ترامپ چگونه فکر و ذکر رهبران اروپا را بهم ریخته است؟

    کد خبر :1127584
ترامپ و رهبران اروپا

تحولات اخیر در سیاست خارجی ایالات متحده، رهبران اروپا را با چالشی جدی روبه‌رو کرده است. دونالد ترامپ، با تلاش برای نزدیکی به روسیه و کاهش تعهدات نظامی در اروپا، نگرانی‌های عمیقی را در میان سیاستمداران اروپایی برانگیخته است. در این میان، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، تلاش دارد با برگزاری نشست‌های اضطراری، رهبری سیاسی اروپا را در این بحران به دست گیرد. اما درحالی‌که وفاداری سنتی آمریکا به اروپا زیر سؤال رفته، شکاف‌های جدیدی در اتحاد غربی در حال پدیدار شدن است.

بازتابتحولات جدید در سیاست خارجی ایالات متحده، رهبران اروپایی را به شدت نگران کرده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا که بار دیگر به صحنه سیاست بازگشته، نشانه‌هایی از تغییر در سیاست‌های واشنگتن نشان داده که پیامدهای عمیقی برای آینده اروپا دارد.

واشنگتن و مسکو؛ دوستی غیرمنتظره؟

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های اروپایی‌ها، تمایل آشکار ترامپ برای نزدیکی به روسیه و کاهش تعهدات نظامی آمریکا در اروپا است. ترامپ، که همیشه نگاه متفاوتی به ناتو داشته، این بار به نظر می‌رسد که قصد دارد نیروهای آمریکایی را از خاک اروپا خارج کند. این تغییر موضع باعث شده رهبران اروپایی از جمله امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، به سرعت وارد عمل شوند. مکرون، که خود را به عنوان رهبر سیاسی قاره معرفی کرده، تصمیم گرفته است در کاخ الیزه میزبان یک نشست اضطراری برای بررسی این تغییرات باشد.

اروپا در حاشیه مذاکرات صلح اوکراین

به نوشته اسکای نیوز؛ سه عامل کلیدی، نگرانی‌های رهبران اروپا را تشدید کرده است. نخست، تصمیم ترامپ برای برگزاری مذاکرات صلح اوکراین بدون حضور اروپا و حتی شاید بدون مشارکت خود اوکراین. این در حالی است که جنگ اوکراین مستقیماً امنیت، اقتصاد و حتی بافت فرهنگی اروپا را تحت تأثیر قرار داده است.

طرح‌های بحث‌برانگیز ترامپ؛ از گرینلند تا غزه

دومین عامل نگران‌کننده برای اروپا، مواضع بحث‌برانگیز ترامپ در مورد گرینلند و غزه است. ترامپ از ایده تصاحب این مناطق به واسطه پول سخن گفته و در مورد غزه، حتی سرمایه شخصی خود را به میان کشیده است. برخی دیپلمات‌های اروپایی، این نگاه را به نوعی بازگشت به استعمار تلقی می‌کنند. این موضوع به‌ویژه برای دانمارک، که گرینلند را تحت حاکمیت خود دارد، حساسیت‌برانگیز شده است.

سخنرانی جنجالی در مونیخ

عامل سوم، سخنرانی جنجالی جی‌دی ونس معاون ترامپ در کنفرانس امنیتی مونیخ بود. این سخنرانی، که بسیاری از حضار آن را توهین‌آمیز و تحقیرکننده دانستند، موجب ناخرسندی رهبران اروپایی شد. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، آشکارا نارضایتی خود را ابراز کرد. یکی از دیپلمات‌های اروپایی نیز در واکنش به اظهارات ونس گفت: «او زمانی ترامپ را یک فاشیست غیرقابل اعتماد می‌دانست، حالا چطور می‌تواند از برتری تصمیمات ترامپ سخن بگوید؟»

شکاف در اتحاد غربی

نشست مونیخ همچنین شاهد دیدار معنادار ونس با آلیس وایدل، رهبر حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD)، بود. این حزب که در آستانه انتخابات آلمان در جایگاه دوم نظرسنجی‌ها قرار دارد، پیش‌تر از سوی ایلان ماسک نیز حمایت شده است. این در حالی است که مکرون، ماسک را به دخالت در انتخابات متهم کرده است.

دوستان و دشمنان ترامپ در اروپا

البته ترامپ همچنان حامیانی در اروپا دارد. ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، یکی از متحدان نزدیک او محسوب می‌شود. رهبرانی مانند روبرت فیکو در اسلواکی نیز به خط‌مشی ملی‌گرایانه ترامپ علاقه‌مند هستند. حتی جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، که تنها رهبر اروپایی حاضر در مراسم تحلیف ترامپ بود، تلاش دارد نقش میانجی بین اروپا و آمریکا را ایفا کند.

با این حال، اکثریت رهبران اروپا که از جریان‌های میانه‌رو برخاسته‌اند، هنوز در جستجوی راهی برای مواجهه با سیاست‌های جدید ترامپ هستند. به نظر می‌رسد که آنها باید به سرعت تصمیم‌گیری کنند، زیرا نشانه‌ای از فروکش کردن طوفان سیاسی ترامپ دیده نمی‌شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید