودن آقای استاندار ایراد می گرفتند. برخی از اصولگرایان نیز دیدار میرمحمدی با رئیس دولت اصلاحات و مواردی از این دست را دست مایه انتقاد از او می دانستد.
اینطور که به نظر می رسد اکنون نیز یزدی ها ترجیح می دهند آقای استاندار را بدرقه کرده و یک استاندار جوان تر از میان خودشان انتخاب کنند. سید ابوالفضل موسوی بیدکی نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با نامه نیوز علت این امر را ضرورت جوان گرایی دانست و گفت: احتمالا آقای میرمحمدی خوشان نیز تقاضای بازنشستگی دارند.
وی ضمن پرهیز از طرح اسامی گزینه های احتمالی برای به عهده گرفتن این سمت در دولت دوازدهم، گفت: هنوز هیچ چیز قطعی نیست و همه حرف ها در حد گمانه زنی است.
موسوی در مورد میزان همفکری میان وزارت کشور و مجمع نمایندگان استان برای انتخاب استاندار نیز گفت: « وزارت کشور گفته است که هر وقت قرار باشد تصمیم قطعی در مورد استاندار بگیرند با مجمع نمایندگان تماس خواهند گرفت. فعلا چنین تماسی حاصل نشده است و ما از نظر وزارت کشور بی اطلاع هستیم».
وی با بیان اینکه از تماس نگرفتن با نمایندگان استان دو تعبیر می توان داشت، گفت:« گمانه نخست این است که استاندار فعلی ماندنی باشد و گمانه دوم اینکه هنوز نوبت به یزد نرسیده باشد».
این نماینده مجلس که گمانه دوم را منطقی تر می داند، افزود:« من نمی دانم که وزارت کشور ترتیب انتخاب استانداران استان های مختلف را به چه اساسی انجام می دهد. به هر حال اگر این کار را به ترتیب حروف الفبا انجام دهند ما آخرین استان هستیم و اگر بر اساس ضرورت باشد نیز در اولیت اول تا سوم قرار نمی گیریم. به همین خاطر تماس نگرفتن با مجمع نمایندگان استان طبیعی است».
موسوی ادامه داد: « بر اساس شنیده ها تغییر استاندار قطعی است و دلیل خاصی نیز غیر از شاخص سن و سال ندارد». به گفته او، اگر استاندار جدید جوان تر اما داری قابلیت هایی همچون میرمحمدی باشد حتما برای استان کارآیی بیشتری خواهد داشت.
وی در پاسخ به اینکه مجمع نمایندگان استان که به زودی از سوی وزارت کشور مورد مشورت قرار می گیرد چه شاخص هایی را برای انتخاب استاندار در نظر دارد؟ گفت: « در بین نمایندگان دو رویکرد وجود دارد. رویکرد نخست و قوی تر این است که استاندار در استان مستقر باشد. یعنی یا بومی باشد یا حداقل در طی دوره خدمت به همراه خانواده در استان ساکن شود. رویکرد دوم نیز این است که انتخاب یک مدیر کارآمد کافی است».
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود:« مجمع نمایندگان استان با رویکرد اول معاونین استاندار فعلی و در مرحله بعد مدیران دستگاه های اجرایی استان را در اولویت قرار می دهد. بر اساس رویکرد دوم نیز گزینه های پیشنهادی خود را از میان مدیران یزدی مرکزنشین انتخاب می کنیم».