معاون اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی مطرح کرد؛

تبریز تحت تاثیر ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه

    کد خبر :404019

معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی مطرح کرد: تبریز و شهرهای اطراف تحت تأثیر ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه قرار دارند.

حسن عباس‌نژاد در صحن علنی شورای شهر تبریز، اظهار کرد: رسوبات، کف دریاچه ارومیه را از حالت کاسه‌ای به شکل بشقابی تبدیل کرده و با کوچکترین باد، ریزگردهای دریاچه به حرکت درآمده و باعث آلودگی در شهرهای اطراف می‌شود، البته مطالعاتی در خصوص شعاع حرکتی ریزگردها انجام نشده است.

وی در خصوص عوامل آلوده کننده هوای تبریز، بیان کرد: انتقال آلودگی کشورهای صنعتی به تبریز با بادهای مدیترانه‌ای، تغییرات اقلیمی رخ داده به صورت طبیعی و تغییرات اقلیمی ناشی از تخریب محیط زیست و فعالیت صنایع مهمترین عوامل آلودگی هوای تبریز هستند.

وی با تشریح تعدادروزهای پاک، سالم و ناسالم در سال‌های 95 و 96، خاطرنشان کرد: روند آلودگی در سال 96 از زمستان به پاییز منتقل شد که تغییرات اقلیمی در این روند موثر بود، همچنین امسال 67 روز پاک، 110 روز سالم، پنج روز ناسالم برای گروه‌های حساس، سه روز ناسالم و یک روز بسیار ناسالم در تبریز ثبت شده است.

عباس‌نژاد در خصوص اقدامات اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان برای کاهش آلودگی هوای تبریز، اظهار کرد: پایش کیفی سوخت‌های توزیعی، پایش شبانه‌روزی صنایع، توزیع سوخت‌های یورو 4، استقرار صنایع در شعاع سه کیلومتری، استقرار واحدهای مصرف کننده سوخت مازوت در شعاع 30 کیلومتری شهرها، پیگیری اجرای مصوبات دولت، الزام صنایع به استفاده از پایش آنلاین، الزام نیروگاه‌های استان به استفاده از سوخت پاک و اتصال تمامی ایستگاه‌ها به سامانه ملی پایش کیفی هوا اقدامات محیط زیست برای کاهش آلودگی هوای تبریز است.

وی با بیان اینکه متأسفانه هزینه‌ی آلودگی هوا به مردم تحمیل می‌شود، گفت: امروز محیط زیست هزینه ناشی از آلودگی هوا را به بخش‌های ایجاد کننده آلودگی تحمیل می‌کند، بر اساس مطالعات انجام شده، 73 درصد آلودگی هوای تبریز به تردد وسایط نقلیه، 22 درصد به صنایع و مابقی به بخش‌های دیگر بر می‌گردد.

معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی تصریح کرد: صنایع آلاینده باید به شهرداری عوارض پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه پتروشیمی و پالایشگاه ذاتاً آلاینده هستند، مطرح کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان به پتروشیمی و پالایشگاه تبریز به عنوان نقاط آلاینده نظارت داشته و به تازگی به فرآنیدهای منجر به آلودگی این دو مجموعه ورود کرده است. مدیران پالایشگاه و پتروشیمی تبریز در حضور دادستان تبریز تعهد دادند که ظرف دو سه سال آینده فرآنیدهای ایجاد کننده آلودگی را اصلاح کنند که تاکنون اقدامات موثر در این خصوص انجام شده و پروژه‌هایی هم در حال اجراست.

عباس‌نژاد ادامه داد: برای 300 واحد -که پتانسیل آلودگی هوا دارند- پرونده تشکیل شده و 192 واحد نیز اخطار دریافت کردند. نیروگاه از سوخت پاک استفاده می‌کند و شیر سوخت مازوت این واحد پلمب شده است.

به گزارش ایسنا، معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در رابطه با کنترل آلودگی پساب صنعتی صنایع غرب تبریز، گفت: انتقال پسماند صنایع به چاه، رودخانه و زمین‌های کشاورزی دارای استانداردهای خاص بوده و محیط زیست واحدهای صنعتی استان را ملزم کرده تا تصفیه خانه ایجاد کنند، البته 7000 واحد صنعتی در استان وجود دارد و پایش مستمر تمامی واحدها غیرممکن است.

وی با تأکید بر اینکه تمامی بیمارستان‌ها موظف به بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی هستند، گفت: سال گذشته تعدادی از بیمارستان‌ها زباله‌های بیمارستانی را بی‌خطر سازی نمی‌کردند که اکنون با پیگیری‌های محیط زیست این موضوع در تمامی بیمارستان‌ها دنبال می‌شود، همچنین مواد شیمیایی و خون آلوده نیز برای امحاء به استان‌های دیگر منتقل می‌شود.

عباس‌نژاد خاطرنشان کرد: ضرورت دارد مطب پزشکان، درمانگاه‌ها، مراکز رادیولوژی و آزمایشگاه‌ها نیز زباله‌هایشان را بعد از بی‌خطرسازی دفع کنند که تحقق این امر نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌هاست.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید