تولید این خودروها متوقف می شود
تولید خودرو برای هر کشوری از جمله ایران، مزیتهای بسیاری دارد. اولاً، تولید خودرو به عنوان یکی از صنایع پررونق و ضروری، میتواند موجب ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری در کشور شود. ثانیاً، وابستگی کمتر به واردات خودرو، میزان ارزش افزوده داخلی را افزایش میدهد و هزینههای وابستگی به واردات خودرو را کاهش میدهد.
در نتیجه، تعادل تجاری و کاهش واردات موجب افزایش قدرت اقتصادی و سیاسی کشور خواهد شد. بنابراین تولید خودرو در کشورهایی مثل ایران، با توجه به دسترسی به منابع طبیعی و نیروی کار ماهر، میتواند علاوه بر تأمین نیاز داخلی، صادرات آن نیز به عنوان یکی از منابع درآمدی برای کشور محسوب شود.
براساس آمار تجمیعی تولید خودرو در آبان ماه امسال وضعیت تولید انواع خودروها در شرکتها اعلام شد.
برهمین اساس در شرکت ایران خودرو همانند ماه گذشته، پژو ۲۰۶ تیپ ۲، پژو ۲۰۷ پانوراما، پژو ۲۰۰۸، سمند LX، دنا، رانا، رانا گیربکس ۶دنده، رانا گیربکس ۶دنده AMT، پژو ۴۰۵، پژو ۴۰۵ دوگانهسوز، سورن LX در آبان ماه امسال توقف تولید داشتند.
از میان محصولات ایرانخودرو هم بیشترین افزایش تولید در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما با رشد ۳۹۰۱ درصد و هایما S۸ توربو ۴۷۸۷ درصد رشد اختصاص دارد.
در محصولات سایپا نیز همانند ماه گذشته تولید کوئیک اتوماتیک، ساینا، تیبا دو، ساینا دستی در آذر ماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته توقف تولید داشته است. میان محصولات این شرکت ساینا ۲۳۲ گازسوز رشد ۴۱۲۹۴۳درصدی تولید را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است. کوئیکS نیز رشد تولید ۴۸۰۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
براساس آمار در امسال حدود ۸۳۷ هزار دستگاه خودروی سواری تولید شده است که در مقایسه با ۷۶۱ هزار دستگاه تولید مدت مشابه پارسال، رشد ۱۰درصد را نشان میدهد، در مدت یادشده ۱۲۱ هزار دستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از ۳۶ درصد رشد برخوردار بوده است.
علاوه بر این در ۹ماهه اول امسال حدود ۲۲۳ هزار دستگاه خودرو در بخش خصوصی تولید شد که در مقایسه با تولید ۱۳۲ هزار دستگاه در مدت مشابه پارسال، حدود ۶۹ درصد رشد تولید را نشان میدهد.