تصویب نرخ صادراتی برق برای تولید بیتکوین در کمیسیون اقتصادی
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از تصویب نرخ صادراتی برق برای تولید بیتکوین در کمیسیون اقتصادی دولت خبر داد و گفت: کمیسیون اقتصادی دولت با نرخ صادراتی برق برای تولید بیتکوین موافقت کرده که به زودی توسط دولت ابلاغ خواهد شد.
به گزارش بازتاب به نقل از فارس، همایون حائری در حاشیه رونمایی از طرح روشنا در دولت سرانجام چه اقدامی برای تعیین نرخ برق برای تولید بیتکوین و رمز ارزها کرده است، گفت: از نگاه صنعت برق برای تولید بیتکوین نرخ و تعرفه آن مهم است که باید برای آن مصوبه و دستور گرفت، بنابراین برای استخراج بیتکوین هم از لحاظ انرژی و هم استهلاک نرخ صادراتی پیشنهاد شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: کمیسیون اقتصادی دولت سرانجام با نرخ صادراتی برق برای تولید بیتکوین موافقت کرد و باید این موضوع در دولت مطرح و سپس تصویب و ابلاغ شود.
وی در پاسخ به این سوال که این نرخ صادراتی برق متفاوت است و شما چگونه تعرفه برق برای آنها اعمال خواهید کرد گفت: نرخ صادراتی برق متناسب با قیمت سوخت در فوب خلیج فارس و خطوط نصبشده با کشورهایی که برق به آنها صادر میشود متغیر است.
حائری ادامه داد: به هر حال هر ماینری که بخواهد بیتکوین تولید کند، قطعا باید مجوز دریافت کند که با گرفتن این مجوز مصرف آنها پایش و تعرفه برای آنها منظور خواهد شد.
* 3 هزار مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار شد
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به سوالی که پرسید قرار بود از سال گذشته تا پیک تابستان امسال 5200 مگاوات نیروگاه احداث شود اما گفته میشود این موضوع نهایی نشده و ساخت برخی از نیروگاهها متوقف شده است، گفت: از سال گذشته تا پیک مصرف تابستان امسال قرار بود 5200 مگاوات وارد مدار شود که تاکنون 3000 مگاوات احداث و باقیمانده تا پایان امسال وارد مدار میشود.
وی در پاسخ به سوالی که پرسید امسال چه میزان در برنامه مدیریت مصرف و 098 توانستید مدیریت مصرف برق انجام دهید، گفت: سال گذشته در خصوص مدیریت مصرف موفق شدیم 2000 مگاوات صرفهجویی انجام دهیم. اگر میخواستیم 2000 مگاوات را مصرف کنیم باید3000 مگاوات نیروگاه احداث میشد. پس بنابراین مدیریت مصرف از هر لحاظ به نفع کشور است؛ چراکه ارزش ریالی این کار نیز بسیار بالا خواهد بود.
* امسال 3 هزار مگاوات در مصرف پیک صرفهجویی شد
حائری تاکید کرد: امسال 3000 مگاوات در پیک مصرف صرفهجویی شده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در خصوص رونمایی از طرح روشنا گفت: طرح روشنا در حقیقت با همکاری بانوان و به خصوص زنان خانهدار قصد دارد مدیریت مصرف برق را وارد خانهها کرده و از اسراف برق جلوگیری کند.
وی تاکید کرد: از سال گذشته مدیریت مصرف برق با دستور وزیر فعالانه دنبال شد و با کمک دستگاههای اجرایی کشور و شرکتهای توزیع همکاریهای خوبی شد به طوریکه در سال جاری با برنامهای که از سال گذشته با برنامه 098 شروع شد، توانستیم با اضافه کردن سیستمهای پایش و طرح ابتکارات و خلاقیتها نتایج خوبی کسب کنیم.
حائری تصریح کرد: به هر حال طرح روشنا نیز که استارت آن از تهران زده شده و قرار است به یک طرح ملی در سراسر کشور تبدیل شود، میتواند مدیریت مصرف برق را به خوبی در کشور نهادینه کند.