تهیه دو سند زیست فناوری و محیط زیست تا 2 ماه آینده

    کد خبر :662388

قائم‌مقام و دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از تدوین اسناد زیست فناوری کشور و محیط زیست تا دو ماه آینده خبر داد و گفت: تهیه اسناد این دو حوزه در دبیرخانه این ستاد انجام شده تا در جلسات این ستاد مراحل تصویب و ابلاغ آن طی شود.

 

به گزارش ایسنا دکتر منصور کبگانیان در حاشیه جلسه یکصد و بیست و پنجم شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران زیست فناوری را یکی از اولویت‌های جدی نقشه جامع علمی کشور دانست و افزود: این فناوری نقش موثری در توسعه اقتصاد دانش بنیاد دارد؛ چرا که این فناوری سهم زیادی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده است ضمن آنکه در ارتقا سطح سلامت نیز نقش دارد.

 

وی با بیان اینکه در این جلسه در خصوص 3 محور مذاکره شد، اظهار کرد: یکی از این محورها سند توسعه زیست فناوری است که در این راستا مقرر شد تا سند توسعه زیست فناوری کشور ظرف 2 ماه آینده در دبیرخانه ستاد نقشه جامع علمی کشور تهیه و به جلسه این ستاد ارائه شود.

 

کبگانیان با تاکید بر اینکه در گذشته کار کارشناسی مفصلی طی 2 سال بر روی این سند انجام شده بود، ادامه داد: از آنجایی که برای تهیه این سند نیاز به مشارکت دانشگاهیان داشتیم از این رو با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مذاکراتی صورت گرفت و این مذاکرات موجب کند شدن روند تهیه این سند شد ولی درخواست ما از دانشگاهیان این است که پیشنهادات خود را درباره این سند ارائه دهند.

 

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: این سند در 2 ماه آینده مراحل تصویب و ابلاغ خود را طی می‌کند.

 

وی محور دوم مذاکرات این جلسه را سند محیط زیست ذکر کرد و گفت: با توجه به افزایش آلودگی‌های هوا امروزه شاهد آلودگی‌های زیست محیطی هستیم و بر این اساس ما قبلا سند محیط زیست را چندین بار تا مرحله تصویب رساندیم ولی دستگاه‌های ذی ربط این حوزه به ویژه سازمان محیط زیست اشکالاتی نه چندان غیر قابل حل بر روی این سند وارد کردند.

 

کبگانیان با بیان اینکه این سند نیاز به به روز رسانی اعداد و ارقام و اقدامات دارد، تاکید کرد: در این جلسه مقرر شد ظرف 2 ماه آینده به ستاد نقشه جامع علمی کشور ارائه شود تا در صحن این ستاد نهایی و مراحل تصویب و ابلاغ آن را نهایی کنیم.

 

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، هوش مصنوعی را از دیگر محورهای مطرح در این جلسه ذکر کرد و یادآور شد: با توجه به حساسیت و کلیدی بودن حوزه هوش مصنوعی و سرعت بیش از پیشی که پیشران‌های فناوری های نو دارند، ااز این رو تهیه سند خاصی مربوط به هوش مصنوعی مقرر شد.

 

کبگانیان، با بیان اینکه در این حوزه نگرانی هایی وجود دارد ولی اقداماتی در این زمینه اجرایی شده است، اظهار کرد: برای آنکه جایگاه ملی و حمایت های جدی تری در این حوزه ایجاد شود از این رو تدوین سند هوش مصنوعی در کشور ضروری است. ولی تدوین این سند زمان بیشتری را می طلبد.

 

کبگانبان موضوع دیگر مطرح در این جلسه را ادامه بررسی سند توسعه دانش بنیان استان بوشهر نام برد و یادآور شد: 3 ماده از این سند در جلسه قبلی به تصویب رسید و در این جلسه اولویت های بخشی این استان با اصلاحاتی به تصویب رسید.

 

وی با تاکید بر اینکه این استان دارای توانمندی های زیادی است، گفت: در حوزه صنایع دریایی توانمندی هایی چون تولید و تعمیر شناورها، صنایع فراساحلی، حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، مخازن نفتی، شیلات، صنعت آبزی پروری، گلخانه و نخیلیات از جمله محورهای توانمندی استان بوشهر است که در این جلسه به تصویب رسید.

 

به گفته دبیر ستاد علم و فناوری شورای انقلاب فرهنگی گردشگری و تفریحات آبی، استخصال آب شیرین و فناوری هسته ای از دیگر اولویت های فناوری این استان است که به تصویب رسیده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید