تولید شمش روی در شهریور ماه رکورد زد

    کد خبر :110704

مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران از رکورد شکنی تولید شمش روی در هلدینگ توسعه معادن روی ایران خبر داد و گفت: در شهریور ماه امسال رکود ۵ ساله تولید شمش این ماده معندی با تولید بالغ بر هشت هزار و ۱۹۸ تن شمش روی شکسته شد.

این هلدینگ معدنی، «اردشیر سعد محمدی» روز یکشنبه با اشاره به دستیابی به رکورد بی سابقه یاد شده، افزود: در مقایسه با آمار تولید ماهانه تجمیعی هلدینگ، دستیابی به این حجم از تولید، طی ۶۰ماه گذشته سابقه نداشته است.
وی ادامه داد: استحصال بیش از هشت هزار تن شمش روی آن هم در شرایط کاهش بی سابقه عیار مواد معدنی داخلی و موانع تامین خاک از منابع خارجی، به صورت مضاعف بر اهمیت دستیابی به رکورد یاد شده می افزاید.
سعد محمدی یادآور شد: شرکت های «تولید روی بندرعباس» با تولید ۱۲۵۰ تن، «کالسیمین» با تولید ۳۵۹۱ تن و «ذوب روی بافق» با تولید ۱۳۷۴ تن شمش روی که به ترتیب در مدت ۶۰ ماه، ۲۸ ماه و ۱۱ ماه گذشته بی سابقه بوده است، در این موفقیت بیشترین نقش را ایفا کرده اند.
به گفته وی، همچنین شرکت فرآوری مواد معدنی ایران با ۵۷۳ تن تولید، «ذوب و روی قشم» با ۹۲۲ تن تولید، شرکت ملی سرب و روی ایران با ۴۸۹ تن تولید در شهریور ماه سال جاری، با ثبت رکورد تولید پنج ساله همراه شدند.
همچنین شرکت اسیدسازان با ثبت رکورد ۱۱هزار و ۸۹۵ تنی در شهریور ۹۶ بیشترین تولید ماهانه را به ثبت رسانید و میزان تولید ماهانه این شرکت با ثبت عدد ۶۲ هزار و ۹۷۹ تن تولید نسبت به رکورد قبلی در ۶ ماهه سال ۹۳ بیش از ۱۴.۳ درصد رشد را تجربه کرد.
به گزارش ایرنا، شرکت توسعه معادن روی ایران (سهامی عام) در سال ۱۳۷۶ با هدف ایجاد ظرفیت‌های جدید تولید روی به میزان یکصد هزار تن در سال آغاز شد؛ ایجاد و احداث کارخانه‌های استحصال فلز روی از معادن روی کشور، سرمایه‌گذاری و مشارکت در کارخانه‌های تولید روی، اکتشاف، استخراج، بهره‌برداری، تولید و تغلیظ مواد معدنی و واردات ماشین‌آلات، تجهیزات، مواد مصرفی، لوازم یدکی مورد نیاز از خارج کشور و یا تأمین از داخل کشور از جمله وظایف این شرکت است.
امروزه استرالیا با برخورداری از ۲۲ درصد ذخایر جهانی سرب و روی، کشور نخست در این زمینه است و تولید فلز روی این کشور به ۵۰۰ هزار تن در سال می رسد؛ چین با برخورداری از ۱۷ درصد ذخایر جهانی در جایگاه دوم قرار دارد و ایران با توجه به اکتشافات معدن مهدی‌آباد (یزد) به مقام یازدهم دنیا راه یافته است.
شرکت‌های سرب و روی کشور اکنون از کمبود مواد اولیه نگرانند؛ البته شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (وابسته به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران- ایمیدرو) حدود ۳۰ درصد مواد اولیه را در اختیار شرکت‌های تولیدکننده سرب و روی قرار می‌دهد اما ۷۰ درصد ظرفیت کشور در این بخش خالی است.
بررسی مصارف سرب و روی نشان می دهد سرب بیشتر در صنایع باتری‌ سازی، کابل‌سازی و ارتش استفاده می‌شود و کاربرد روی نیز در صنایع گالوانیزه، فولاد، صنایع الکتریکی، در آلیاژها، برنز و صنایع شیمیایی است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید