تعطیلی تنها مراکز پذیرش پسماند بیمارستانی و صنعتی در استان سمنان
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از تولید سالانه ۱۲۳ هزار تن پسماند خانگی در این استان خبر داد و گفت: هر شهروند این استان به طور متوسط روزانه ۵۴۴ گرم زباله تولید میکند که به سرانه استاندارد ملی که ۵۰۰ تا ۵۵۰ گرم زباله در روز است نزدیک است.
امیر عبدوس در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: در مجموع سالانه ۱۹۸ هزار تن انواع پسماند در این استان تولید میشود.
وی از تولید سالانه بیش از ۸۰۴ تن زباله بیمارستانی در استان خبر داد و افزود: عمده این زباله در دو شهر بزرگ استان است که ۳۲۴ تن آن در سمنان و ۲۵۵ تن آن در شاهرود و مابقی در ۶ شهرستان دیگر استان تولید میشود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان با اشاره به وجود ۱۴ ناحیه و ۱۲ شهرک صنعتی فعال در این استان به زبالههای ویژه صنعتی تولیدی در این واحدها اشاره و خاطرنشان کرد: عمده پسماندهای ویژه و صنعتی با تکنولوژیهای نو قابل بازیافت است.
وی با اشاره به الزام شهرکهای صنعتی دارای واحدهای فاضلاب زا به برخورداری از سیستم تصفیه فاضلاب استاندارد گفت: از مجموع ۱۲ شهرک صنعتی استان پنج شهرک که واحدهای فاضلاب زا در آنها استقرار دارند.
وی با بیان اینکه داری سیستم تصفیه فاضلاب هستند. البته هیچکدام از نواحی صنعتی چهاردهگانه استان داری سیستم تصفیه فاضلاب نیستند ادامه داد: نواحی و یا شهرکهای صنعتی در صورت استقرار واحدهای فاضلاب زا موظفند که سیستم تصفیه فاضلاب استاندارد منفرد ایجاد کنند.
عبدوس از برخورداری چهار مرکز شهرستان و یک شهر استان از شبکه جمعآوری و تصفیه خانه فاضلاب شهری خبر داد و با اشاره به در حال احداث بودن عمده این شبکهها اضافه کرد: شبکه جمعآوری فاضلاب شهری شهمیرزاد دارای ۷۵ تا ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی و تصفیهخانه آن نیز داری ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی با اشاره آخرین وضعیت تصفیهخانه فاضلاب شهری در مرکز استان گفت: شبکه جمعآوری فاضلاب شهری سمنان و تصفیهخانه آن دارای ۶۰ تا ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی است. همچنین شبکه جمعآوری فاضلاب شهری شاهرود نیز ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تصفیهخانه آن نیز در حال حاضر فعال است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان با بیان اینکه شبکه جمعآوری فاضلاب شهری و تصفیه خانه فاضلاب شهری دامغان هر کدام ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند افزود: مهدی شهر در بین شهرهای استان کاملترین شبکه و تصفیهخانه فاضلاب را دارد و این شبکه تقریباً تمامی این شهر را تحتپوشش دارد و آب تولیدی فاضلاب آن نیز به مصرف فضای سبز شهرداری سمنان میرسد.
تعطیلی تنها مراکز پذیرش پسماند بیمارستانی و صنعتی در استان سمنان
وی با اشاره به فرآیند بازیافت پسماندهای صنعتی در دنیا گفت: خوشبختانه سیستمها و تکنولوژی بازیافت زبالههای این بخش هر روز وضعیت بهتری پیدا میکنند به طوری که عمده پسماندهای ویژه امروزه در کشورهای مختلف بازیافت میشود.
عبدوس با اشاره به بازیافت لجنهای اسیدی حاصل از تصفیه دوم روغنها در استان سمنان گفت: تنها مرکزی که در استان اقدام به بازیافت این پسماند ویژه میکرد اخیراً به دلایلی خلعیت شده و بزودی مجوز بازیافت آن به افراد دیگری داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه این مرکز به دلیل برخی تخلفات و از جمله دفن زباله به جای بازیافت، تعطیل شده افزود: البته روشهای جدید بازیافتی در این بخش در دنیا مرسوم شده که ماشینآلات مورد نیاز آن هنوز وارد کشور نشده است اما شرکتهایی در استان برای ایجاد این مرکز و خرید ماشینآلات نوین بازیافت اعلام آمادگی کردند که در آینده نزدیک مجوزهای لازم برای آنها نیز صادر خواهد شد.
این مدیر مسؤول همچنین از تعطیلی تنها مرکز دفن زباله بیمارستانی استان خبر داد و گفت: یکی دو ماه است که اجازه پذیرش زباله این مرکز به دلیل تخلفات نیز لغو شده است.
وی در پاسخ سرنوشت زبالههای بیمارستانی فعلی اظهار کرد: در حال حاضر زبالههای بیمارستانی جمعآوری و بیخطرسازی میشود و فعلاً در همان بیمارستانها نگهداری میشود تا پس از فراهم شدن شرایط برای اجازه پذیرش این زبالهها، پسماند بیمارستانی به مراکز جدید منتقل شود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان با اشاره به پایش روزانه وضعیت هوا در این استان خاطرنشان کرد: بر اساس آنالیز دادههای سیستمهای سنجش هوای استان، ۳۶۰ روز از ۳۶۵ روز سال گذشته در استان هوای استان در شرایط هوای پاک بوده است.
وی با بیان اینکه در ۵ روز باقیمانده شاخص آلودگی آن هم تنها در ساعاتی از شبانهروز از ۱۰۰ فراتر رفته است. البته در سال گذشته هیچگاه هوای شهرهای استان در شرایط ناسالم و یا هشدار قرار نگرفته است.
عبدوس ادامه داد: در این پنج روز که هوای برخی شهرها به فراتر از ۱۰۰ رسیده عمدتاً دلایل آن ناشی از گرد و غبار بوده و نه وجود گازها.