تعیین تکلیف دستگاه‌های اجرایی برای حمایت از صنایع دستی

    کد خبر :47334

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۱۱ تیرماه) مواد دیگری از طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی را تصویب کردند.

به‌ گزارش بازتاب به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی خود مواد دیگری از طرح حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی را تصویب کردند که براساس ماده ۴ طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع‌ دستی سازمان میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری مکلف به عملی کردن اقداماتی با هماهنگی مراجع ذی‌صلاح شد.

این اقدامات شامل این موارد است:

۱- اعمال نظارت و حمایت‌های لازم در جهت بهبود کیفی محصولات صنایع‌ دستی و آموزش صنایع‌ دستی

۲ – برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و نظارت بر وضعیت کارگاه‌های تولیدی و آموزش صنایع‌ دستی

۳ – پشتیبانی از هنرمندان و صنعتگران و همکاری با مراجع ذی‌صلاح برای تعیین و اعطای درجه هنری به هنرمندان صنایع دستی در چارچوب قوانین و مقررات مربوط

۴ – هماهنگی و برنامه‌ریزی درباره مالکیت‌های معنوی و فکری صنایع دستی ایران (آثار و هنرمندان) در داخل و خارج از کشور

۵ – سازمان‌دهی نظام اطلاع رسانی در زمینه صنایع‌ دستی

۶ – همکاری با دستگاه‌های ذی‌ربط به‌ منظور تدوین سرفصل دروس هنرستان‌ها، آموزشکده‌ها و دانشکده‌های صنایع‌ دستی

۷ – هماهنگی و برنامه‌ریزی برای تأسیس نهادهای غیردولتی برای کاهش تصدی دولت و سامان‌دهی فعالیت صنایع دستی در چارچوب قوانین و مقررات مربوط

۸ – برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و نظارت بر امر تأسیس شرکت‌های نمایشگاهی تخصصی صنایع دستی توسط تعاونی‌ها و بخش خصوصی

۹ – مشارکت در همایش‌ها، سمینارهای ملی و جشنواره‌های صنایع‌ دستی

۱۰ – برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و نظارت در امر معرفی صنایع‌ دستی برگزیده در مراکز عمومی از طرق مناسب تبلیغ و ترویجی

۱۱ – برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و نظارت بر شناسایی و گردآوری آثار با ارزش و برگزیده صنایع‌ دستی دوران معاصر و نمایش آن‌ها توسط دستگاه‌های ذی‌ربط

۱۲ – پیشنهاد تدوین استانداردهای لازم برای مواد اولیه و روش‌های تولید صنایع‌ دستی به سازمان ملی استاندارد ایران

۱۳ – تحقیق و بررسی مستمر جامعه آماری و جمع‌آوری اطلاعات لازم از وضعیت صنایع دستی ایران و جهان به منظور ارتقای جایگاه صنایع‌ دستی ایران

۱۴ – اهتمام بر ارتقای موقعیت ایران در نظام بازار صنایع‌ دستی جهان در جهت رونق و افزایش صادرات

۱۵ – بهره‌گیری از سامانه‌های پیشرفته بازرگانی به منظور توسعه بازار فروش صنایع دستی ایران در کشورهای هدف توسط بخش غیردولتی

۱۶ – کمک به ایجاد بازارچه‌های صنایع‌دستی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش‌های خصوصی، تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی

۱۷ – تعیین نحوه صدور مجوزهای فعالیت صنایع‌ دستی و هماهنگی، نظارت، بازرسی و رسیدگی به تخلفات واحدهای ذیربط براساس آیین‌نامه‌ای است که توسط سازمان تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

واگذاری بناهای تاریخی به فعالان صنایع‌ دستی

همچنین براساس ماده ۵ این طرح که به ‌تصویب رسید، سازمان میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری مجاز است برای تولید و عرضه محصولات صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی، املاک در اختیار از جمله فضاهای مناسب در بناهای تاریخی را به فعالان مرتبط با صنایع‌ دستی با انعقاد قرارداد واگذار کند.

همچنین عرضه محصولات غیرمصادیق ماده ۱ این قانون و تولیدات خارجی در این غرفه‌ها ممنوع و موجب انفساخ قرارداد و ضبط اموال غیرمجاز و خارجی عرضه‌شده می‌شود و سازمان حق مطالبه زیان وارده از محل وجه التزام موضوع قرارداد را خواهد داشت.

تکلیف دستگاه‌های اجرایی به استفاده از صنایع‌ دستی در برنامه‌های تشویقی

براساس ماده ۶ این طرح که به تصویب نمایندگان مجلس رسید، دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ /۷/ ۱۳۸۶ مکلف‌اند در برنامه‌های تشویقی و اهدای جوایز غیرنقدی با اولویت از تولیدات صنایع‌ دستی اصیل ایرانی استفاده کنند.

تکلیف بانک مرکزی برای تأمین تسهیلات مسکن هنرمندان صنایع دستی

براساس ماده ۷ این طرح که صبح امروز به تصویب رسید، بانک مرکزی مکلف به تأمین تسهیلات مسکن هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع‌ دستی شد.

براساس این ماده، بانک مرکزی مکلف است از طریق بانک‌های عامل بخشی از تسهیلات مسکن بانک‌ها را با هماهنگی سازمان میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری به امر تأمین مسکن هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع‌ دستی اختصاص دهد. ماده ۸ این طرح ناظر به تشکیل صندوق توسعه صنایع دستی ایران برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.

تکلیفی برای شهرداری‌ها

براساس ماده ۹ که به‌ تصویب نمایندگان رسید، دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری و شهرداری‌ها مکلف‌اند در طراحی فضاهای عمومی شهری از نمادهای صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی متناسب با معماری ایرانی و اسلامی استفاده کنند.

صداوسیما نیز مکلف به معرفی صنایع‌ دستی شد

همچنین براساس ماده ۱۰ که به‌ تصویب رسید، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است در برنامه‌های مختلف نسبت به صحنه‌آرایی و مستندسازی و معرفی هنرمندان و آثار هنری صنایع دستی با مشارکت سازمان میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط اقدام کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید