تشکیل کمیسیون ویژه در مجلس، شعبه دادگاه و آزمایشگاه برای تشخیص قاچاق سوخت در محموله های صادراتی

    کد خبر :775258

عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به قاچاق سازمان یافته سوخت در کشور یشنهاد داد تا در مجلس کمیسیون ویژه ای در این زمینه تشکیل شود و همچنین در قوه قضائیه، شعبه دادگاه و آزمایشگاه ویژه برای تشخیص قاچاق سوخت در محموله های صادراتی دایر شود.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، برخوار و میمه در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با بولتن نیوز با بیان اینکه در کشوری که از نظر ذخایر نفت و گاز، بزرگترین منابع انرژی دنیا را دارد اما قیمت سوخت بنزین، گازوئیل و برق و سایر فراورده ها کمتر از کشورهای دیگر و حتی فوب خلیج فارس است، پدیده قاچاق سوخت همواره یکی از معضلات عمده بوده است، تصریح کرد: اما این پدیده مزمن که هر سال میلیاردها دلار از منابع و ثروت مردم را به جای استفاده در داخل کشور، از طریق قاچاق و با قیمت ارزان از کشور خارج می کند، تنها به قاچاق مرزی و حمل و نقل با کامیون، وانت و تانکر به کشورهای ترکیه، افغانستان و پاکستان خلاصه نمی شود، بلکه بخش عمده آن به صورت سازمان دهی شده و با دور زدن قانون صورت می گیرد.

وی با اشاره به وجود پدیده قاچاق سازمان یافته در سال های اخیر و خروج میلیارد ها دلار از منابع کشور به نفع عده ای خاص گفت: متاسفانه ارزان بودن قیمت سوخت و برخورداری فرآورده هایی مانند بنزین و گازوئیل باعث شده که عده ای تحت پوشش قانون، عملا قانون را دور زده و در پوشش صادرات انواع حلال شیمیایی، مواد پتروشیمی، فراورده، روغن سوخته و… عملا گازوئیل و بنزین را به کشورهای همسایه صادر می کنند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: این پدیده در سال های اخیر در اقتصاد ایران وجود داشته و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز گزارش های متعددی را در این زمینه به مسئولان ارائه داده اما متاسفانه در برابر این پدیده اقدام اساسی و اثرگذاری انجام نشده است.

حاجی دلیگانی با تاکید بر اینکه مراجع نظارتی نیز در برخی موارد سکوت کرده اند و به دنبال برخورد جدی و ارائه راهکارهای کارآمد نبوده اند، تصریح کرد: در این زمینه لازم است که به برخی گزارش ها، از جمله اختلاف قیمت صادراتی برخی محصولات حلال و شیمیایی که از بازار ارزان تر صادر می شود، توجه شود زیرا این موارد کلید کار است و نشان می دهد که در داخل این محموله های صادراتی، سوخت یارانه ای، گازوئیل و نفت سفید وجود دارد.

وی افزود: از سوی دیگر، برخی گزارش ها از پالایشگاه ها،‌ ترکیب محصولات تولیدی پالایشگاه ها، سهمیه ها و انتقال محصولات، و ارتباط هایی که بین بورس کالا، پالایشگاه ها، کارخانه ها، صادرکنندگان و… وجود دارد نشان می دهد که نوعی شبکه پیچیده قاچاق کالا وجود دارد که به صورت مستمر در حال قاچاق سوخت است و این سوخت یارانه ای را با قیمت ارزان می خرند اما در قالب حلال ها و محصولات صادراتی به کشورهای منطقه می فرستند و قیمت ارزان تری را دریافت می کنند.

نماینده شاهین‌شهر، برخوار و میمه در مجلس شورای اسلامی گفت: اما در عمل کالای صادراتی را به بازار داخلی می دهند و سوخت یارانه ای ارزان را به خارج ارسال می کنند و از این طریق در واقع در ظاهر صادرات ارزان،‌ عملا سود هنگفت از فروش و قاچاق سوخت دارند و محصولات صادراتی را نیز به بازار داخلی می دهند.

حاجی دلیگانی با بیان اینکه در این زمینه باید شعبه ای از دادسرای اقتصادی و مقابله با مفاسد اقتصادی، برای مقابله با قاچاق سوخت تشکیل شود و به موارد مشکوک رسیدگی کند، افزود: باید یکی از آزمایشگاه های استاندارد در اسرع وقت، نمونه کالای صادراتی را رسیدگی کند که آیا ترکیب این کالا همان است که طبق قانون و در اظهارنامه صادراتی و گمرکی اعلام شده است؟ یا این که بخشی از آن را سوخت و گازوئیل و نفت سفید تشکیل می دهد؟

وی افزود: اگر یک آزمایشگاه استاندارد برای این امر اختصاص یابد و به سرعت به موضوع رسیدگی کند و به جای چند ماه تاخیر در نتیجه آزمایش، ظرف چند روز پاسخ دهد که ترکیب محصولات صادراتی چیست، در آن صورت می تواند مانع صادرات میلیاردها دلار سرمایه از کشور شود و جلوی قاچاق سوخت یارانه ای را بگیرد.

عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه در شرایطی که هزینه یارانه اختصاص یافته به این سوخت میلیاردها دلار است، نباید برای ایجاد یک شعبه خاص رسیدگی به قاچاق و تشکیل یک آزمایشگاه استاندارد، کم کاری شود، گفت: بلکه در کشوری که سال ها با موضوع سوخت ارزان مواجه است و پدیده قاچاق وجود داشته است، باید به صورت حرفه ای برخورد شود و همواره به این موضوع توجه شود که قاچاقچیان و شبکه های سازمان یافته همواره قانون را دور می زنند و از ماموران قانون جلوتر حرکت می کنند و لذا مجلس و دولت، قوه قضاییه، سازمان استاندارد، بازرسی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و… باید تمهیدات لازم را در این زمینه در نظر بگیرند و فورا محموله های بزرگ صادراتی را رسیدگی کنند.

حاجی دلیگانی ادامه داد: برای رسیدگی تخصصی به موضوع قاچاق سوخت، می توان کمیته ای مرکب از نمایندگان پالایشگاه ها، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و سوخت، قوه قضاییه، گمرک و سازمان استاندارد تشکیل داد و به این موضوع رسیدگی کرد.

وی افزود: این کمیته باید زیر نظر رئیس جمهور یا رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا کار کند تا به صورت محرمانه یا مستقیم مسوولان را در جریان امر قرار دهد و اجازه اعمال نفوذ به باندهای قدرت و ثروت و شبکه های سازمان یافته را ندهد.

عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه اگر نوعی کار اطلاعاتی و حرفه ای انجام شود می تواند مانع از قاچاق سوخت در چارچوب کالاهای صادراتی شود، افزد: دولت باید طبق قانون عمل کند و اگر نیاز به وضع و یا اصلاح قانون در مجلس است، لایحه ارائه کند.. همچنین مجلس و بخصوص کمیسیون انرژی مجلس هم باید تمام توان و تلاش خود را در این زمینه بکار گیرد تا از قاچاق سازمان یافته سوخت و خروج میلیاردها دلار سرمایه کشور به نفع عده ای خاص جلوگیری و مصرف سوخت کشور نیز مهار شود.

حاجی دلیگانی با بیان اینکه کشور ما برای ۱۰۰ سال آینده با قاچاق سوخت و انرژی، به شکل های مختلف مواجه خواهد بود، افزود: این موضوع جدیدی نیست و تمامی هم ندارد و لذا باید سازمان های تخصصی برای مقابله با قاچاق ثروت مردم ایران و نفت وگ از و سایر محصولات تشکیل شود و به صورت حرفه ای و تخصصی شعبه دادگستری، کمیته ای از مسوولان، آزمایشگاه استاندارد و مجوزهای بازرسی خاص داشته باشد تا به محض کسب اطلاع یا مشکوک شدن به محموله های صادراتی، رسیدگی لازم را انجام دهند و اجازه خروج سوخت یارانه ای را از کشور به صورت قاچاق ندهند.

وی گفت: دولت باید به منافع خود و ملت توجه کند و اگر قرار است که محصولات و کالایی صادر شود و به کشور همسایه برود باید با قیمت مناسب و منطقی و بین المللی و به صورت قانونی انجام شود و نباید در چارچوب و پوشش صادرات، شاهد قاچاق کالا و سوخت باشیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد: نمایندگان مجلس و دولت و نهادهای مسوول از جمله قوه قضاییه باید به گزارش های داخلی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توجه نماید و برای مقابله با این پدیده شوم که خسارت های بسیاری به اقتصاد و مردم و دولت وارد می کند، راهکاری ارائه دهد.

حاجی دلیگانی اضافه کرد: در این زمینه باید به تجربه کشورهای مختلف در مقابله با قاچاق توجه شود و نباید اجازه داد کسانی به نام صادر کننده، قاچاق سوخت انجام دهند و منافع ملت ایران را هدر بدهند و به ثروت افسانه ای برسند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید