تثبیت قیمت موبایل در بازار با وجود اجرای فاز جدید رجیستری تلفن همراه

    کد خبر :569489

قیمت موبایل در بازارهای مختلف طی هفته‌های اخیر در حالی با شرایط با ثبات رو به رو بوده که برخی از افزایش قیمت این کالا با اجرای کامل طرح رجیستری و عدم ثبت گوشیهای وارداتی مسافری خبر داده‌ بودند.

بر اساس اظهارات مقامات مختلف دولت از جمله وزیر کشور و همچنین مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وعده اجرای کامل طرح رجیستری با استفاده از تبادل اطلاعات میان سامانه مسافری گمرک و دیتا بیس گذرنامه نیروی انتظامی از ابتدای سال جاری مطرح شده بود.

در نهایت با تکمیل فرایند اتصال دو سامانه مورد اشاره از ابتدای خرداد ماه سال جاری ثبت تجاری تلفن همراه وارداتی در سامانه مسافری گمرک متوقف شد.

قیمت موبایل در بازارهای مختلف طی هفته‌های اخیر در حالی با شرایط با ثبات رو به رو بوده که برخی ذینفعان در واردات مسافری تلفن همراه از افزایش قیمت این کالا با اجرای کامل طرح رجیستری و عدم ثبت گوشیهای وارداتی مسافری خبر داده‌ بودند.

از سوی دیگر با توجه به اعمال تحریم جدید آمریکا روی یک برند چینی پیش بینی‌ها حاکی از افزایش قیمت برندهای کره‌ای ناشی از کاهش عرضه گوشیهای کرده در ایران بود که چنین موضوعی نیز در بازار تلفن همراه کشور رخ نداد و شرایط بازار با وجود قطع شدن تزریق گوشی مسافری همچنان با ثبات است.

مسئول طرح رجیستری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی گفتگویی با تسنیم گفته است، روزانه نزدیک به 20 هزار دستگاه تلفن همراه در سامانه مسافری گمرک ثبت می‌شود که اگر این عدد را به لحاظ تعطیلات رسمی به کل سال تعمیم دهیم، در سال 97 حدود پنج‌میلیون دستگاه تلفن همراه از طریق مسافران وارد کشور شده است. بر این اساس در سال 97 درمجموع 7.5 میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه از طریق رسمی (2.5میلیون دستگاه) و مسافری (پنج‌میلیون دستگاه) وارد کشور شده است.

گفتنی است، واردات موبایل مسافری مشمول 15 درصد حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده می‌شود که شامل چهار درصد حقوق گمرکی، دو درصد سود بازرگانی، 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده و یک درصد عوارض هلال‌احمر است؛ اما برای واردات رسمی علاوه‌بر این 15 درصد، چهار درصد نیز مالیات علی‌الحساب اخذ می‌شود. به‌عبارت دیگر، واردات مسافری موبایل مشمول 16 درصد حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده و واردات رسمی موبایل از طریق گمرک ایران مشمول20 درصد است؛ اما رانت واردات مسافری موبایل به همین‌جا ختم نمی‌شود، چراکه بنابر اظهارات حسین یوسفیان، مسئول طرح رجیستری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در زمان تسویه‌حساب واردکننده رسمی با سازمان مالیاتی و احتساب نرخ ارز بازار آزاد، عملا هر واردکننده رسمی حدود 36 درصد عوارض و مالیات پرداخت می‌کند.

برآوردها نشان می‌دهد با معافیت‌های مالیاتی که برای واردکنندگان موبایل مسافری ایجاد شده، عملا سالانه سه تا چهار هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی اتفاق می‌افتد که واردات مسافری را همچنان جذاب‌تر از واردات رسمی کرده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید