ترامپ بی تجربه چند هفته پیش ایران و آمریکا را تا آستانه جنگ پیش برد اما …

    کد خبر :582752

کتی کیزر در نشریه لوب لاگ نوشت: این باور رایج در بین بسیاری از سیاست مداران آمریکایی وجود دارد که مردم اهمیت زیادی برای سیاست خارجی کشور قائل نیستند. اما اخیرا قانون گذاران کشور در مدت بحث بر سر لایحه اختیارات دفاع ملی برای سال ملی ۲۰۲۰ نشان دادند که روند سابق در حال تغییر است.

در ادامه این مطلب آمده است: هفته گذشته نمایندگان مجلس تعدادی لایحه مهم را در ارتباط با سیاست خارجی کشور به تصویب رساندند. بسیاری از نمایندگان به دنبال تغییر سیاست خارجی جنگ طلبانه آمریکا در سال‌های گذشته هستند. آن‌ها خواستار توقف حمایت نظامی آمریکا از جنگ عربستان در یمن شدند. آن‌ها همچنین دولت ترامپ را موظف کردند که برای اقدام نظامی علیه ایران ابتدا از مجلس مجوز بگیرد و بدین ترتیب احتمال شروع جنگی دیگر در خاورمیانه را کاهش دادند.

رو خانا، نماینده دموکرات کالیفرنیا و مت گائتز، نماینده جمهوری خواه ایالت فلوریدا ضمیمه‌ای را به لایحه بودجه دفاعی سالانه اضافه کردند که بر اساس آن دولت بدون مجوز مجلس اجازه حمله به ایران را نخواهد داشت. تقریبا همه نمایندگان دموکرات و ۲۷ نماینده جمهوری خواه به این بند از بودجه دفاعی سالانه رای مثبت دادند. البته پیش از این دو سناتور آمریکایی با نام‌های تام اودال و تیم کین نیز لایحه مشابهی را در کنگره آمریکا تصویب کرده بودند.

هم زمان، بیشتر کاندیدا‌های حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ به این اجماع رسیده اند که آمریکا باید دوباره به توافق برنامه جامع اقدام مشترک با ایران ملحق شود. آن‌ها معتقدند که بازگشت به توافق هسته‌ای اولین گام برای احیای اعتبار آمریکا و تضمین منافع ملی کشور خواهد بود. خانم باربارا لی، نماینده ایالت کالیفرنیا و جان شاکوفسکی، نماینده ایالت ایلینویز لایحه‌ای را برای بازگرداندن آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران ارائه کردند.

اقدامات اخیر کنگره و مجلس نمایندگان آمریکا بی سابقه بودند. قانون گذاران آمریکایی در گذشته تمایلی به پایان دادن به جنگ‌های بی پایان آمریکا نشان نمی‌دادند. شاید بازگشت تیمی از افراد تندرو به کاخ سفید باعث شکل گرفتن این ائتلاف مشترک علیه جنگ طلبی شد. جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه کشور در حال سوق دادن کشور به سمت درگیری نظامی با تهران هستند. آن‌ها با حمایت عربستان، امارات و اسرائیل توانستند سیاست خصمانه و جنگ طلبانه خود در قبال ایران را به محور اصلی رویکرد منطقه‌ای ترامپ تبدیل کنند. این در حالی است که تشدید تنش‌ها با تهران نتیجه‌ای جز بی ثبات شدن منطقه به دنبال نداشته است.

علاوه بر این، سیاست جنگ طلبانه تیم ترامپ باعث شد که ائتلافی از فعالان چپگرا و راستگرا در آمریکا مجلس کشور را برای جلوگیری از جنگی دیگر در منطقه تحت فشار قرار دهند. آن‌ها در ابتدا از نمایندگان مجلس درخواست کردند که به حمایت نظامی آمریکا از جنگ عربستان و امارات در یمن پایان دهند. آن‌ها اکنون توجه خود را بر روی پیشگیری از جنگ با ایران متمرکز کرده اند. تلاش‌های فعالان ضد جنگ نتیجه خوبی به همراه داشته است. مجلس آمریکا در طول دو سال اخیر لوایح بیشتری را در مقایسه با ۱۶ سال گذشته تصویب کرد.

سیاست کنونی دولت ترامپ در قبال تهران دو کشور را به سمت درگیری نظامی سوق می‌دهد. هنوز مشخص نیست که آیا مجلس آمریکا می‌تواند مطابق با قانون اساسی کشور دوباره اختیار تصمیم گیری در مورد مسائل جنگ و صلح را در دست بگیرد و مانع بروز جنگی دیگر در خاورمیانه شود. ترامپ هیچ تجربه‌ای در حوزه سیاست خارجی ندارد و چند هفته پیش دو کشور را تا آستانه جنگ پیش برد. اقدامات اخیر مجلس نشان می‌دهند که بالاخره قانون گذاران کشور در حال گوش دادن به حرف مردم آمریکا هستند. جامعه کشور اهمیت زیادی برای سیاست خارجی قائل هستند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید