تقریبا از موج چهارم کرونا خارج شده‌ایم/ این روزها زبان تشکر با لکنت عجین شده است

    کد خبر :818266
تقریبا از موج چهارم کرونا خارج شده‌ایم

رئیس جمهور گفت: تقریباً موج چهارم را هم در حال پشت سر گذاشتن هستیم و هنوز گوشه‌‌های باقی مانده است اما عمدتا از این موج عبور کردیم.

حجت الاسلام حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به تولد حضرت معصومه (س) گفت: امروز روز میلاد با سعادت حضرت معصومه علیه السلام است؛ همان‌طور که در زیارت نامه ایشان می‌خوانیم جایگاه بلندی دارد.

رئیس‌جمهور بیان کرد: از روزی که حضرت معصومه (س) وارد منطقه قم شدند تا بعد از وفات ایشان همواره این منزل شریف محل برکت بوده است بزرگترین حوزه علمیه شیعه در این منطقه است و در واقع نور هدایت از این منطقه به همه جای جهان سرایت می‌کند و همه بهره می‌گیرند، امروز همچنین روز دختران است که برای ما اهمیت ویژه‌ای دارند.

وی تاکید کرد: باید در جامعه ما پسران و دختران با یک عدالت واقعی و دینی و اسلامی با هم زندگی کنند و از لحاظ علم، دانش، اطلاعات؛ از لحاظ نقش سیاسی که باید در جامعه حضور داشته باشند، یک نمونه آن مسئله انتخابات و رفتن پای صندوق است.

رئیس دولت ادامه داد: دختران در مشاغل مدیریتی و علم و دانش، پیشرفت داشتند و خواهند داشت. در این ایام هم بانوان، مردان و دختران و همه نقش بسیار ارزشمندی دارند. در بخش آموزش هم عمدتاً نقش دارند و در بخش اقدام و عمل هم بخشِ بزرگی هستند که خدمت می‌کنند و ما از همه آنها تشکر می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: افتخار می‌کنیم به دختران هوشمند این جامعه که علاقه‌مند به فرهنگ اسلامی ایران هستند و عشق می‌ورزند نسبت به کشورشان و الحمدالله در همه جا فعال هستند و حضور دارند.

روحانی افزود: دختران از دیرباز در روستاها حضور اقتصادی داشتند و امروز در زمینه‌های دیگر و از جمله مشاغل حضور دارند و بسیار ارزشمند هستند.

وی با اشاره شیوع بیماری کرونا گفت: ۱۶ ماه حدوداً از بیماری خطرناک کووید ۱۹ می‌گذرد و ما در این مدت طولانی سه موج بلند را پشت‌سر گذراندیم و تقریباً موج چهارم را هم در حال پشت سر گذاشتن هستیم و هنوز گوشه‌‌هایی باقی مانده است اما عمدتا از این موج عبور کردیم.

روحانی با بیان اینکه نمی‌دانم چرا این روزها متاسفانه زبان تشکر دچار لکنت عجیبی شده است؛ نقد و انتقاد که همیشه باز بوده و امروز هم باز است و زبان تضعیف و تحریف به راه افتاده است، اظهار داشت: ما در این شرایط باید بیشتر از خدمات و اقدامات یک ملت بزرگ حرف بزنیم؛ از یک وزارتخانه‌ای که تعریف می‌کنم برایشان دردناک است از دولت و وزارتخانه تعریف نکنید اما از مردم تعریف کنید؛ مردم در این صحنه‌ها بودند، پرستارها که فعال بودند و کار بزرگی در این کشور انجام گرفت.

وی یادآور شد: از روز پایانی بهمن ۹۸ که فهمیدیم این ویروس وارد کشور ما شده است، ابزار و امکانات ما چه بود؟ ابزار و امکاناتی نداشتیم؛ کیت تشخیص در اختیار نداشتیم، آزمایشگاه بسیار محدود در اختیار ما بود، در آن شرایط ما کار را شروع کردیم و به حمدالله در مدت کوتاه روی پای خودمان ایستادیم؛ کیت تشخیص را تولید کردیم و توانستیم به سرعت آزمایشگاه‌ها را توسعه دهیم و از دو آزمایشگاه به ۴۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور برسیم، کار عظیم و بزرگی انجام گرفته است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز خودکفا هستیم و حتی می‌توانیم کیت تشخیص را صادر کنیم، گفت: در داخل کشور ما به اندازه نیازمان تولید می‌کنیم و به راحتی امروز می‌توانیم در یک روز ۱۵۰ هزار مورد اقدام تشخیصی انجام دهیم؛ همه ابزار، نیروی انسانی و آزمایشگاه را در اختیار داریم؛ کار عظیم و بزرگی انجام دادیم. اگر می‌خواستیم این موارد را وارد کنیم،‌ به ما نمی‌دادند و نمی‌توانستیم بعضی از موارد را وارد کنیم و اگر هم می‌توانستسم، برای ارز نیز دچار سختی و مشکلات فراوان بودیم. همه شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش‌های مختلف در کشور تلاش و کوشش کردند تا این کار عظیم و بزرگ را انجام دادند و امروز در این زمینه کمبودی نداریم.

وی با اشاره به روزهای نخست و سختی‌های تهیه لوازم شخصی و فردی کرونا، گفت: در کشورها دیدید چه خبر شد؛ در کشورهای بزرگ و کشورهای صنعتی ماسک را در فرودگاه، هوا و زمین از دست هم می‌قاپیدند؛ اما ما به چین اهدا کردیم؛ با فعال شدن شرکت‌ها توانستیم به اندازه کافی تولید کنیم و در مدت زمانی توانستیم قیمت‌ها را نیز متعادل کنیم و در اختیار همه قرار دهیم. در مواد شوینده نیز مشکلی به وجود نیامد و همه چیز به وفور در اختیار بود. این را مقایسه کنید با کشورهایی که فروشگاه‌هایشان در هفته اول با چه مشکلاتی روبرو شد و حدود یک و نیم ماه زمان برد تا توانستند آن را حل کنند، اما ما حتی یک روز شرایط غیرعادی نداشتیم.

وی ادامه داد: در تجهیزات پزشکی نیز همین گونه بود وقتی ماسک مخصوص می‌خواستیم، تولید و در اختیار پزشکان گذاشته شد، همینطور ونتیلاتور و سایر وسایل و نیازهای فوری در رابطه با کرونا در بیمارستان‌های ما به سرعت تامین شد. این مسئله آسان نبود و سخت بود. همین امروز معاون درمان وزارت بهداشت در جلسه ما گزارش دادند که ۵۰ درصد بیمارستان‌های ما مجهز به اکسیژن‌ساز نبودند اما همه بیمارستان‌ها امروز دارای این تجهیزات هستند. سیتی‌اسکن در اختیار ۴۲ بیمارستان آنها قرار گرفته است. در طول این ۱۶ ما دچار کمبود تخت نشدیم و دچار حیرتم از کسانی که الفاظ نادرست و نادقیق به کار می‌برند.

رئیس‌جمهور افزود: در اروپا مردم را در چمن‌های بیمارستان می‌خواباندند اما اگر این مورد در ایران رخ می‌داد رسانه‌های فارسی زبان مخالف چه سر و صداها که نمی‌کردند. از لحاظ تخت بیمارستانی نه تنها برای کرونا بلکه برای بستری دچار مشکل نشدند. بیمارستان‌های ما توانستند هم بیماران کرونایی و هم دیگر بیماران را کفایت کند. این کار بسیار بزرگی بود. البته بخشی از آن در سایه طرح تحول سلامت بود بعضی‌ها کلمه طرح تحول سلامت را نمی‌توانند بفهمند. سه کلمه «طرح»، «تحول» و «سلامت»، کجای آن را نمی‌توانید بفهمید؟ «طرح»، «تحول » یا «سلامت» را نمی‌توانید بفهمید؟

وی ادامه داد:‌ ده‌ها نفر از رهبران دنیا به خود من گفتند چطور شما توانستید در کشور این کار را کنید. کشورهای بزرگ نتوانستند این کار را انجام دهند، اینکه بیمار بستری شده ۶ درصد تا ۱۰ درصد هزینه‌ها و در روستاها ۳ درصد هزینه‌ها و در مقطعی ۵ درصد را پرداخت کند.

روحانی اظهار کرد: کل تخت‌های بیمارستانی ما در تاریخ ایران از ابتدای دولت یازدهم ۹۰ هزار بود و در پایان این دولت تخت‌های بیمارستانی ما ۱۶۰ هزار شد. بسیاری از طرح‌های قدیمی بازسازی کامل شده است. کادر درمان، پرستار، پزشک هجرت کردند یعنی پزشک متخصصی که تهران، اصفهان، شیراز و مشهد را رها کرد و در شهرستان‌های دور افتاده مستقر شد؛ یعنی به جای اینکه بیمار به مراکز استان‌ها مراجعه کند،‌ متخصص کنار او قرار گرفت.

وی ادامه داد: در مخیله من نمی‌گنجید که راجع به برجام و خدمات برجام؛ انقلاب دیجیتال و تحول سلامت کسی به عملکرد دولت شک کند. ما در این ایام شاهد تحریف، تغییر و آمار دروغ و غلط هستیم. نقش دیگری که در کشور ما در این ۱۶ ماه شاهد بودیم، بخش صنعت ما بود یعنی تمام صنایع و خدمات ضروری ما تأمین شد. شما دیدید که در تابستان دو روز برق ما دچار مشکل شد، کشور دچار مشکلات عدیده‌ای شد. خیلی مهم است که خدمات برق و انرژی مستمر باشد.

وی با بیان اینکه در طول این مدت حتی خدمات آموزش به صورت مجازی ادامه پیدا کرد، گفت: خوشبختانه در طول این مدت تولید ما حتی یک روز هم تعطیل نشد و مداوم بود. در کارخانه‌های عظیم و بزرگ، ابتلا و بستری بسیار کم بود؛ به حمدالله خوب حفاظت کردند و چرخه تولید یک لحظه هم متوقف نشد. تأمین مایحتاج عمومی مردم با مشکل مواجه نشد. نه تنها در تولید، ‌در بخش‌های دیگر هم همینطور.

رئیس دولت افزود: مدافعان سلامت خط مقدم مبارزه با کرونا بودند و جان خود را فدا کردند. امروز شرایط متفاوت شده و کادر درمان واکسن زده‌اند و با ویروس آشنا شدند. هیچ پزشک و پرستاری به خاطر اینکه ماسک استاندارد نبود، بیمار را رها نکرد و جان خود را فدا کردند. شهدای سلامت برای ما بسیار ارزشمند هستند و روح آنها در کنار رحمت خدا در جهان در پرواز خواهد بود.

روحانی اضافه کرد: البته در کنار مدافعان سلامت، نیروهای مسلح و نیروی انتظامی نیز آمدند و حضور پیدا کردند.

وی اظهار کرد: از یک طرف نقش مقام معظم رهبری، مراجع و علما نقش بسیار مهمی بود. اینکه مقام معظم رهبری در هر مرحله‌ای اعلام می‌کردند که تابع مصوبات ستاد مقابله با کرونا هستم، بسیار کمک‌کننده بود. اگر رهبری تقویت نمی‌کردند و موضع ماه محرم و دهه فاطمیه را تایید نمی‌کردند، با مشکل مواجه می‌شدیم. کار، بیان،‌ تاکید و عمل ایشان بسیار نقش داشت. توضیحات امروز من به دلیل بی‌انصافی‌هایی بود که این روزها شاهد بودیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: از روزی که ویروس وارد کشور شد، گفتیم که باید گفته شود گفتند انتخابات است! گفتیم هر اتفاقی می‌افتد باید به مردم بگوییم کشور ایران یکی از منظم‌ترین کشورها در اعلام دقیق آمارهای بیماری کرونا بود و شاید کم کشوری را بشود پیدا کرد که اینچنین دقیق باشد. امروز هستند کشورهایی که آمار دقیق اعلام نمی‌کنند و یا اصلاً اعلام نمی‌کنند.

وی تاکید کرد: ما بر اساس یک استاندارد بین‌المللی تعداد کسانی مبتلا شدند، کسانی که بستری شدند، کسانی جان خودشان را از دست دادند، کسانی که بهبود پیدا کردند را بدون وقفه به مردم اعلام کردیم و هر روز بدون استثنا تعطیل و غیرتعطیل در این کار اطلاع‌رسانی شفاف صورت گرفت.

رئیس دولت خاطرنشان کرد: یکی از بزرگ‌ترین افتخارات دولت دوازدهم و وزارت بهداشت و درمانش این است که به طور شفاف همه چیز را بیان کرد و شفافیت یکی از چیزهایی است که این دولت به آن پرداخت. در سامانه‌ها عملکرد وزارت بهداشت ثبت شد و یا در سامانه تجارت اجناس منتشر شد، دسترسی مردم به اطلاعات دولت یازدهم و دوازدهم افزایش پیدا کرد.

وی یادآور شد: بسیار بر روی تعارض منافع اصرار کردیم، لوایحی را به مجلس یازدهم در خصوص شفافیت فرستادیم که در حال خاک خودردن است و باید گفت دولت کار خودش را در این زمینه‌ها که بسیار لازم بود، انجام داد .

روحانی با بیان این که مسئله واکسیناسیون بسیار مهم است، یادآور شد: از همان اول هم گفته شد واکسن دقیق باید وارد شود. جالب است یک عده گفتند واکسن از شرق بیاید نمی‌زنند، یک عده گفتند از غرب بیاید نمی‌زنند، یک عده گفتند که کلا نمی‌زنند خب نزنید، همان زمان به ستاد ملی مبارزه با کرونا گفتیم واکسن خارجی باید باید وارد که الحمدالله با قدرت هم این کار صورت می‌گیرد.

رئیس‌جمهور گفت: از همان روز اول برای سبد کواکس ثبت‌نام کردیم و ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز سفارش دادیم و باید گفت جزو اولی‌ها بودیم که واکسن سفارش دادیم و جالب است که آن روزها خیلی‌ها گفتند چرا؟ اما این کار را انجام دادیم.

وی ادامه داد: بیش از ۵ میلیون واکسن آمده تزریق شده است، بعضی‌ها هم طی چند روز آینده دوز دوم خودشان را دریافت می‌کنند.

رئیس‌جمهور گفت: چندین واکسن داخلی هم در حال تولید است و گفته می‌شود ۲ نوع از آن به زودی وارد بازار خواهد شد و ۲ الی ۳ نوع دیگر هم به سرانجام خواهد رسید و به بازار هم خواهد آمد و کارهای بزرگی قطعا صورت می‌گیرد.

روحانی با بیان اینکه علیرغم تحریم مشکلات و علیرغم اینکه زیر ساخت‌های کشورهای اروپایی در بهداشت بسیار از بهتر ما است، وقتی تعداد فوتی‌ها و مرگ میر را بر مبنای میلیون نفر در نظر بگیریم، ما در دنیا پنجاه و یکمین کشور هستیم، تصریح کرد: یعنی ۵۰ کشور دیگر شرایط سخت‌تری داشته‌اند که کشورهای بزرگی هم هستند از جمله آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس، هند و برزیل که نشان می‌دهد در کشور کار بزرگی در زمینه مبارزه با کویید انجام گرفته است.

به گزارش ایلنا، وی با قدردانی از همه کسانی که در این کار بسیار عظیم و مهم کمک کردند، تصریح کرد: به حمدالله موج چهارم را پشت سر گذارند‌یم، از خدا می‌خواهیم و تلاشمان را مضاعف می‌کنیم که با ما موج پنجم مواجه نشویم؛ همچنین بتوانیم در مسئله واکسیناسیون با سرعت بیشتر در هفته‌های آینده مردم را واکسیناسیون کنیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید