تهران، مدیر نمی خواهد؛ شهردار عملگرا می خواهد
معمولا بسیاری از برنامه ها و طرح ها در ایران به درستی و در زمان خود انجام نمی شود در حالی که دکتر قالیباف نشان داد چون روحیه عملگرایی دارد و از آن دست مدیرانی نیست که خود را به گزارش ها و جلسات محدود کند خود از نزدیک تمامی موارد را تحت نظر قرار می داد.
لطف الله فروزنده، کارشناس سیاسی در گفت و گو با افکارنیوز، با بیان اینکه عملگرایی دکتر قالیباف مدیون برنامه ریزی دقیق و کارآمد ایشان است گفت: دوازده سال ازحضور آقای دکتر قالیباف در مدیریت شهر تهران می گذرد. با نیم نگاهی منصفانه همانگونه که آقای محسن هاشمی گفته اند باید گفت که ایشان یک مدیر عملگرا و برنامه ریز است. مسلما تا مدیری برنامه نداشته باشد نمی تواند از پشت میزش بلند شود و به دنبال تحقق برنامه هایش باشد. دکتر قالیباف از جمله مدیرانی است که بسیار تلاش گر و شاداب است و شادابی و تحرکی که ایشان در طول دوران مدیریتشان داشته اند را به جای جای تهران بزرگ منتقل کرده اند. اهل عمل بودن ایشان به معنای چند بعدی بودن دکتر قالیباف است. به هر حال ایشان طی دوازده سال گذشته نشان داده با داشتن طرح ها و برنامه های مطلوب و زمان بندی مناسب علی رغم کمبود بودجه های لازم و بی توجهی دولت به پرداخت بودجه شهرداری توانست عملگرایی یک مدیر مقتدر مردمی را به نمایش بگذارد.
وی در این باره افزود: معمولا بسیاری از برنامه ها و طرح ها در ایران به درستی و در زمان خود انجام نمی شود در حالی که دکتر قالیباف نشان داد چون روحیه عملگرایی دارد و از آن دست مدیرانی نیست که خود را به گزارش ها و جلسات محدود کند خود از نزدیک تمامی موارد را تحت نظر قرار می داد. دقیقا بالعکس مدیرانی که طرح ها و برنامه های آنها روی کاغذ قشنگ است و متاسفانه روی همان کاغذها آنقدر می ماند تا پوسیده شود. به نظر بنده موفقیت آقای قالیباف در شهرداری منجر به توسعه عمرانی و شادابی شهر تهران شده است.
وی در خصوص آینده سیاسی کاریهای شورای پنجم چنین اظهار نظر کرد: اینکه امروز عده ای غوغاسالاری پیشه کره اند و دستاوردها و زحمات چندین ساله مدیریت شهری را زیر سوال می برند به نوعی فرار به جلو از ترس آینده ناکارآمد خود تلقی می شود. با آنکه کار شهری و شهرداری به هیچ وجه سیاسی نیست و نباید سیاسی شود اما این روزها کسانی که خود چنین مسائلی را مطرح می کردند به دنبال سیاسی بازی و جناح گرایی در امور و مدیریت شهری هستند. بی شک رویکردهای سیاسی در شورای شهر و شهرداری بزرگترین اشتباهی است که منتخین شورای شهر و مدیریت آتی شهرداری می تواند مرتکب شوند. اگر شورای پنجم بخواهد با هرموضوع و مساله ای سیاسی برخورد کند هم به خود آسیب می زند و هم به شهر و مردم شهر.
فروزنده در ادامه خاطر نشان کرد: رفتار واقع بینانه و پذیرفتن نقاط ضعف وقوت و برطرف کردن نقاط ضعف مدیریت شهری از مسائل مهمی است که می تواند شورای شهر وشهرداری را در انجام هر چه بهتر خدمات به مردم آماده کند. درغیر این صورت اگر شهرداری و شورای شهر جای توجه به گرایش وجناح سیاسی شود مردم به سرعت متوجه تغییر رویکردها خواهند شد و از شورا وشهرداری حقوق خود را مطالبه می نمایند. از این رو به منتخبین شورای شهر تهران توصیه می شود به جای بحث و نظرهای سیاسی به دنبال راهکاری یرای حل مشکلات شهر باشند. تهران کلانشهری با مشکلات عدیده است که نیازمند کار وتلاش بیشتر است از این رو توصیه می شود شواری شهر به جای انتخاب شهردار با ملاک و معیار سیاسی به انتخاب فردی بپردازند که توانایی اجرایی و عملگرایی چون دکتر قالیباف را داشته باشد.
وی با اشاره به حوادث شورای اول خطاب به منتخبین شورای پنجم گفت: بی شک اگر شورای شهر درگیر سیاسی کاری شود هزینه آن را همانند شورای اول پس خواهد داد. سیاسی بازی های شورای اول یک بار چوب آن را بر تن این دوستان زد اگر یک بار دیگر آن اشتباهات را تکرار کنند و عبرت نگیرند دوباره دچار همان چالش های دوره اول خواهند شد. شهر تهران نیازمند حضور شهرداری عملگرا و قوی است و مردم نیاز به شهرداری دارند که کار بلد باشد. بی شک اگر این دوستان به دلیل انتخاب های جناحی فردی را به مدیریت شهری بگمارند که نتواند به مطالبات مردم پاسخ بگوید مردم معترض خواهند شد. تهران نیازمند چهره کاری است؛ چهره ای که از سوابق عمرانی و شهر سازی اطلاعی ندارد و در مسائل شهری کار نکرده به فرض اینکه مدیر بوده باشد به درستی نمی تواند شهر را اداره کند.