تحلیلگر آمریکایی:ترامپ از پایبندی ایران به توافق هسته ای عصبانی است
«استیو بِنِن» (Steve Benen) تحلیلگر سیاسی آمریکایی با ابراز نگرانی از تاثیر رویکرد رئیس جمهوری آمریکا بر آینده برجام گفت که دونالد ترامپ از اینکه می بیند بر خلاف انتظارش، ایران پایبند به توافق هسته ای بوده عصبانی است.
بِنِن دیروز (سه شنبه به وقت محلی) در تارنمای ‘ام. اس. ان. بی. نیوز’ نوشت: مساله بزرگ دونالد ترامپ این است که یکی از پرونده های مهم سیاست خارجی ایالات متحده دقیقا همانطور که طراحی شده است، کار می کند و او آرزو دارد که نکند.
وی تصریح کرد: ترامپ به عنوان یک نامزد ریاست جمهوری گفته بود که توافق هسته ای بین المللی با ایران فاجعه است. با این حال در جایگاه یک رئیس جمهوری کشف کرده است که این سیاست کاملا خوب عمل می کند و از این مساله بشدت خشمگین است. هدف جدید ترامپ این است که از پاسخی هایی آغاز کند که برای وی خوشایند است و سپس از تیم خود بخواهد که با مهندسی معکوس آن پاسخ ها، به نتیجه دلخواه وی برسند.
تحلیلگر آمریکایی افزود: ترامپ بشدت می خواهد باور داشته باشد که این توافق کار نمی کند و هنگامی که واقعیت ها در مسیری مخالف است، ناراحت می شود و می گوید پس لابد واقعیت ها باید اشتباه باشند، زیرا فرض های او حتما درست هستند.
بِنِن هشدار داد: به نظر می رسد کاخ سفید قصد دارد تا ‘اثبات’ کند که خواسته ترامپ درست است و این به معنای خطر برای آینده توافق هسته ای با ایران است.
در حالیکه اخیرا حملات لفظی کاخ سفید به توافق هسته ای افزایش یافته است، تارنمای ‘فارین پالیسی’ خبر داده است که ترامپ در حال زمینه چینی برای خروج از برجام است.
این تارنما افزود: ترامپ از توصیه های ‘رکس تیلرسون’ وزیر امور خارجه اش، درباره حفظ توافق هسته ای با ایران ناراضی و از اینکه مجبور شده دو بار به پایبندی ایران به برجام اذعان کند، عصبانی است.
رئیس جمهوری آمریکا به همین دلیل می خواهد موضوع ارزیابی باقی ماندن کشورش در برجام را به اشخاص مورد اعتماد خود در کاخ سفید بسپارد تا در ماه اکتبر (مهر-آبان) اعلام کنند ایران پایبند به توافق هسته ای نیست.
فارین پالیسی نوشت: رئیس جمهوری به این تیم گفته است که باید کاری کنند که وی بتواند در ظرف 90 روز برجام را لغو کند و این وظیفه آنهاست.
تارنمای آمریکایی از قول یک مقام این کشور افزود که این اقدام ترامپ نشانه افزایش تنش میان کاخ سفید با وزیر خارجه است.
توافق هسته ای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حاصل مذاکراتی دشوار و طولانی بود که بدون احتساب سوابق بحث با تروییکای اروپایی، دست کم از توافق نوامبر 2013 ژنو، به مدت حدود 20 ماه ادامه داشت تا سرانجام در 14 ژوییه 2015 (23 تیر 94) در وین به سرانجام رسید.