توسعه ورزش حق همه ایران است؛ ماکو روی خط استارت
منطقه آزاد ماکو روی خط استارت توسعه ورزش در این شهر شمال غربی ایران قرار دارد.
انسان امروز مرهون «رویا»ست؛ آدمیزاد جماعت با همین ایدههای خام خیالپردازانه بوده که توانسته هسته اولیه بسیاری از پیشرفتهای تکنولوژیکی امروز را بکارد. دنیای رمانهای «ژول ورن» نویسنده خلاق فرانسوی سرشار از نوآوریهای تکنولوژیکی است که بعدها به واقعیت پیوست؛ از چیزی شبیه تلفن در «قلعه مرموز» تا زیردریایی در «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» و سفینه شگفتانگیز «سفر به ماه» و خب، این همه ماجرا نیست. خیلی از «ماشین باز»ها معتقدند ایده اصلی چیزی که امروزه ما به عنوان خودرو با آن بخش مهمی از زندگیمان را رنگ میزنیم، رویای «هومر» بوده در «ایلیاد» آنجا که هفاستوس (خدای آتش و فلز) وسیلهای با سه چرخ میسازد و با آن این طرف و آن طرف میرود. خب بعدها که «فردیناند فربیست» کشیش بلژیکی خودرویی 65 سانتیمتری میسازد که با بخار کار میکند در واقع اولین نمود عینی محقق شدن یک رویاست. بله، باز هم میرسیم به رویا؛ این خیال شیرین بیمرز همان چیزی است که حالا شده توتم بسیاری آدمهای عشق ماشین. یکی شیفته سرعتش میشود، دیگری دل به زیبایی و امکاناتش میبازد و این وسط جماعتی هم این چهارچرخههای زیبا را با حجمی از فنر و دیگر سختافزارهای ممکن تبدیل میکنند به غولهایی دوستداشتنی و سر میگذارند به بیابان و میروند رخ به رخ طبیعت سرسخت، زورآزمایی میکنند؛ اینها آفرودکارند، دیوانههای طبیعت و ماشین.
در سرزمین چندهزار سالهی ایران، طبیعت متنوعترین اَشکالش را یکجا جمع کرده؛ جایی بیابان است و شن و ریگ، جایی دشت است و سبز است و دلانگیز و جایی هم مثل «ماکو» درست توی گوش گربه نشسته بر دامنه «آرارات» زیبا؛ شهری است که در پی محقق کردن رویایش به چالش برخاسته است. مردمان این شهر نزدیک مرز چیزی بیش از ورود و خروج کالا میخواهند. رویای آنها توسعه است و این چیزی است که مسئولان منطقه آزاد ماکو آن را با ورزش گره زدهاند. برگزاری رقابتهای صخره نوردی بر دیوارههای طبیعی این شهر و بعد میزبانی از مسابقات کشوری آفرود که برای اولین بار در این شهر برگزار شد با وجود کاستیهای اندک گامی بلند بود به سمت توسعه منطقه. خب ماکوییها رویاهای زیادی در سر دارند و اگرچه ممکن است بخشی از آنها به اندازه سازههای موجود در رُمانهای ژول ورن الان دور از ذهن باشند اما همه میدانیم که در آینده هیچ چیز غیرممکن نیست؛ همت میخواهد و برنامهریزی و البته منابع مالی.
به گزارش تسنیم ،مسئولان ورزش منطقه آزاد ماکو گرچه اذعان دارند هنوز تا رسیدن به نقطهای که بتوانند در سطح کشوری و حضور در لیگهای سراسری مطرح شوند، فاصله زیادی دارند اما گام هایی را برای تحقق این هدف برداشتهاند.آنها خوب میدانند برای این کار به مربیان کارکشتهای احتیاج دارند که از سوی فدراسیونهای ورزشی کشور میتواند در اختیارشان قرار بگیرد تا بتوانند در بحث استعدادیابی فعالیت گستردهای داشته باشند. این منطقه با وجود داشتن ظرفیت بالقوه برای برگزاری رشتههایی همچون اتومبیلرانی، موتورسوار و همچنین استعدادیایی که در رشتههایی چون کشتی، رزمی، فوتبال بانوان و … دارد اما نیازمند حمایت و سرمایهگذاری بیشتر برای تجهیز زیرساختهای لازم در ورزش قهرمانی است.
در همین رابطه حمزه لو معاونت فرهنگی منطقه آزاد ماکو میگوید: با توجه به جاذبههای توریستی این منطقه تصمیم گرفتیم که با میزبانی از جشنواره ملی صخرهنوری و پس از آن برگزاری مسابقات قهرمان کشوری آفرود، هم در زمینه ورزش قهرمانی گام بلندی برداریم و هم اینکه زیبایی ها، فرهنگ اصیل و صدای ماکو را در ذهن مردم ایران زمین به ثبت برسانیم و درآینده ای نزدیک شاهد حضور آنها در این منطقه باشیم.
وقتی علیرضا یگانگی رئیس کمیته آفرود فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی معتقد است بزرگترین سرمایه منطقه آزاد ماکو تماشاگرانی هستند که او برای اولین بار در کشور بوده که شاهد حضور چنین جمعیتی برای تماشای مسابقات آفرود بوده، خوب میتوان فهمید که مردم این منطقه تا چه حد به ورزش علاقه و گرایش دارند.
در این بین حسین ولیزاده مدیر اجتماعی، سلامت و ورزش منطقه آزاد با اشاره به توانمندیهای ورزشکاران این منطقه یادآور میشود؛ دهه 60 اوج اقتدار ورزش ماکو بوده و با توجه به رکود یک باره در دهه 80 ما میخواهیم استارتی دوباره بزنیم و خوشبختانه با پتانسیلی که وجود دارد، می توانیم به نتایج خوبی برسیم. اکنون دو بانوی ما در تیم ملی نوجوانان فوتبال عضویت دارند، چند کشتیگیر موفق در ردههای سنی نونهالان و جوانان در سطح کشور داریم و بوکس هم در این ناحیه مدعی است. امیدوار هستیم با توجه به اینکه مرحوم احمد افغان نماینده این منطقه در المپیک بوده و فرشاد احمدزاده هم نماینده ماکو در تیم فوتبال پرسپولیس بوده، بار دیگر با افزایش فعالیتهای ورزشیمان، بتوانیم جایگاهی که استحقاقش را داریم، به دست آوریم. ما با باشگاه تراکتورسازی تبریز و ترابوزان ترکیه صحبتهایی داشتیم که در اینجا اردو بزنند یا حتی تیمهای الوند و صنعت نفت اما به خاطر مشکل زمین چمن، هنوز این اتفاق نیفتاده است. حتی مذاکراتی با باشگاه فنرباغچه ترکیه هم داشتیم و به دنبال این هستیم که آکادمی فوتبالی اینجا دایر کنند. گرچه هنوز پتانسیل و هزینه تشکیل تیم لیگ برتری نداریم اما منطقه آزاد می تواند نقطه خوبی برای ترانسفر بازیکن و همچنین استعدادیابی باشد.
احمدی رئیس اداره کل ورزش ماکو در مورد زیرساختهای ورزشی این شهر خاطرنشان کرد: زمین فوتبال ما 40 سال قدمت دارد که بنا داریم آن را مرمت کنیم. سالن دو هزار نفری ماکو نیز با قدمتی 20 ساله فعالیت می کند. در بحث خوابگاه با مشکلات زیادی مواجه هستیم که امیدواریم با حمایت مسئولان بتوانیم شرایط میزبانی از مسابقات کشوری را پیدا کنیم.
همچنین با توجه به پتانسیل خوبی که منطقه آزاد ماکو از نظر کشتی دارد، این شهرستان از هیئت کشتی مازندران درخواست مربی داشته است. این در حالی است که پیش از این به درخواست ماکو، غلامرضا محمدی سرمربی تیم ملی نوجوانان به این منطقه آمده تا شرایط برپایی اردوی آماده سازی تیمش در ماکو را بررسی کند. همچنین عباس حاج کناری قهرمان پیشین کشتی جهان و عضو کادرفنی تیم ملی آزاد در مسابقات جهانی 2017 پاریس نیز به دعوت این شهرستان، چند روزی در کنار کشتی گیران ماکو آنها را تمرین داده است.
ماکو که عنوان برتر جشنواره فنون کشتی کشوری را به خود اختصاص داده به دنبال این است که با بهرهمندی از مربیان استان مازندران، شرایط مساعدی را برای ارتقای کشتی این شهرستان فراهم کند.