تولید رایانه غیرقابل هک یک گام به واقعیت نزدیک تر شد
هک شدن رایانه ها مشکلی است که تاکنون راه حل قطعی برای آن یافت نشده، ولی در سال ۲۰۱۷ شاهد پیشرفت هایی در این زمینه بوده ایم.
به گزارش بازتاب به نقل از نیواطلس، وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۱۷ بودجه ای ۵۰ میلیون دلاری را به برنامه دارپا اختصاص داده تا در قالب آن امنیت سایبری ارتقا یابد.
محققان دانشگاه میشیگان با استفاده از بخشی از این بودجه موفق به طراحی سیستم امنیتی تازه ای شده اند که با حفاظت ویژه از سخت افزارهای رایانه ای آنها را غیرقابل هک می کند.
این محققان می گویند با طراحی انبوهی از باج افزارهای سارق اطلاعات که از آسیب پذیری های بی پایان ویندوز و دیگر سیستم عامل ها استفاده می کنند، باید از روش های نوینی برای از کارانداختن حملات هکری استفاده کرد. به خصوص که این حملات می توانند فعالیت های عادی بانک ها، بیمارستان ها، شرکت های تجاری و نهادهای دولتی را مختل کنند.
در قالب طرح تحقیقاتی جدید هفت نوع مختلف از مشکلات و ضعف های سخت افزاری شناسایی شده اند که در صورت برطرف شدن آنها می توان از موفقیت تقریبا نیمی از حملات مبتنی بر ضعف های نرم افزاری جلوگیری کرد.
با تکمیل برنامه دارپا امید می رود تا ظرف پنج سال راهی برای غلبه بر هر هفت ضعف سخت افزاری شناسایی شده یافت شود. بر همین اساس به جای استفاده از برنامه های امنیتی نرم افزاری از راه حل های سخت افزاری استفاده می شود.
محققان دانشگاه میشیگان با بودجه ای ۳.۶ میلیون دلاری سخت افزاری ساخته اند که قادر به کنترل و منحرف کردن داده های مشکوک و مخربی است که در بخش های مختلف رایانه وجود دارند.
در این روش، هر بار که بدافزارها یا ویروس ها بتوانند یک ضعف نرم افزاری برای دسترسی به داده های حساس را شناسایی کنند، باز هم روشی برای دور کردن آنها از این داده ها و هدایت آنها به مسیری انحرافی طراحی خواهد شد.
در قالب این روش رایانه ها به یک معمای غیرقابل حل تبدیل می شوند. مثل اینکه شما برای حل مکعب روبیکی تلاش کنید که ترتیب رنگ های آن لحظه به لحظه تغییر کند. انتظار می رود تکمیل این طرح به چهار سال دیگر زمان نیاز داشته باشد.