تعرفه واردات فولاد از واردات لوله بالاتر است
در حالی که تولیدکنندگان لوله و پروفیل همچنان از عرضه مواد اولیه و تغذیه واحدهای تولیدی دچار مشکل هستند نسبت به بالا بودن تعرفه های مواد اولیه نسبت به محصول نهایی شکایت دارند، دبیر سندیکای لوله و پروفیل معتقد است تکرار تعرفههای سال ۱۳۹۵در سال جدید به نفع صنایع پایین دستی با ارزش افزوده بالاتر نیست.
امیرحسین کاوه با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حمایت از صنایع تحت نظارت خود از آنها با دیوارهای تعرفهای حمایت میکند، گفت: متاسفانه ما شاهد این بودیم که در ساله ۱۳۹۴ وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حمایت از صنایع فولادی که تحت نظر خود هستند تعرفههای واردات مواد اولیه لوله و پروفیل را تا ۵۰۰ درصد افزایش داد.
وی ادامه داد: یعنی در کمال تعجب میتوان دید که تعرفه لوله و پروفیل به عنوان یک محصول نهایی ۱۵ درصد است، در حالی که تعرفه واردات فولاد به عنوان مواد اولیه ۲۰ درصد است، ولی در عوض به صنایع لوله و پروفیل قول داد تا کارخانهها و تولیدکنندگان داخلی بتوانند تمام نیاز مواد اولیه آنها را تامین کنند.
دبیر سندیکای لوله و پروفیل درباره تامین مواد اولیه ادامه داد: ولی در نهایت تنها نتوانستند از پس تامین مواد اولیه برآیند و با تمام دیوارهای بلند تعرفهای ترجیح دادند ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن ورق مواد اولیه لوله و پروفیل را از طریق واردات تامین کنند که اگر تامین نمیشد همین ۳۰ درصد ظرفیت فعال هم از کار میافتاد.
دستور معاون رئیس جمهوری امید اصلاح تعرفه را بر باد داد
کاوه درباره موضوع اصلاح تعرفههای واردات در سال جدید اظهار کرد: در کتاب تعرفه های سال ۱۳۹۶ اتفاقات مناسبی در حال وقوع بود و اصلاحاتی نیز صورت گرفته که بارقههای امیدی را در خصوص موضوع واردات مواد اولیه و تامین خوراک صنایع لوله و پروفیل به وجود آورد، اما متاسفانه دیده شده که در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ با دستور معاون اول رئیس جمهوری قرار بر این شد که تعرفه هایی که برای سال ۱۳۹۵ در نظر گرفته بودند در کتاب تعرفههای سال ۱۳۹۶ نیز تکرار شود.
وی افزود: این تصمیم در حالی آب سردی بر تن صنایع پروفیل بود که تمام تصمیمات اصلاح تعرفهها در وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفته شده و در کمیسیون ماده یک هم به تصویب رسیده بود، اما بعد از اقدام معاون رئیس جمهوری برای تکرار کتاب تعرفه سال گذشته، آن اصلاحات نیز بلاتکلیف ماند.
تحویل فوری با قیمت جهانی درخواست سندیکا از فولادسازان است
دبیر سندیکای لوله و پروفیل با اشاره به شرایطی که تولیدکنندگان این حوزه برای دریافت مواد اولیه از فولاد سازان داخلی متن نظر دارند، عنوان کرد: انتظار ما این است که مواد اولیه ساخت لوله و پروفیل از طرفی فولادسازان تحویل فوری داشته باشد، چرا که ما امروز در صفهای سه ماهه ثبت سفارش میکنیم که این به تولید محصولات نهایی آسیب وارد میکند.
وی در ادامه اظهار کرد: از آنجایی که درخواست ما از فولاد سازان داخلی مشخص است و آنها نیز دقیقا از نیاز ما و جنسی که سفارش میدهیم از قبل آگاهی دارند می توانند بلافاصله تحویل را انجام دهند و ایجاد صفهای سه ماهه امری غیر ضروری است، اصلاً یکی از علتهایی که خرید از تولیدکنندگان داخلی را به خرید از تولید کنندگان خارجی ترجیح میدهیم این است که با آشنایی که آنها از نیاز ما دارند میتوانند به صورت فوری کالا را تحویل دهند.
لوله پروفیل در سال قبل ۷ درصد رشد داشت
کاوه همچنین درباره تولید صنایع لوله و پروفیل تشریح کرد: موضوع تولیدات لوله و پروفیل در سه شاخه ساختمانی، صنعتی و لولههای خطوط انتقال تقسیم میشوند که در سال گذشته این صنعت با ۷ درصد رشد همراه بود، ولی این رشد در حالی بود که در شاخه ساختمانی به دلیل رشد منفی صنعت ساختمان کاهش تولید رخ داد.
وی درباره موضوع تولیدات خطوط انتقال نیز اضافه کرد: تولیداتی که درباره محصولات مرتبط با خطوط انتقال صورت میگیرد بستگی به پروژههای ملی تصویب شده دارد، مانند پروژههای خطوط آبرسانی و خطوط انتقال نفت و گاز دارد که خوشبختانه به نظر میرسد با توجه به پروژههایی که در زمینه انتقال نفت و گاز در سال جاری پیش روی کشور قرار دارد بتوان گفت تحریک تقاضا به وجود می آید و رشد تولید را در این حوزه تجربه خواهیم کرد.