به وزیر اقتصاد و خزانه دستور میدهم از سال 97 هر بودجهای به هر دستگاهی اختصاص یافت باید بلافاصله در سایت اعلام شود تا مردم ببینند
ییس جمهور با تاکید بر اجرای منشور حقوق شهروندی تصریح کرد که همه انقلاب و تلاش مردم برای این بود که مردم میگفتند ما رعیت نیستیم و شهروندیم.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی طی سخنانی در اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی ، گفت: در دولت یازدهم طرح تحول سلامت، موضوع سیاست خارجی و برجام، فضای مجازی و نیز حقوق شهروندی برای ما بسیار اهمیت داشت.
وی افزود: در 100 روز اول دولت یازدهم همزمان سایت حقوق شهروندی باز شد و پیشنویس حقوق شهروندی در اختیار مردم قرار گرفت و بسیاری از اساتید بزرگ، محققین و دانشمندان و هنرمندان اظهارنظر کردند و چند بار اصلاح شد. حدود هشت جلسه بنده گذاشتم و نتیجه آن منشور حقوق شهروندی بود که در 22 فصل و 120 ماده تنظیم شد و در آذر ماه سال گذشته رونمایی و منتشر شد.
روحانی تصریح کرد: برخی در رسانهها گفتند تبلیغات انتخاباتی است و منشور هم مانند خیلی از چیزها فراموش میشود ولی من همان روز منشور در همین مکان حدود یک سال پیش اعلام کردم و گفتم که یکی از اهداف بلند ما، اجرای منشور است.
رییسجمهور با طرح این سوال که انقلاب برای چه بود؟ گفت: در طول 110 این همه مبارزه برای چه بوده است، در یک کلمه میتوان گفت مردم میخواستند به حقوق مادی، معنوی، اجتماعی و فردی خود برسند. چرا مردم در انتخابات شرکت میکنند؟ چرا نقد میکنند؟ برای این است که به حقشان برسند. در واقع دستیابی به حقوق مسلم انسانها اعم از عمومی، انسانی، ملی و بشر و نیز شهروندی از جمله حقوق انسانهاست.
وی با طرح این سوال که حقوق شهروندی چیست؟ بیان کرد: یعنی از زمان انقلاب مشروطه به این سمت ملت گفتند ما نمیخواهیم رعیت باشیم. همه انقلاب و تلاش مردم برای این بود که مردم میگفتند ما رعیت نیستیم و شهروندیم.
پیش از سخنان رییس جمهور در اجلاس حقوق شهروندی تعدادی از اعضای کابینه به ارایه گزارش در حوزه حقوق شهروندی زیر مجموعه خود در حضور رییس جمهور پرداختند.
به گزارش انتخاب، مهمترین بخش های سخنان رییس جمهور به شرح زیر است:
اگر نظر عمومی مردم این است که یک نهادی زیاد پول میگیرد، حق با دولت نیست، حق با ملت است.
اول سال پول میدادیم، یک روز هم دیر میشد،اعتراض میکردند اما بابت هزینهکرد آن پاسخگو نبودند.
برخی از این پولها صرف تخریب دولت میشد که البته به این بحث نمیخواهم بپردازم.
پشت این تریبون به وزیر اقتصاد و خزانه دستور میدهم از سال 97 هر بودجهای که به هر دستگاهی تخصیص میدهد باید بلافاصله در سایت اعلام کند که همه مردم ببینند.
میگویند فلان دستگاه عمومی غیردولتی است. اگر از مردم پول و عوارض نمیگیرد، اشکالی ندارد. اما اگر قرار شد از بیتالمال یعنی جیب مردم پولی بگیرد، باید گزارش بدهد به مردم و بگوید این پول را چه کرده است.
غیر از این راهی برای جلوگیری نیست. والله، بالله، اگر صدها دستگاه و دادگاه مبارزه کنند، نمیتوانیم فساد را ریشهکن کنیم مگر اینکه مردم شفاف ببینند ما را.
باید برویم اتاق شیشهای و نورافکن روی ما باشد تا مردم ما را مشاهده کنند.
ماهی نبوده که نایستم و بحث نکنم با دستگاههای مختلف، درباره فیلتر و بستن شبکهها. میگفتند بزرگراه را باید از بین ببریم. اگر یک راننده تخلف کرد یا یک تصادف در اتوبانی رخ داد، باید آزادراه را از بین ببریم؟