بودجه شبکه‌های برون مرزی ایران جوابگوی تهدیدات رسانه ای دشمن نیست/باید روی شبکه‌های برون مرزی کشور سرمایه گذاری کنیم

  • آرشیو
  • دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ ۱۱:۱۰
    کد خبر :657020

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: بدون شک نیاز به تزریق منابع در شبکه‌های برون مرزی احساس می‌شود و باید در این بخش حتما اقدامات شایان توجهی صورت بگیرد چرا که شبکه‌های برون مرزی ایران دقیقا در خط مقدم تبلیغات دشمن علیه کشور قرار گرفته‌اند و شایسته نیست این شبکه‌ها با دست خالی به جنگ با دشمن بروند.

سید صادق طباطبایی‌نژاد در گفت‌وگو با بازتاب، با اشاره به شرایط نامطلوب بودجه شبکه‌های برون مرزی و ماموریت‌های سنگین این شبکه‌ها در مقابله با استکبار رسانه‌ای غرب، گفت: حتما وجودهای شبکه‌های برون مرزی در مقابله با تهدیدات رسانه‌ای دشمن که هر روز به یک نوعی جدید می‌شود، لازم است.

وی با اشاره به تاریخچه راه‌اندازی شبکه‌های برون مرزی که به بیش از بیست سال پیش باز می‌گردد، افزود: آن زمان به درستی ضرورت حضور ایران در بین رسانه‌های بین‌المللی احساس شد تا در کنار شبکه ای چون «سحر» و «الکوثر»، شبکه‌های چون «العالم» و «پرس‌تی‌وی» هم راه‌اندازی شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عمده جنگی که امروز شکل گرفته است، جنبه رسانه‌ای دارد، تاکید کرد: در حال حاضر تسلط ابرقدرت‌ها از طریق رسانه‌ها انجام می‌شود و این بدین معناست که ابرقدرت‌ها می‌کوشند در قالب رسانه، کاری را که انجام نداده‌اند، نشان دهند و کاری را که انجام داده‌اند، قلب کنند. به عنوان مثال این قبیل رسانه‌ها در موضوع راهپیمایی اربعین حسینی تلاش کردند که حرکت بزرگ اربعین حسینی را نادیده بگیرند و یا مثلا برروی موضوع قتل خاشقجی سرپوش بگذارند. بنابراین این رسانه‌ها آنچه را که بخواهند بزرگ قلمداد می‌کنند و آنچه را که نخواهند کوچک می‌شمارند و به آن اهمیت نمی‌دهند.

طباطبایی‌نژاد با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در بحث رسانه، سرمایه‌گذاری است که اندوخته می‌شود و هزینه نیست، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری بر روی رسانه هزینه‌ای نیست که از بین برود و هر چه در زمینه رسانه سرمایه‌گذاری شود، سرمایه‌گذاری به جایی اتفاق افتاده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهم ترین مشکل در بحث رسانه و علی الخصوص رسانه های برون‌مرزی عدم توجه به سرمایه‌گذاری در این بخش است، بیان کرد: باید در این بخش سرمایه‌گذاری درباره ماهواره‌های مستقل شود تا دیگر وابسته به دیگر کشورها نباشیم. این مسئله باعث می‌شود، فردی که می‌خواهد حقیقت را بداند با مشکل مواجه نشود و دشمنان به آن دسترسی پیدا نکنند چرا که وقتی اخبار ما کمترین تعارضی با اخبار غرب پیدا می‌کند، آنها برای ما محدودیت ایجاد کرده و کدهای ماهواره‌ای ما را می‌بندند،حتی در بسیاری از مواقع ، با گستاخی از فعالیت خبرنگار شبکه‌های برون مرزی ایران در سایر کشورها جلوگیری می‌کنند.

وی با بیان اینکه استقلال رسانه‌ای باید در سیاست‌گذاری رسانه‌ای به خصوص رسانه‌های برون مرزی کشور، آن هم از حیث فناوری و زیرساخت مورد توجه باشد، گفت: به اعتقاد بنده زیرساخت‌های شبکه‌های برون مرزی باید به صورت مستقل و وابسته به هیچ کشوری نباشد. یعنی این زیرساخت ها باید بسیار نو و جدید باشد یعنی اگر ما بخواهیم در حوزه رسانه‌ای به ویژه در بخش برون مرزی حضور پیدا کنیم، اولین چیزی که نیاز داریم زیرساخت مستقل برای این کار است.

طباطبایی‌نژاد با بیان اینکه از گذشته هم درشبکه‌های برون مرزی محرومیت‌هایی دیده می‌شد، گفت: اگر ما در بخش رسانه‌های برون مرزی سرمایه‌گذاری لازم را داشته باشیم حتما فواید این مسئله بسیار چشمگیر خواهد بود زیرا بحث رسانه در جهان امروز بسیار جدی است و منافع کشورها در گرو این رسانه‌ها تعریف می‌شود.

وی با بیان اینکه برجام توافقی خاصی نبود اما رسانه‌های مربوط به استکبار در موضوع نقض برجام چنان جنگ روانی راه انداختند که ایران متحمل خسارات اقتصادی شود، تاکید کرد: این نشان می‌دهد که مسئله رسانه به چه میزان مهم است بنابراین همانطور که غرب سرمایه‌گذاری هنگفتی بر روی رسانه‌های خود دارد ما هم باید این مسئله را مد نظر قرار دهیم. به عنوان مثال ما از سال 88 و پس از فتنه‌ای که ایجاد شد می‌بینیم که شبکه‌های خارجی فارسی زبان رشد کمی قابل توجهی کرده در حال حاضر به بیش از200 شبکه رسیده‌اند. لذا در این بخش سرمایه‌گذاری بزرگی صورت گرفته است. این جای سوال دارد که چه کسی به آنها این پول‌ها را داده است؟ و مسلم است که همگی با پشتیبانی غرب روی کار آمده‌اند تا برخلاف حرکت انقلاب تبلیغات راه اندخته و به ایران ضربه بزنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما باید در مقابل استکبار رسانه‌ای غرب سرمایه‌گذاری رسانه‌ای در بخش شبکه‌های برون‌مرزی داشته باشیم، تاکید کرد: غربی‌ها فهمیده‌اند که رسانه در تغییر نگرش، فرهنگ و سیاست، تاثیرگذار است. لذا واقعیت امروز این است که کشورهایی که امپراطوری دارند واقعیت این امپراطوری‌ خود را از طریق رسانه‌های خود بر جهان حاکم می‌کنند. این در حالی است که این کشورها پیش از اینکه بخواهند خودشان را از لحاظ سیاسی و نظامی مطرح کنند آمده‌اند تا خودشان را از طریق رسانه‌ ها در افکار مردم جهان جای دهند و نهایتا برای خودشان ابهت ایجاد‌ کنند در حالی که اگر در مقام مقایسه باشیم این طور نیست که در رسانه‌هایشان اعلام می‌شود.
طباطبایی نژاد با بیان اینکه شبکه‌های برون مرزی یکی از ضروریات مسلم برای کشور هستند و شروع حرکت فعالیت این شبکه‌ها در کشور لازم بوده است، گفت: بدون شک باید در خصوص فعالیت شبکه‌های برون مرزی بیش از این سرمایه‌گذاری صورت گیرد.

طباطبایی‌نژاد تصریح کرد: نیاز به تزریق منابع در شبکه‌های برون مرزی رسانه ملی به وضوح احساس می‌شود و باید در این بخش حتما اقدامات شایان توجه‌ای داشت، چرا که شبکه‌های برون مرزی دقیقا در خط مقدم تبلیغات دشمن علیه کشور قرار گرفته‌اند و شایسته نیست این شبکه‌ها با دست خالی به جنگ با دشمن بروند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر بودجه شبکه‌های برون مرزی به هیچ وجه کافی نیست. البته به طور کل صداوسیمای کشور بودجه ناکافی دریافت می‌کند و بودجه شبکه‌های برون مرزی نیز به طور اولی، اصلا جوابگوی نیازهای این شبکه ها نیست و این در حالی است که ما هر چقدر در این بخش (شبکه‌های برون مرزی) سرمایه‌گذاری کنیم، کم کرده‌ایم.

طباطبایی نژاد در پایان بیان کرد: ما باید به عنوان مسئولین نظام و مجلس بیش از اینها در بخش شبکه‌های برون مرزی سرمایه‌گذاری کرده و به این بخش بیشتر توجه کنیم و نباید بگذاریم نقش این شبکه‌ها به واسطه بودجه ناکافی کمرنگ شود.

 

انتهای پیام/

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید