بیشتر قنات‌های میبد خشک شدند

    کد خبر :428682

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد گفت: در میبد قنات‌ها عمدتاً خشک شده‌اند.

سید محمد طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: بیشترین خسارت در این بخش مربوط به قنوات مناطق کوهستانی است که با بارندگی‌های کم، دچار نوسانات شده‌اند. هر چند قنات‌های مناطق کوهستانی به دنبال بارش مناسب مجدداً آبدهی خواهند داشت ولی منابع آبی واقع در دشت‌ها در صورت بروز بارش‌های مشابه، خیلی سخت به شرایط اولیه بازخواهند گشت.

معاون آب منطقه‌ای یزد با تاکید بر اینکه حفاظت از منابع آب‌زیرزمینی مهمترین اولویت شرکت آب منطقه‌ای استان یزد است، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از آب مصرفی در کشور و استان مربوط به بخش کشاورزی است بنابراین صرفه‌جویی و مدیریت بهینه مصرف آب با مشارکت همه‌ بهره‌برداران به ویژه کشاورزان میسر خواهد بود.

طباطبایی با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی بارش‌های استان در سال آبی گذشته، گفت: پس از خشکسالی‌های مکرر در استان طی سال‌های گذشته، بنا بر پیش‌بینی‌های کارشناسان، امسال وضعیت بارشی بهتری را نسبت به سال‌های اخیر شاهد خواهیم بود.

وی بر محدود شدن بهره‌برداری از چاه‌های آب زیرزمینی تاکید کرد و گفت: این منابع با کنترل و مدیریت حفظ می‌شوند و در این صورت می‌توانند به عنوان سرمایه‌ی ملی برای نسل‌های آینده نیز بقا داشته باشند.

طباطبایی با اشاره به این که میبد یک شهر صنعتی است، افزود: مصرف آب در بخش صنعت میبد نیز بالاست ولی ایجاد اشتغال، رونق و ثروت در این شهرستان ناشی از فعالیت‌های صنعتی است به طوری که به ازای هر یک لیتر آب در ثانیه ۷۰ شغل در بخش صنعت ایجاد می‌شود و این در حالی است که این آمار در بخش کشاورزی به مراتب پایین‌تر است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد، بهترین شیوه در صرفه‌جویی از منابع آب زیرزمینی را جایگزینی کشاورزی صنعتی و نوین به جای کشاورزی سنتی ذکر کرد و تصریح کرد: بهترین شیوه برای حفاظت ارز منابع آبی موجود روی آوردن به کشاورزی صنعتی است که به مراتب بازدهی و راندمان بالاتری دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد به طرح خاموشی چاه‌های کشاورزی به عنوان یکی از روش‌های حفظ و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی استان اشاره کرد و گفت: با توسعه سطح کشاورزی در شرایط حاضر مختالف هستیم و معتقدیم باید به جای آن افزایش بهره‌وری و بازدهی فعالیت‌های کشاورزی را دنبال کنیم. جایگزین کردن کشت‌های کم‌آب‌خواه به جای محصولات پرآب‌خواه از دیگر سیاست‌های استان در این راستاست؛ از مجموع ۶۶۰۰ حلقه چاه استان، ۳۸۰۰ چاه برای مصارف کشاورزی مورد استفاده است.

به گفته‌ی وی، در حال حاضر به طور متوسط ۸۲ درصد آب مصرفی در استان مربوط به کشاورزی، هفت درصد در بخش صنعت و مابقی برای شرب و بهداشت استفاده می‌شود ولی این رقم در شهرستان میبد ۷۱ درصد در بخش کشاورزی، ۱۵ درصد صنعت و ۱۴درصد برای شرب است.

این مسئول با بیان این که خاموشی زمستانه‌ی چاه‌های کشاورزی استان در سال گذشته منجر به صرفه‌جویی ۷۰ میلیون مترمکعبی آب در استان شده است، خواستار مساعدت و همکاری بهره‌برداران چاه‌های کشاورزی برای اجرای این طرح شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید