تشریح برنامههای اولین دوره لیگ جهانی والیبال نشسته/ جوایز 30 هزار دلاری برای تیمها و نفرات برتر مسابقات
دبیرکل پاراوالیبال منطقه آسیا و اقیانوسیه به تشریح برنامههای اولین دوره رقابتهای لیگ جهانی والیبال نشسته پرداخت.
به گزارش فارس، هادی رضایی صبح امروز در نشست خبری پاسخگوی اهالی رسانه بود. وی با بیان اینکه بعد از پارالمپیک ریو نفرات جوان تازهای به تیم ملی مردان اضافه شد و در ترکیب تیم بانوان هم شاهد تغیرات 50 درصدی بودیم، گفت: با توجه به اینکه میانگین سنی تیم والیبال نشسته بانوان بالا بود و برنامه خاصی نداشتیم، هدفمان کسب سهمیه مسابقات جهانی بود سعی کردیم بیشتر به جوانان میدان دهیم. به همین منظور حدود نیمی از تیم تغییر و جوانان جایگزین آنها شدند.
رضایی افزود: برای حضور در بازیهای پاراآسیایی جاکارتا 12 اردو برای تیم ملی مردان و 9 اردو برای تیم ملی بانوان برنامهریزی شده است. تیم ملی مردان باید در 4 رویداد پیش رو شرکت کنند و بانوان نیز 3 رویداد رسمی را در برنامه خواهند داشت.
با حضور روسیه و آلمان در ایران درآمدزایی داشتیم
رئیس انجمن والیبال نشسته درباره حضور تیمهای روسیه و آلمان، گفت: درخواستهای زیادی برای اعزام مربی و یا برگزاری اردوهای تدارکاتی به ما میرسد. تیمهای روسیه و آلمان نه تنها تمام هزینههایشان برای حضور در ایران را پرداخت کردند بلکه ما از حضور این تیمها درآمدزایی هم داشتیم. با توجه به محرومیت روسها آنها بعد از یک سال غیبت هم در بخش بانوان و هم مردان قهرمانی اروپا دست یافته است که نشان از سرمایهگذاری بالای آنها در ورزش معلولین به خصوص والیبال نشسته دارند. روسیه در قهرمانی اروپا بوسنی را شکست داد و در بخش بانوان هم تنها یک ست را به حریفان واگذار کردند که به نظر میرسد حریف سرسختی برای ما خواهند بود. در لیگ جهانی بانوان هم که با حضور 6 تیم برتر جهان برگزار شد، روسها مقتدرانه قهرمان شدند.
رضایی با بیان اینکه از 4 کشور جهان درخواست حضور و آموزش مربیان در اردوهای تیم ملی ایران را داشتهایم، گفت: کشورهای مجارستان، ایتالیا، برزیل، درخواست اعزام مربی را داشتند. مجارها خواستار حضور 4 مربی برای آموزش در ایران شده است. با توجه به اینکه آنها در سال 2019 میزبان مسابقات قهرمانی اروپا هستند به دنبال سرمایهگذاری بیشتری برای موفقیت میباشند.مربیان روسیه بعد از قهرمانی در اروپا از برگزاری اردوی تدارکاتی با تیم ملی کشورمان به عنوان یکی از عوامل موفقیت خود یاد کرده و از ما تشکر کرده است.
وی درباره مسابقات لیگ والیبال نشسته، گفت: لیگ مردان در 15 روز دیگر آغاز خواهد شد و لیگ بانوان هم 29 دی ماه قرعهکشی میشود و تلاش میکنیم پیش از پایان سال مسابقات آنها را برگزار کنیم. بعد از 5 سال وقفه مسابقات قهرمانی کشور بانوان را از سال گذشته استارت زدیم و امسال هم برگزار کردیم.
بوسنی از عدم حضور در لیگ جهانی پشیمان شد اما دیر شده بود
دبیرکل پاراوالیبال منطقه آسیا و اقیانوسیه ادامه داد: سال گذشته در مجمع جهانی والیبال نشسته تصمیم به برگزاری لیگ جهانی این رشته گرفته شد. سال قبل مسابقات بانوان در چین برگزار شد که جوائز دلاری خوبی هم به تیمها و بازیکنان برتر اهدا شد. البته گرفتن میزبانی چنین مسابقاتی در چنین سطح بالایی به راحتی امکان پذیر نیست اما با توجه به سوابق خوبی که ایران در این رشته دارد بدون هیچ درنگی با میزبانی ما موافقت شد. برای 10 تیم برتر توسط فدراسیون جهانی و ایران دعوتنامه ارسال کردیم. تیمهای ایران، برزیل، بوسنی، مصر، آلمان، روسیه، آمریکا، هلند و چین به عنوان 10 تیم برتر رنکینگ جهانی دعوتنامه دریافت کردند که چین و مصر انصراف خود را همان ابتدا اعلام کردند. مصر دلیل این موضوع را روابط سیاسی عنوان کرد. بوسنی هم در 8 سال اخیر نه دعوتنامهای برای ما فرستاده نه در مسابقاتی که ما حضور داشتهایم شرکت کرده است و هیچ پاسخی ندادند هر چند که بعد از نهایی شدن تیمها طی روزهای گذشته آنها ابراز علاقه کردند اما دیر شده بود. کشورهای هلند و ژاپن را نیز به عنوان رزرو در نظر گرفتیم. چرا ژاپن؟ با توجه به میزبانی توکیو در پارالمپیک 2030 این فرصت به آنها داده شد تا تعاملات خوبی با میزبان این رقابتها برقرار کنیم.
وی با بیان اینکه اولین دوره لیگ جهانی والیبال نشسته از 29 فروردین سال 97 تا 5 اردیبهشت به میزبانی تبریز برگزار خواهد شد،گفت: 30 هزار دلار جایزه نقدی برای تیمها و نفرات برتر مسابقات در نظر گرفته شده که به تیمهای اول تا سوم به ترتیب 12،6و 4 هزار دلار اهدا خواهد شد که بازیکن برتر مسابقه 2 هزار دلار و به 6 بازیکن برتر هر پست نیز هزار دلار اهدا میشود. از سوی دیگر تمام کلاسبندیهای گذشته با توجه به تصمیم جدید ابطال میشود و کلاسبندی جدید بازیکنان در این مسابقات انجام خواهد شد. به طوریکه قرار است کلاسبندی برای تمام رشتهها یکسان شود. هر چند که بسیاری از کشورهای عضو مخالف این موضوع هستند اما اصرار به کلاسبندی جدید است.
رضایی درباره برگزاری مسابقات قهرمانی جهان در هلند گفت: برای اولین بار قرار است مسابقات جهانی با سبک جدید به میزبانی 5 شهر در هلند برگزار شود. این مسابقات در سالهای قبل با حضور 12 تیم در بخش مردان و بانوان برگزار میشد و امسال قرار است با حضور 16 تیم برگزار شود که مسابقات مردان و بانوان به صورت جداگانه انجام خواهد شد. تیمها در 4 گروه 4 تیمی به رقابت میپردازند. مسابقات مقدماتی بانوان در شهر آرنهم آغاز میشود که دو تیم برتر هر گروه به مرحله بعد صعود میکند. 8 تیم راه یافته به دور دوم عازم روتردام میشوند تا تکلیف تیمهای برتر مشخص شود. مسابقات آقایان نیز با حضور 16 تیم در شهر ولتو ْغاز میشود که 8 تیم برتر مسابقات مرحله بعد را در ایدنوون پیگیری میکند. 4 تیم برتر در شهر هاگوی مسابقات نیمه نهایی رده بندی و فینال را برگزار خواهند کرد. به نظر میرسد هدف از برگزاری این رقابتها در 5 شهر توسعه و گسترش والیبال نشسته در کشور هلند به عنوان خاستگاه اصلی این رشته در سطح جهان است. چنین برنامهریز حرفهای و سرمایهگذاری در ورزش معلولین در یک رشته بیسابقه بوده است.
چرا تهران با یک سوم جمعیت کشور در لیگ والیبال نشسته نماینده ای ندارد؟
دبیرکل پاراوالیبال منطقه آسیا و اقیانوسیه با انتقاد از باشگاههای والیبال تهران به دلیل عدم تیمداری در والیبال نشسته، گفت: تهران 9 سال است هیچ تیمی در والیبال نشسته ندارد حتی در مسابقات قهرمانی کشور بانوان هم شرکت نکردند و هیچ عضوی از تهران 20 میلیون نفری در تیم ملی بانوان در پارالمپیک ریو حضور نداشت. چرا تیمهایی مانند پیکان، سایپا و بانک سرمایه که هزینههای کلانی در والیبال انجام میدهند حاضر نیستند تنها با 5 درصد آن هزینهها در لیگ والیبال نشسته تیمداری کنند. در حالی که این تیمها تنها با 400 میلیون تومان میتوانند قهرمان لیگ والیبال نشسته شوند اما حاضرند برای یک بازیکن یک میلیارد و 300 و حتی یک میلیارد و 700 میلیون تومان هزینه کنند اما یک تیم کامل را در یک فصل با 400 میلیون و شانس قهرمانی تحت پوشش قرار ندهند. از طرفی وقتی به ترکیب مدیران عامل و هیأت مدیره این باشگاهها نگاه میکنیم اکثرا از جانبازان، ایثارگران و خانواده شهدا هستند. مگر این باشگاهها کارمند معلول ندارد؟ عیادت بیمار نروید بلکه به فکر زندهها و سالمها باشید. در حالی که 15 تا 20 میلیارد تومان سالانه برای والیبال هزینه میشود، از حضور در المپیک خوشحال میشویم اما والیبال نشسته 8 فینال پارالمپیک را تجربه کرده است.
رضایی خاطرنشان کرد: احساس میکنم هیچ کدام از اعضای هیأت مدیره این باشگاهها از پیشنهاد ما به مدیرعامل برای تیمداری برای والیبال نشسته اطلاعی ندارند یا اینکه مدیران عامل از این پیشنهاد در جلسات هیأت مدیره به خوبی دفاع نمیکند. درخواست ما هم به اندازه هزینه تبلیغاتی است که این تیمها پرداخت میکنند و توقع بیشتری هم نداریم. وقتی بایرن لورکوزن کل والیبال نشسته آلمان را تحت پوشش قرار میدهد یا تیمهای دو ومیدانی معلولان آلمان به هامبورگ و تنیس روی میز معلولین به زیمنس سپرده میشود باشگاههای مطرح ما نیز باید در این زمینه گام بردارند. ما پتانسیل بالایی در والیبال نشسته با این همه افتخارات داریم. اما آیا پایتخت به عنوان یک سوم جمعیت این کشور نباید نمایندهای داشته باشد؟ امیدوارم رسانهها این پرسش را از مسئولان باشگاههای تهرانی مطرح کنند و پاسخ قانع کنندهای دریافت کنند.