تصمیم سازمان بورس و اوراق بهادار برای ایجاد تغییراتی در دامنه نوسان

    کد خبر :869579
بازار سرمایه

اواسط شهریورماه سالجاری، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار وقت از جمع بندی یک طرح تحقیقاتی برای تغییر دامنه نوسان خبر داد و حالا رئیس جدید سازمان بورس از تصمیم این سازمان برای حذف دامنه نوسان می گوید.

«بازتاب»؛ به گفته مجید عشقی دامنه نوسان ابعاد مختلفی دارد که سازمان بورس درحال بررسی آن است تا متناسب با شرایط بازار درمورد آن تصمیم‌گیری کند.

او ادامه می دهد: این مطلوب است که مانند بورس‌های بزرگ دنیا دامنه نوسان پویایی داشته باشیم اما در حال حاضر با عدم تعادل در بازار مواجه هستیم و اگر دامنه نوسان وجود نداشته باشد، این نوسانات شدیدتر می‌شود.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار می کند: این موضوع در هیات مدیره سازمان درحال بررسی است و اگر شرایط محیا باشد، روش‌های مختلفی برای باز کردن دامنه نوسان وجود دارد که از جمله آن می‌توان به باز کردن دامنه نوسان برای سهام شرکت‌هایی اشاره کرد که تعادل و بازارگردان دارند.

دامنه نوسان یکی از مهم ترین سرفصل های بازار سرمایه به ویژه طی یک سال گذشته بوده است، این موضوع که میزان دامنه نوسان چقدر باشد و اینکه اصلا باید در بازار سرمایه، دامنه نوسان وجود داشته باشد یا خیر، همواره محل بحث کارشناسان بوده است.

بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که برای بهبود روند معاملات بورس باید به سمت افزایش دامنه نوسان و در نهایت حذف کامل آن حرکت کرد، زیرا روندهای هیجانی مثبت و منفی با وجود دامنه نوسان، باعث انحراف بیشتر معاملات بورس می‌شود.

طراحی بسته جدید برای سهام عدالت

با گذشت یکسال و نیم از آزادسازی سهام عدالت، همچنان ابهاماتی در زمینه نحوه فروش، شرکت‌های استانی سهام عدالت، نحوه پرداخت سود و… وجود دارد و نگاهی به اظهارات مسوولان بازار سرمایه حکایت از آن دارد که سازمان بورس از نو درحال طراحی بسته‌ای برای ساماندهی این سهام با 50 میلیون مشمول است.

در این میان اوایل آذر ماه سالجاری، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از طراحی یک بسته جدید در مورد سهام عدالت خبر داد و حالا در اواخر آذرماه، او می گوید: مسیری که در سال گذشته در این راستا طی شد، ابهامات و ایرادات اساسی داشت.

عشقی ادامه می دهد: برای حل این ابهامات کارگروهی تشکیل شده تا ساختار فرایند اجرایی سهام عدالت مورد بررسی قرار بگیرد که این دارایی ارزشمند به نحو احسن مدیریت شده و به مالکان اصلی آن داده شود.

او پیش از این گفته بود که با توجه به ارزندگی این سهام و وضعیت کنونی بازار، مشمولان برای فروش عجله نداشته باشند و به سهام عدالت به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت نگاه کنند چون فروش سهام عدالت، مخصوصا در این نوسانات به ضرر مردم است.

آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از تشکیل صندوق بازارگردانی شرکت‌های سرمایه گذاری سهام عدالت خبر می دهد و می گوید: قرار است منابعی در قالب صندوق بازارگردانی برای شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در نظر گرفته شود، البته این موضوع منوط به این است که آئین‌نامه اجرایی به جای سهام عدالت اصلاح و مدل نهایی آن در شورای عالی بورس تصویب شود.

او در مورد پرداخت سود سهام عدالت هم می گوید: ۹۸ درصد سود سال ۱۳۹۸ پرداخت شده و تنها دو درصد متعلق به مخابرات باقی مانده است. برای این عدم پرداخت نیز از شرکت مخابرات شکایت شده و سازمان خصوصی سازی نیز در حال پیگیری آن است.

عشقی در مورد سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ هم اظهار می کند: این موضوع در جلسه آتی شورای عالی بورس مطرح می‌شود و در مورد نحوه دریافت مبالغ از شرکت‌ها تصمیم گیری خواهد شد. امیدواریم پرداخت سود تا پایان سال انجام شود.

انجام اقداماتی در راستای حذف قیمت گذاری دستوری

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه چالش‌های بازار سرمایه مشخص است، اظهار می کند: این بی انصافی است که بگوییم در حوزه حذف قیمت‌گذاری دستوری اقدامی انجام نشده است. در چند سال گذشته این اتفاق در صنایع مختلف از جمله فولاد و پتروشیمی رخ داد، این مسیر باید برای سایر محصولات نیز ادامه پیدا کند.

عشقی ادامه می دهد: البته دلیل همه چالش‌ها قیمت‌گذاری دستوری نیست، گاهی فرایندها مشکل دارد. برای مثال پالایشگاه‌ها خصوصی شده‌اند اما محصولات آن‌ها توسط دولت صادر می‌شود.

او می افزاید: برای مثال در بحث قیمت‌گذاری دستوری رایزنی‌های زیادی صورت گرفته است.


0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید