محمدرضا پوریافر  شهردار منطقه 21 در آئین بهره برداری از پروژه‌های این منطقه در قالب هفتاد و ششمین پویش افتخار و امید، گفت: امروز چند پروژه شامل هشت زمین چمن مصنوعی به مساحت ۱۳ هزار متر مربع به همراه یک سرای محله و مرکز طوطیا که مربوط به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان است به بهره برداری می‌رسد. به این ترتیب همه ۱۳ محله منطقه ۲۱ دارای سرای محله خواهند شد که خدمات ۹ گانه به همراه امکانات مناسب شامل کتابخانه و … را دارا هستند.

وی تأکید کرد: از هشت زمین چمنی که امروز به بهره برداری می‌رسد سه زمین احداثی و مابقی بازسازی بوده که در مجموع ۶۰۰ میلیارد ریال هزینه احداث و بازسازی این زمین‌ها بوده است. یکی از مشکلات منطقه ۲۱ کمبود مجموعه‌های ورزشی بود که از ابتدای مدیریت شهری جدید این موضوع در دستور کار قرار گرفت و به زودی سه زمین چمن مصنوعی دیگر نیز در سطح منطقه ۲۱ به بهره برداری می‌رسد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص کیفیت پایین چمن مصنوعی استفاده شده در مجموعه‌های ورزشی تازه احداث شده، اظهار کرد: ما تلاش کرده‌ایم از چمن مصنوعی با کیفیت مناسب استفاده کنیم.

شهردار منطقه ۲۱ درباره احداث تراموا در منطقه ۲۱ نیز گفت: مشاور در این زمینه در حال کار است که مقرر است از سه راه تهرانپارس تا میدان آزادی تراموا ادامه داشته باشد؛ اما ما دنبال کرده‌ایم تا تراموا به وردآورد برسد که می‌تواند تحقق این موضوع کمک بسیار خوبی برای منطقه ۲۱ باشد. پیش از این مقرر بود طرح اتوبوس‌های بی آر تی اجرا شود که امروز به تراموا تغییر کرده است.

وی درباره احداث مترو در سطح منطقه ۲۱ نیز گفت: منطقه ۲۱ بر اساس طرح مصوب سه ایستگاه در خط ۱۱ خواهد داشت ولی این پاسخگوی نیاز منطقه نیست. لذا پیگیر هستیم که خطوط ۱۰ و حتی خط ۴ از منطقه ۲۱ عبور کند تا کل سطح منطقه تحت پوشش قرار گیرد. پیشنهادات خود را به همراه معرفی زمین در این حوزه ارائه کرده‌ایم.

شهردار منطقه ۲۱ در پاسخ به سوالی در خصوص معضل حضور دستفروشان در بلوار اصلی تهرانسر منتهی به میدان کمال الملک، گفت: دستفروشی یکی از معضلات شهر تهران است که مدیریت شهری باید برای حل این معضل برنامه ریزی کند و البته دست به عصا حرکت کند. در خصوص بلوار اصلی تهرانسر پیگیری‌های زیادی را از طریق شرکت شهربان و ساماندهی صنایع و مشاغل و نیروی انتظامی انجام دادیم تا این ساماندهی محقق شود.

وی افزود: در همین راستا زمینی را در محدوده همین بلوار شناسایی و معرفی کرده‌ایم تا ساماندهی در همین بلوار انجام شود. برخی از این دستفروشان حدود ۲۰ تا ۳۰ سال است که در همان محور فعالیت می‌کنند و معیشت آنها وابسته به این کار است. لذا تلاش کرده‌ایم این افراد را در همان بلوار ساماندهی کنیم. موضوع به صورت جدی در حال پیگیری است و هماهنگی‌های بین بخشی را انجام خواهیم داد تا این مشکل با یک طرح موفقیت‌آمیز حل شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص زمان تحقق ساماندهی دستفروشان و حل معضلات شهروندان در بلوار تهرانسر ناشی از حضور دستفروشان گفت: وظیفه شهرداری منطقه هماهنگی بین بخشی است. طرح‌های موقتی تا کنون در جهت ساماندهی اولیه انجام شده، اما طرح ساماندهی اصلی نیازمند هماهنگی‌های بین بخشی است. زمینی را برای ساماندهی در همان محل معرفی کردیم و دستفروشانی که معیشت آنها وابسته به این کار است نیز از طریق معتمدین و اداره اجتماعی نواحی ساماندهی آنان انجام شده است.

پوریافر در پاسخ به سوالی در خصوص شبکه فاضلاب منطقه ۲۱ نیز گفت: منطقه ۲۱ کمترین پوشش شبکه فاضلاب در سطح شهر تهران را دارد و در کل این منطقه تنها ۲۰ درصد شبکه فاضلاب اجرایی شده است. شرکت آب و فاضلاب بر اساس بودجه خود کار را به پیش می‌برد، اما این میزان نسبت به نیاز منطقه بسیار کمتر است. ما در حوزه اعطای مجوزها هماهنگی و همراهی کاملی داریم تا زمانبر نشود؛ اما با بودجه فعلی تکمیل شبکه فاضلاب منطقه ۲۱ بسیار زمانبر خواهد بود.

وی درباره کنترل ساخت و سازهای غیر مجاز در سطح منطقه ۲۱ نیز گفت: ساخت و سازهای غیر مجاز در سطح منطقه پیگیری می‌شوند و از بروز آنها جلوگیری می‌کنیم. البته در حال حاضر آمار دقیقی از این موضوع ندارم؛ اما پیگیری ساخت و سازهای غیر مجاز به صورت جدی دنبال می‌شود تا این نوع از ساخت و سازها در سطح منطقه ۲۱ شکل نگیرد.

محمدامین توکلی زاده نیز در حاشیه آئین بهره برداری از پروژه‌های منطقه ۲۱ گفت: امروز در قالب هفتاد و ششمین پویش امید و افتخار که به بهره برداری از پروژه‌های منطقه ۲۱ اختصاص پیدا کرده است در راستای تحقق تحول نرم افزاری شهر تهران شاهد افتتاح شش مجموعه ورزشی بازسازی شده در منطقه ۲۱ هستیم. همچنین دو مجموعه ورزشی نیز به تازگی احداث شده که امروز به بهره برداری رسیده است.

وی افزود: مجموعه سرای محله نیز در یکی از محلات منطقه ۲۱ امروز به بهره برداری رسید. همچنین این منطقه در پویش «قهرمان شهر» نیز جایگاه خوبی پیدا کرده که امیدواریم در نتایج نیز رتبه خوبی را کسب کند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص تعرفه مجموعه‌های ورزشی شهرداری تهران گفت: همه تعرفه‌ها در همه حوزه‌ها تابع مصوبات شورای شهر تهران است و همه موظف هستیم به گونه‌ای نظارت کنیم که اجرای مصوبات شورای شهر تهران به صورت کامل محقق شود. در حال حاضر تعرفه‌هایی که برای مجموعه‌های ورزشی شهرداری تهران اخذ می‌شود حتی نسبت به تعرفه‌های دولتی نیز پایین‌تر است و خوشبختانه خدمات خوبی با قیمت‌های مناسبی به شهروندان ارائه می‌شود.

وی در خصوص تشکیل هلدینگ گردشگری در شهرداری تهران نیز گفت: برای رسیدن به سازمان گردشگری که مصوبه شورای شهر تهران است با برگزاری جلسات مختلف، تدبیری از سوی شهردار تهران صورت گرفت که با توجه به گستردگی زیرساخت‌های گردشگری در تهران شامل بوستان‌ها، محیط‌های طبیعت گردی، موزه‌ها و … ، ساماندهی توسط یک سازمان بالادستی انجام می‌گیرد.

وی ادامه داد: ظرف سال‌های گذشته اتفاقات خوبی در حوزه گردشگری تهران رخ داده اما منسجم نبوده، لذا شهردار تهران دستور دادند شورای سیاستگذاری شکل بگیرد که مقدمات ایجاد هلدینگ گردشگری را دنبال کند و شرکت‌های مجموعه شهرداری تهران که در اساسنامه آنها موضوع گردشگری وجود دارد و یا زیرساخت‌هایی در این حوزه دارند عضو این هلدینگ خواهند شد و تحت یک نظام واحد وارد این حوزه خواهند شد.

وی تاکید کرد: هیچ اتفاق ادغامی و ساختاری جدید روی نخواهد داد و از مجموعه‌های موجود استفاده خواهد شد. همه مجموعه‌ها عضو این هلدینگ می‌شوند و سیاست‌گذاری در آن انجام خواهد شد.

وی افزود: شرکت توسعه فضاهای فرهنگی اطلس کامل نیازهای فرهنگی ورزشی تهران را تهیه خواهد کرد تا در طرح تفصیلی جدید شهر تهران این نیازها گنجانده شود و سهم این موضوع در طرح تفصیلی تثبیت شود. در سال آینده نیز برای رفع این نیازها در بودجه پیگیری‌های لازم را انجام خواهیم داد.