تجربه تخریب زیست بوم چنارها در محور ولیعصر نباید تکرار شود
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر با بیان اینکه دارایی طبیعی و اصلی محور ولیعصر (عج) درختان چنار این خیابان هستند، خاطرنشان کرد: نگرانی شورای شهر حفظ پایداری و ادامه بقای این درختان است چراکه فعالیتهای عمرانی و مداخلات صورت گرفته از جمله بهسازی پیادهرو این محور در سالهای گذشته ضربات سنگینی به این درختان وارد کرد.
شصت و ششمین جلسه کمیته محیط زیست و خدمات شهری با موضوع بررسی آخرین اقدامات سازمان زیباسازی در محور خیابان ولیعصر (عج) برگزار شد.
سید آرش حسینی میلانی در ابتدای این جلسه، با اشاره به جلسات پیشین کمیته محیط زیست در رابطه با صیانت از درختان خیابان ولیعصر (عج) گفت: سازمان زیباسازی پروژههایی را به ویژه برای بهسازی پیادهرو این محور در نظر گرفته است اما با توجه به تجربیات ۲۰ سال اخیر و اقداماتی که در گذشته موجب لطمه وارد شدن به درختان این خیابان شده است، ضرورت دارد که اقدامات جدید این سازمان به درختان این محور ضربه وارد نکند.
وی با تاکید بر ارائه گزارشی از برنامههای سازمان زیباسازی درخصوص خیابان ولیعصر (عج) به شورای شهر اظهار کرد: شورای شهر باید از رئوس، اصول و جزییات برنامههای سازمان زیباسازی درخصوص خیابان ولیعصر (عج) مطلع باشد تا بتوان با کمک شورا، اقدامات سازگار با محیط زیست را در این محور محقق ساخت. همچنین ضرورت دارد که این اقدامات در چارچوب مصوبه شورای چهارم درخصوص صیانت از درختان خیابان ولیعصر (عج) باشد.
در ادامه جلسه، میلانی رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر با بیان اینکه دارایی طبیعی و اصلی محور ولیعصر (عج) درختان چنار این خیابان هستند، خاطرنشان کرد: نگرانی شورای شهر حفظ پایداری و ادامه بقای این درختان است چراکه فعالیتهای عمرانی و مداخلات صورت گرفته از جمله بهسازی پیادهرو این محور در سالهای گذشته ضربات سنگینی به این درختان وارد کرد.
حسینی میلانی با تاکید بر ضرورت انجام مطالعات ارزیابی محیط زیستی در پیش از اجرای هر گونه عملیات عمرانی در خیابان ولیعصر (عج) ابراز داشت: وضعیت موجود درختان ولیعصر (عج) تا حدود زیادی مشخص شده است. چنارهای این خیابان در بخش هایی کاهش یافته و وضعیت خشکیدگی آنها نیز تعیین شده است. با این وجود، میزان مداخله و محل گستره اثر گزاره طرح جدید ساماندهی هنوز مشخص نیست.
وی با بیان اینکه انتظار شورا از اجرای عملیات بهسازی محور ولیعصر (عج) آن است که حدود تغییرات و همچنین ابعاد فنی و شهرسازی آن کاملا مشخص و شفاف شود، عنوان کرد: تلاش شورا رفع ایرادات طرحها است و نه توقف آنها. در این باره ضروری است ضوابط محیط زیستی و معیارهای آن کاملا مدنظر قرار گیرد. همچنین ضروری است پیمانکار، ناظر و مشاور طرح ساماندهی از منظر محیط زیستی پشتیبانی اطلاعاتی شوند.
سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با تاکید بر اینکه تجربه تخریب زیست بوم چنارها در محور ولیعصر (عج) نباید تکرار شود، یادآور شد: میزان درختان چنار در نیمه جنوبی خیابان ولیعصر (عج) کاهش یافته که نگرانکننده است که یکی از دلایل آن اجرای غیراصولی پیادهروسازی در دوران گذشته است.
برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران در ادامه این جلسه، ترمیم پیادهرو، ساماندهی جدارهها، ایجاد چندین آبنما و تغییر مبلمان شهری را از جمله برنامههای این سازمان درخصوص خیابان ولیعصر (عج) برشمرد و به تشریح آخرین اقدامات انجام شده در این رابطه پرداخت.
به گزارش ایسنا، همچنین علیمحمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستانها و فضاهای سبز شهرداری تهران نیز در این جلسه، با تاکید بر ضرورت حفاظت از درختان در هنگام اجرای بهسازی و ترمیم پیادهروهای خیابان ولیعصر (عج) تصریح کرد: در هنگام آمادهسازی بستر برای ترمیم پیادهرو در سالهای گذشته، بسیاری از ریشهها و منافذ درختان صدمه دیدند و برخی از آنها قطع شدند. نگرانی ما این است که ترمیم پیادهرو و ایجاد آبنماهای جدید ضربات جدید دیگری به درختان محور ولیعصر (عج) وارد کند.