تغذیه در روزهای آلودگی هوا
به گزارش همشهری آنلاین، در ایران مشکل آلودگی به سطح شدید رسیده است. نه تنها پایتخت، بلکه مناطق مجاور هم تحت تأثیر آن قرار گرفته و شاهد لایه ضخیم مه در هوا هستیم که نه تنها برای افرادی که برای کار، ورزش یا انجام کارهای روزانه بیرون میروند، بلکه برای افرادی که در خانه میمانند هم خطرناک است.
بنابراین میتوان با توجه به راهکارهایی مانند تغییر سبک زندگی یا تغذیه تا حد امکان در برابرآلودگی هوا مقاومت کرد.
میوه و سالاد
مریم شادانیان، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی و طب سنتی در مورد تغذیه در روزهای آلوده میگوید: خوردن بعضی خوراکیها برای روزهای آلوده مناسبتر است. مانند انار شیرین یا اناری که کمی مایل به ترش باشد. سیب و گلابی شیرین یا سالاد کاهویی که همراه با هویج رنده شده و روغن زیتون و آب نارنج طبیعی باشد
سوپ
به گفته این کارشناس ارشد تغذیه، سوپ سبزیجات همراه زرشک، هویچ رنده شده، شلغم و به میتواند سوپ خوبی برای مقابله با آلودگی هوا باشد.
همچنین مصرف غذاهایی هم که در آنها سیر، پیاز و سرکه باشد هم توصیه میشود.
دم نوش
دم نوش گلگاوزبان همراه با ریشه سنبل الطیب و بهار نارنج هم دم نوش مناسبی برای مقابله با آلودگی هوا به شمار میرود. برای درست کردن این دم نوش بهتر است سه قاشق غذا خوری گلگاوزبان، یک قاشق غذا خوری سنبل الطیب و یک عدد لیمو عمانی را همراه با نبات میل کنید.
مصرف دم نوشهایی مانند آویشن برای افرادی که مشکلات تنفسی یا آسم دارند هم خیلی خوب است. بهتر است یک مقدار برگ آویشن را با یک عدد لیمو عمانی و عسل در یک لیوان آب جوش پس از ۱۵ دقیقه دم کشیدن دو بار در روز مصرف کنید
سبزیجات معطر
سبزیجاتی مانند شوید و انواع جوانهها، آب نارنج و میوههای فصل نیز میتواند در برابر آلودگی هوا مؤثر باشد. همچنین با توجه به آنکه سبزیجاتی که معطر هستند برای تقویت قلب مفید هستند نیز در این روزها توصیه میشوند.
ضمن آنکه به طور کلی میتوان گفت مصرف بیشتر میو هها و سبزیجات تازه در روزهای آلوده توصیه میشود.
لبنیات کم چرب
مصرف لبنیات کم چرب و نانهای سبوس دار هم میتوانند جذب مواد سمی ناشی از استنشاق هوای آلوده را تا حدود زیادی کاهش دهند.
نوشیدن مایعات و آب فراوان
بوییدن بهار نارنج یا برگ شمعدانی هم میتواند برای مقابله با گازهای آلوده موجود در هوا مفید واقع خواهند شد. ضمن آنکه نوشیدن آب کافی به ویژه آب ولرم هم خیلی خوب است و توصیه میشود در روزهای آلوده بیشتر مصرف شود.
بخور
بخور آویشن و بابونه (یک قاشق غذا خوری آویشن و یک قاشق غذا خوری بابونه) در یک لیتر آب جوش هم میتواند برای کاهش تاثیرات آلودگی هوا مفید و مؤثر واقع شوند.
ضرورت کاهش غلظت خون
شادانیان میگوید بهتر است خوردن غذاهایی که باعث افزایش غلظت خون میشوند مانند گوشت گاو، عدس، بادمجان، سوسیس و کالباس و غذاهایی مانند ماکارونی را در روزهای آلوده باید بسیار محدود بکنیم.
کمتر از فلفل و زردچوبه استفاده کنید
همچنین با توجه به اینکه بعضی ادویهها مثل زردچوبه و فلفل که جزء ادویههای خشک و پرکاربرد هستند رطوبت بدن را کم میکنند بهتر است در روزهای آلوده کمتر مصرف شوند.
کاسنی و شاتره؛ درمان سردردهای ناشی از آلودگی هوا
مصرف عرقیجاتی مانند کاسنی در روزهای آلوده توصیه میشود. بهتر است برای یک خوردن یک فنجان آن، نسبت دو سوم کاسنی و یک سوم شاتره را در نظر بگیریم.
همچنین برای مقابله با سردرد در روزهای آلوده میتوان یک فنجان عرق اسطوخدوس را با یک فنجان سنبل الطیب و آب مخلوط و یک تا دو فنجان در روز مصرف کرد.