تاناکورافروش‌ها نونوار می‌شوند؟

    کد خبر :678296

گزارش‌های مربوط به شاخص قیمت مصرف‌کننده بانک مرکزی به ما می‌گوید که پوشاک و کفش با ضریب اهمیت ۴.۲۶ در اولویت پنجم مصرفی خانوارهای ایرانی قرار دارد. آنطور که ایرنا به نقل از مرکز آمار ایران از بودجه خانوار کشور در سال ۱۳۹۶، نیز گزارش داده است، ایرانی‌ها در این سال ۲۶.۸ هزار میلیارد تومان برای تهیه پوشاک و کفش هزینه کرده‌اند. از این مقدار ۲۱ هزار میلیارد تومان آن مربوط به پوشاک و ۵.۸ هزار میلیارد تومان مربوط به کفش بوده است.

در این بین، گزارش‌های منتشرشده گویای این مطلب است که میزان واردات پوشاک به کشور ۱.۵ برابر متوسط جهانی است؛ به‌گونه‌ای که با رشد قاچاق پوشاک در دهه ۸۰ و رسیدن آن به رقم شش میلیارد دلار، رقم بالایی از شغل در کشور از بین رفته است. همچنین، آمار منتشر شده نشان می‌دهد ۷۵ درصد کل کشفیات پوشاک قاچاق در کشور متعلق به کشور چین است. طی این سال‌ها، کارشناسان مربوطه همواره نسبت به تبعات منفی قاچاق ازجمله تضعیف تولید ملی و تغییر ترکیب نیروی کار هشدار داده و از دولت می‌خواهند تا دیر نشده، اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد. در همین راستا، روز گذشته معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داده است که با هماهنگی‌های صورت‌گرفته تلاش شده فروشندگان البسه دست دوم، تغییر ماهیت دهند و پوشاک تولید داخل را به فروش برسانند.

شرایط ویژه اقتصاد ایران در سال ۹۷ که خیلی‌ها آن را به وضعیت جنگی تشبیه کردند، قدرت خرید طبقات متوسط و اقشار آسیب‌پذیر جامعه را به شدت کاهش داده و در نتیجه این گروه‌ها به مرور زمان به ناچار ترجیح داده‌اند برخی کالاها و اجناس را از سبد خرید خود حذف کنند. پوشاک نو و باکیفیت نیز ازجمله این کالاها بود که به مرور زمان جای خود را به پوشاک کارکرده یا تاناکورایی داد. با وجود حاکم‌شدن رکود سنگین بر بازار پوشاک که فروشندگان گهگاه شاهد رفت‌وآمد برخی خریداران آن هم با هدف وقت‌گذرانی و گردش بودند، دلالان و قاچاقچی‌ها عنان بازار را به دست گرفته‌اند که نتیجه آن به صدا درآمدن زنگ خطر ورشکستگی برای پویاترین صنعت ایران بوده است.

طرحی جدید برای مقابله با قاچاق

در همین زمینه، معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با هماهنگی‌های صورت‌گرفته تلاش شده فروشندگان البسه دست دوم، تغییر ماهیت دهند و پوشاک تولید داخل را به فروش برسانند. عبدا… هندیانی، در گفت‌وگو با مهر، درباره مبارزه با قاچاق پوشاک، اظهار کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در پایان سال ۹۷ و نیز در سال ۹۸، اقداماتی را در حوزه مقابله با برندهایی که به صورت قاچاق عرضه می‌شدند، در تهران و هشت استان دیگر کشور انجام داد که طی بررسی‌های صورت‌گرفته از نمایشگاه پوشاک امسال، تمامی تولیدکنندگان اعلام می‌کردند که اقدامات ستاد، موجب شده تولید آنها به طور میانگین بیش از ۳۵ درصد رونق صورت گیرد.

او همچنین از طرح جدیدی برای مقابله با قاچاق پوشاک خبر داد و افزود: البسه دست دومی که در برخی از استان‌ها به فروش می رود، به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، که بر این اساس ما به دنبال آن هستیم که این فروشگاه‌ها را به سمت نوفروشی، تغییر ماهیت دهیم. معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: اتحادیه را فعال کرده‌ایم که بتواند به این موضوع ورود پیدا کرده و اگر مکان‌هایی هستند که بتوانند تغییر کاربری دهند و جواز بگیرند و با جواز اتحادیه بتوانند نوفروشی و کالاهای تولید داخل را عرضه کنند، این اقدام انجام شود. هندیانی همچنین یادآور شد: کل پوشاک قاچاقی که جمع‌آوری شده، تحویل سازمان اموال تملیکی می‌شود و اگر قاچاق باشد، این سازمان حق فروش را ندارد تا مجدد در بازار ورود پیدا نکند. در‌واقع سازمان اموال تملیکی و سازمان‌هایی که پوشاک در اختیارشان قرار می‌گیرد، امکان عرضه مجدد ندارند و می‌توانند یا کالا را صادر کنند یا به کشورهای دیگر ارائه دهند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید