تفاوت های کابل فیبر نوری و کابل مسی

    کد خبر :849405
تفاوت های کابل فیبر نوری و کابل مسی

از زمان آغاز انقلاب فناوری در عرصه ارتباطات همواره شاهد پیشرفت های چشمگیری بوده ایم. یکی از مهم ترین مفاهیمی که در عرصه ارتباطات گردش اطلاعات را دچار تحول کرد مفهوم شبکه است.

یک شبکه از قسمت های متفاوتی تشکیل شده که در نهایت، به اشتراک گذاری و دسترسی اطلاعات را ساده تر کرده و همچنین امنیت اطلاعات را بالا برده است. کابل شبکه به عنوان یکی از تجهیزات پسیو شبکه به عنوان بستری برای انتقال اطلاعات نقش مهمی را ایفا می‌کند. کابل شبکه در دو نوع مسی و فیبر نوری موجود است که با ایجاد فناوری کابل فیبر نوری تحولی دیگر در عرصه فیبر نوری شکل گرفت. در این مقاله قصد داریم به تفاوت های کابل مسی و کابل فیبر نوری بپردازیم.

مقایسه فیبر نوری و سیم مسی

فيبر نوري در مقايسه با سيم مسي از مزاياي بسياري برخوردار است که به برخي از آنها اشاره مي کنيم. مواد اوليه ي فيبر نوري از مس ارزانتر اند و در مقابل آشکارسازها و تقويت کننده هاي نوري گرانترند. اما به دليل اين که افت سيگنال هاي نوري بسيار کمتر است، تعداد تقويت کننده ها کمتر بوده و قيمت تمام شده کل سيستم در مناطق وسيع کمتر خواهد بود.

قطر و وزن فيبر نوري از سيم مسي کمتر است و پهناي باند آن براي ارسال اطلاعات بسيار بيشتر است.

همان طور که مي دانيد سيم هاي حامل جريان، توليد کننده ي ميدان مغناطيسي هستند. همچنين ميدان هاي الکتريکي و مغناطيسي بر روي سيگنال هاي الکتريکي تأثير مي گذارند. در مقابل سيگنال هاي نوري هيچگونه ميداني توليد نمي کنند. اين نکته دو نتيجه‌ي با ارزش در پي دارد: يکي اينکه فيبرهاي نوري در کابل هاي نوري تأثيري بر روي يکديگر نخواهند داشت و ديگر اين که ميدان هاي شديد الکتريکي و مغناطيسي کوچکترين تأثيري بر فيبرهاي نوري ندارند و چون خطر تداخل امواج وجود ندارد، مي توان آنها را از کنار کابل هاي فشار قوي و دکل هاي انتقال نيرو و يا ژنراتورهاي برق عبور داد.

فيبرهاي نوري انعطاف پذير ترند و طول عمر آنها به دليل مقاومت بيشتر در برابر رطوبت و فرسودگي، از سيم هاي مسي بيشتر است. در ضمن برخلاف جرنان هاي الکتريکي، خطر بروز آتش سوزي در فيبر نوري وجود ندارد.هر چه فرکانس امواج بالاتر باشد پهناي باند بيشتري را مي توانيم روي آنها ارسال کنيم و چون فرکانس امواج نوري بالا تر است، پهناي باند ارسالي در آنها بيشتر خواهد بود. خوب است بدانيم فيبر نوري از تمام محيطهاي انتقالي، اعم از سيمي و بي سيم، پهناي باند بيشتري در اختيار مي گذارد، بنابراين اطلاعات بيشتري مي تواند ارسال کند. تنها ارتباط ماهواره اي در زمينه انتقال داده ها با فيبر نوري قابل مقايسه است، که درآن هم چون فرکانس ليزر مورد استفاده در فيبر نوري بيشتر از فرکانس امواج ماهواه اي است اطلاعات بيشتري را مي تواند انتقال دهد.

کاربرد فيبرهاي نوري تنها به موارد ذکر شده منتهي نمي شود. از فيبر نوري در زمينه هاي گوناگوني استفاده مي شود، به عنوان مثال از آن به دليل قطر کم و انعطاف پذيري زياد در در انواع عکسبرداري هاي پزشکي در داخل بدن استفاده مي شود.

مزیت های کابل فیبر نوری:

فیبر نوری یکی از بروزترین تجهیزات پسیو مورد استفاده در اجرای شبکه فیبر نوری می باشد که دارای مزیت ها و ویژگی های منحصر به فردی است، در این مقاله به برخی از ویژگی های جذاب کابل فیبر نوری و همچنین به مقایسه فیبر نوری با کابل مسی می‌پردازیم.

پایداری:

یکی از مهم ترین ویژگی های فیبر نوری پایداری آن می‌باشد. بطورکلی تارهای نوری از تداخل و ترویج با سایر کانال‌های ارتباطی، به خوبی محافظت شده می‌باشد. یعنی نسبت به تداخل فرکانس‌های رادیویی(RFI) و تداخل الکترومغناطیسی(EMI) عدم پذیرش عالی دارند.

مصرف برق پایین:

به دلیل این که سیگنال ها در فیبر نوری نسبت به کابل مسی کمتر تضعیف می‌شوند می‌توان از فرستنده هایی با ولتاژ کمتر استفاده کرده که در نتیجه مصرف برق کمتری هم نیز خواهد داشت.

قیمت ارزانتر:

در مقیاس بالا فیبر نوری از کابل های مسی ارزان تر است.

امنیت :

فیبر نوری درجه‌ای از امنیت و پنهانی بودن را عرضه می‌کند. چون تارها انرژی تشعشع نمی‌کنند. برای یک مزاحم، آشکارسازی سیگنال ارسالی مشکل است.

ظرفیت بالا:

فیبر نوری به دلیل دارا بودن پهنای باند بیشتر ظرفیت بالاتری در ارسال اطلاعات دارد، لذا فیبر نوری توانایی انتقال داده‌های بیشتری را دارد.

وزن سبک:

سبکی فیبر به نسبت کابل مسی به مراتب باعث آسان تر شدن نصب و کار کردن با آن می شود.

غیر قابل اشتعال:

با توجه به نداشتن الکتریسیته در فیبر امکان آتش سوزی از بین می رود.

فاصله:

از آن می توان در ارتباط شبکه هایی که فاصله زیادی دارند استفاده کرد.

سرعت:

توانایی در انتقال اطلاعات به مقدار زیاد چه به شکل دیجیتالی‌ و چه به شکل آنالوگ دارند.

پهنای باند بالا:

این پهنای باند اکنون به ۱۷۰ گیگابایت در ثانیه رسیده و دانشمندان

بر این باورند که قابلیت ارتقاء تا چند صد ترابایت را دارد.

نحوه عملکرد کابل فیبر نوری چگونه است؟

یک کابل فیبرنوری یک کابل شبکه است که از رشته هایی از شیشه تشکیل شده که درون یک محفظه عایق قرار گرفته اند. این کابل ها برای استفاده در مسافت زیاد و برای شبکه های داده با عملکرد بالا و ارتباطات از راه دور ساخته شده اند. در مقایسه با کابل های مسی، کابل های فیبرنوری پهنای باند بیشتری ارائه می دهند و داده ها را در مسافت های طولانی تری انتقال می دهند.

کابل های فیبرنوری بیشتر اینترنت دنیا، تلویزیون های کابلی و سیستم های تلفنی را پشتیبانی می کند.

کابل های فیبرنوری سیگنال های ارتباطی را با استفاده از پالس های نوری تولید شده توسط لیزرهای کوچک یا ال ای دی ها انتقال می دهند.

این کابل ها شامل تعداد زیادی رشته های شیشه است که هر کدام از آن ها فقط کمی از موی انسان باریک تر هستند. مرکز هر رشته، هسته یا core نامیده می شود که مسیر نور برای حرکت را فراهم می کند. هسته یا core با یک لایه شیشه به نام cladding (روکش) که نور را انتقال می دهد احاطه شده تا از هدر رفت سیگنال جلوگیری شود و به نور اجازه دهد تا در طول کابل حرکت کند.

دو نوع اولیه کابل های فیبر نوری، کابل های فیبری single mode و multi-mode هستند. کابل های single mode از رشته های بسیار باریک شیشه و یک لیزر برای تولید نور استفاده می کنند در حالی که فیبرهای multi-mode از ال ای دی برای این کار استفاده می کنند.

شبکه های فیبری single mode معمولا از تکنیک های Wave Division Multiplexing (WDM) برای افزایش دادن میزان انتقال ترافیکی که می تواند در طول رشته حرکت کند، استفاده می کنند. WDM این اجازه را می دهد که نور با طول موج های مختلف ترکیب شود (multiplexing) وسپس جدا شود (de-multiplexing) و از این طریق ارتباطات متعددی از طریق یک پالس نور انجام می شود.

بانک فیبر نوری و شبکه به عنوان یکی از معتبرترین مراکز خرید تجهیزات شبکه با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت، در نظر دارد احتیاجات مربوط به مخابرات و تجهیزات وابسته به آن را مرتفع کند و از سوی دیگر هدفِ بالابردن دانش جامعه در حوزه مهندسی را در سر می‌پروراند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصولات می‌توانید به وبسایت بانک فیبر نوری مراجعه کنید.

پایان رپرتاژ خبری/13

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید